رییس انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه گفت:مدیریت جامع آب عمدهترین مشکل احیای این دریاچه است.
مهندس قنبری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب افزود:میتوان با حدود ۳۰۰ میلیمتر بارندگی فعلی نیز دریاچه ارومیه را تا اندازهای به حالت اولیه بازگرداند، اما این موضوع بسته به چگونگی مدیریت آب دارد که در این موضوع با مشکل مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه در دور سوم سفر هیأت دولت به استان آذربایجانشرقی تصمیمی در خصوص تشکیل کمیسیون بحران دریاچه ارومیه صورت گرفت، اظهار کرد:پیرو این مصوبه به ۳ استان درگیر دریاچه ارومیه دستور ویژهای در رابطه با گسترش فعالیتهای بیش از پیش در خصوص احیای دریاچه ارومیه ابلاغ شد.
وی با اشاره به پیشنهادات مختلف ارائه شده از سوی این انجمن به مسؤولان ذیربط، افزود:صرفهجویی در آب از طریق افزایش راندمان آب مصرفی در تمام بخشها، ارتقای بهرهوری آب در حوضه آبریز دریاچه، محافظت و مدیریت مصرف آب در ۳ استان آذربایجانشرقی، غربی و کردستان، انتقال آب حوضه به حوضه، حفظ آب بخصوص کنترل ورودی و خروجی آب حوضه، بهرهگیری حداکثری از دانش هواشناسی بصورت پیشرفته از قبیل تکنیکهای کنترل اتمسفر و روشهایی مثل باروری ابرها، بازنگری در مطالعات و اجرای سدهای واقعه در حوضه آبریز دریاچه از جمله مهمترین پیشنهادات اولیه انجمن بود.
قنبری برنامهریزی برای بهرهگیری از هدایت فنی آبهای سطحی با رعایت مسایل زیست محیطی، بازنگری در برنامههای دستگاههای اجرایی ذیربط در امور آب و مسائل مربوط به دریاچه از سایر پیشنهادات اولیه این انجمن اعلام کرد.
وی عنوان کرد:پروژه کنترل اتمسفر به خصوص بارور کردن ابرها به تصویب کمیسیون امور زیربنایی دولت رسیده است که با تخصیص اعتبارات به این امر، وزارت نیرو مجری آن خواهد بود.
وی با تاکید دوباره مدیریت آب حوضه را مهمترین عامل در جلوگیری و احیای دریاچه ارومیه خواند.
قنبری با بیان اینکه برخی مسؤولان در استان آذربایجانغربی باید با در نظر گرفتن شرایط آینده اقدام به عنوان برخی مطالب نمایند، گفت:متاسفانه در آذربایجانغربی برخی مسؤولین تنها امروز را میبینند و از فردای شرایط زیست محیطی استانهای همجوار با دریاچه خبری ندارند.
وی از انتشار یک بیانیه، یک برنامه و دو طرح برای ارتقای بهرهوری کشاورزی و بهبود شرایط موجود از سوی این انجمن طی یکسال ونیم اخیر خبر داد.
این عضو انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه بعد از طرح موضوع در کمیسیون امور زیربنایی، تصمیمات خوب و کارسازی در رابطه با نجات دریاچه ارومیه طی جلسات دستگاههای ذیربط،اتخاذ شده است، افزود: مهمترین نگرانی انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه از اجرای تصمیمات اتخاذ شده است؛ چرا که کارهای گذشته نشان از کمتوجهی به مصوبات دارد.
وی از پیشنهاد تشکیل سازمان عمران بر اساس ماده ۱۲۷ قانون اساسی برای نجات دریاچه ارومیه از سوی این انجمن خبر داد و تصریح کرد: دریاچه ارومیه نیازمند سازمانی مستقل است تا تصمیمات اتخاذ شده در آن هرچه سریعتر جامه عمل پوشند و دیگر نیازی به تصمیم گیری از سوی نهادهای بالاتر که فرایند تصویب یک برنامه در آنها زمان بر است نباشد.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه با ادامه روند کنونی تا یک دهه آینده خشک خواهد شد، اظهار کرد: میتوان با مدیریت یکپارچه آب در حوضه دریاچه ارومیه تاحدودی این شرایط اسفناک را به حالت اولیه بازگرداند.
وی با اشاره به اینکه انجمن ملی نجات دریاچه ارومیه بر این باور است که به دلیل ضعف هماهنگی بین سازمانی در ارگانهای دولتی، شرایط موجود برای جلوگیری از فاجعه خشکی دریاچه ارومیه مهیا نیست، افزود: ابعاد پدیده خشکی دریاچه ارومیه به قدری بزرگ است که باید آن را با یک حرکت جمعی فریاد زد و با اجرای پروژهها و فعالیتهای موثر در سریعترین زمان ممکن از سرعت تخریب و نابودی آن کاست.
قنبری در پاسخ به ارزیابی خود از همکاری نهادهای بینالمللی با توجه به فراملی بودن خشکی دریاچه ارومیه، گفت: نهادهای بینالمللی عمدتا برای جمعآوری اطلاعات در خصوص دلایل خشکی دریاچه ارومیه در جلسات مربوطه شرکت میکنند و این درحالیست که معتقدیم نگاه ما به عنوان صاحبان دریاچه متفاوت از دید نهادهای بیناللمللی است و باید بیشترین دقت و توجه را در حفظ و نگهداری داشتههای موجود خود صرف کنیم و این امر مستلزم تخصیص اعتبارات ویژه و یکپارچه سازی مدیریت آب در ۳ استان درگیر با دریاچه است.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)