به گزارش خبرنگار مهرخانه، «دومین همایش بینالمللی نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار با محوریت اشتغالزایی و کارآفرینی» صبح امروز با حضور تنی چند از مسئولان دولتی در نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
در ابتدای این مراسم سهیلا جلودارزاده؛ مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان گفت: از روزهای آغازین امسال، وزیر صنعت، معدن و تجارت به من گفتند در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت، حضور زنان را پررنگتر کنید. ما با توجه به وظیفه الهی بهعنوان مسلمان، زن و مرد را نماد عظمت خداوند میدانیم و معتقدیم خداوند تبعیضی بین زن و مرد قایل نشده است.
ارتقای مشارکت اقتصادی زنان تا سقف ۳۰ درصد
او خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه تا سال ۱۴۰۴ ایران باید یک کشور توسعهیافته در منطقه باشد، بنا بود مشارکت اقتصادی زنان را تا سقف ۳۰ درصد ارتقا دهیم. این مسئله با کار و تلاش ملی میسر میشود و عزم ملی در مسیر توسعه لازم است. لذا امروز که سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است که خانواده نمونه و مکتبی اسلام را تشکیل دادند، این نمایشگاه را افتتاح میکنیم.
مهمترین مشغله و نیاز جامعه ایران، کارآفرینی و اشتغال است
جلودارزاده عنوان داشت: در دومین نمایشگاه نقش زنان در توسعه پایدار به مهمترین مشغله و نیاز ملت ایران برای رسیدن به توسعه پایدار؛ یعنی کارآفرینی و اشتغال پرداختیم. باید تسهیلات لازم برای کارآفرینی فراهم شود تا ملت بتوانند کار ایجاد کنند. کار، درمان مشکلات همه ملتهاست. امام خمینی (ره) نیز فرموند: خداوند هم کارگر است. در واقع، خداوند در هر لحظه به کاری مشغول و هم کارگر و هم کارآفرین است. لذا هرکس در مسیر کارگری و کارآفرینی تلاش کند، یک انسان الهی است. این نمایشگاه برگ سبزی تحفه درویشانی است که در این عرصه تلاش میکنند و امیدواریم برکت آن ایجاد شغل و دستیابی به توسعهیافتگی باشد.
به گزارش مهرخانه، در ادامه این مراسم، مهندس محمدرضا نعمتزاده؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت طی سخنانی اظهار داشت: در تعالیم اسلام تفاوتی بین زن و مرد و اقوام و رنگها و زبانهای مختلف وجود ندارد و تقوا و پرهیزگاری ملاک عمل است. یکی از عباداتی که همه ما میتوانیم انجام دهیم، خدمت به خلق خدا و مردمی است که برای عبودیت تلاش میکنند. لذا مشارکت در این نهضت ما را به جایگاه انسانیت سوق میدهد.
نقش اصلی زنان تشکیل خانواده و پرورش فرزندان لایق است، اما این کافی نیست
او خاطرنشان کرد: نقش اصلی زنان تشکیل خانواده و پرورش فرزندان لایق است، اما این کافی نیست. در یکی دو قرن اخیر نقش زنان در کل جهان در فعالیتهای علمی و اقتصادی افزایش یافته است. جایگاه تاریخی زنان در کشور ما نیز بالا بوده، اما به تدریج کاهش یافته است. با این وجود، در انقلاب اسلامی افزایش نسبت ورود زنان به دانشگاهها از زیر ۳۰ درصد به بالای ۶۰ درصد، نشان از توجه به افزایش سطح علمی زنان دارد. افرادی که به دانش روز مجهز میشوند، میتوانند نقشآفرینتر باشند نسبت به کسانی که این قابلیت را ندارند.
نعمتزاده در خصوص مشکل اشتغال دختران گفت: تعداد دختران فارغالتحصیل دانشگاهی بیشتر شده، اما زمینههای اشتغال و ابراز خلاقیت آنها رشد پیدا نکرده است. این بخش کار مهمتر و سختتر از آموزش است. باید در این زمینه تلاش بیشتری کنیم و خود زنان هم مشارکت داشته باشند و ما مردان هم کمک کنیم که زمینههای ایجاد اشتغال زنان افزایش یابد. در این زمینه راههای مختلفی وجود دارد مثلاً ما در سازمانهای دولتی که کار میکردیم برخی مشاغل مانند کار در آزمایشگاهها، تحقیقات، امور اداری، مالی و حقوقی و… را به خاطر ماهیت آنها تنها به زنان اختصاص میدادیم. در این زمینهها میتوانیم مقداری از حضور مردان کم کنیم تا زنان، بیشتر حضور پیدا کنند.
ما مردان باید اجازه دهیم زنان بیشتر در عرصههای اقتصادی حضور داشته باشند
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ما مردان باید اجازه دهیم زنان بیشتر در عرصههای اقتصادی حضور داشته باشند. این حضور در بخش خصوصی باید در حوزههایی مانند هنر، طراحی و مهندسی و … افزایش پیدا کند. بیکاران زن دو برابر نرخ متوسط بیکاری کشور هستند و باید در این زمینه کارهای جهشی انجام دهیم. خود زنان هم باید در بخشهای مختلف تحرک بیشتری داشته باشند و ما هم زمینه را برای فعالیت آنها مساعد کنیم. ما بهعنوان بخشی از اقتصاد کشور یکسوم تولید ناخالص ملی را در بخش صنعت و معدن انجام میدهیم و در این زمینه هم زنان میتوانند حضور فعالی داشته باشند.
زنان مشارکت بیشتری داشته باشند
نعمتزاده گفت: امروز در این نمایشگاه شاهد بخش بسیار کوچکی از فعالیت زنان در بخشهای مختلف هستیم و امیدواریم در آینده بتوانیم بهتر عمل کنیم. من از برخی از زنان فعال پرسیدم چرا شما در نمایشگاه شرکت نکردید؟ آنها گفتند چون این نمایشگاه تخصصی نیست و تنها زنان حضور پیدا میکنند و بیننده کم است. خود زنان باید در این زمینهها مشارکت بیشتری داشته باشند. اینها اشکالاتی است که وجود دارد و باید بهصورت تخصصی به این نمایشگاهها نظم بهتری داد.
زنان تحصیلکرده و انجام فعالیتهای کارآفرینی/ لزوم آموزش و ترویج فرهنگ کارآفرینی
او افزود: از ۲۳ میلیون جمعیت فعال کشور، سهم زنان بسیار کم و در حدود ۱۲ درصد است. نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده حدود ۳۰ درصد یعنی ۳ برابر نرخ بیکاری کشور ماست. خود زنان تحصیلکرده بهعنوان کارآفرین باید جمع شوند و ما هم از آنها حمایت میکنیم. باید در شهرهای مختلف دورهها و کلاسهای کوتاهمدت کارآفرینی کاربردی برای زنان ترتیب دهیم و با استفاده از تجربه سایر کشورها، فرهنگ کارآفرینی و ایجاد شغل را ترویج کنیم.
نیروی انسانی؛ پایه اقتصاد دانشبنیان
به گزارش مهرخانه، در ادامه این مراسم، دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی و فنآوری رییسجمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، طی سخنانی گفت: یکی از مشکلات ما این است که در اقتصاد به نیروی انسانی توجه نمیکنیم؛ درصورتیکه پایه اقتصاد دانشبنیان، نیروی انسانی است. ما نمونه خانم مریم میرزاخانی را در شرکتهای دانشبنیان خودمان داریم، اما چه میشود که آنها را نمیبینیم؟ ما پتانسیلهای عظیمی برای اقتصاد دانشبنیان داریم، اما آنها را نمیبینیم و به آنها جرأت نمیدهیم.
محیط بیرون از خانه مردانه است
او ضمن بیان این مطلب که در اقتصاد نفتی کارآفرینی جایی ندارد، بیان داشت: محیط بیرون از خانه مردانه است و ضوابط آنها را مردان نوشتهاند. در واقع، این رقابت درست بنا نشده است و ما وظیفه اصلاح آن را داریم. حدود ۱۷ درصد شرکتهای دانشبنیان مدیرعامل یا رییس هیئت مدیره زن دارند، اما این عدد پایین است و ما باید در این زمینه ریسک کنیم. حوزه اقتصاد دانشبنیان جدید است و هنوز مثل حوزههای سنتی، نگاه یکطرفه در آن شکل نگرفته است.
پتانسیل زنان برای حضور در شرکتهای دانشبنیان زیاد است؛ چون نگاه سنتی در آنها وجود ندارد
معاون علمی و فنآوری رییسجمهور با اشاره به نفوذ ICT اظهار داشت: قوانین حوزه فضای مجازی، زن و مرد نمیشناسد و معلوم نیست کسی که آن سوی خط قرار دارد، زن است یا مرد. از سوی دیگر، با نفوذ ICT هزینهها پایین آمده و لازم نیست اگر مثلاً میخواهید در حوزه غذا فعالیت کنید، آشپزی کنید یا در حوزه گردشگری حتماً لازم نیست هتل بسازید یا برای فروش اجناس خود دلیلی ندارد که حتماً مغازه دو نبش داشته باشید. پتانسیل زنان برای حضور در شرکتهای دانشبنیان زیاد است؛ چون نگاه سنتی در آنها وجود ندارد. ما باید این فضا را در بخش خصوصی ایجاد کنیم تا زنان وارد شوند.
این ایدهها در مغز ما مردان نیست!
ستاری خاطرنشان کرد: یکی از بحثهایی که در ICT میتوانیم استفاده کنیم علوم انسانی و تجاریسازی علوم انسانی است که بیشتر فارغالتحصیلان آن زن هستند. مثلاً اینکه چگونه میتوانیم ادبیات و هنر خودمان را جهانی کنیم. این مسایل نیاز به ایدههای خاصی دارد که در مغز ما مردان نیست و باید زنان در این عرصهها حضور داشته باشند.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
جديدترين خبرها
- زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
- برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
دیدگاه ها (0)