در پی زلزله اخیر رییس استانی انجمن روزنامه نگاران زن ایران مطرح کرد/ زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص ...
ادامه ...
به گزارش خبرنگار مهرخانه، اولین نشست «هماندیشی ظرفیتهای ناشناخته فرهنگی، اجتماعی زنان کارگر» صبح امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. در ابتدای این نشست، دکتر وحیده نگین مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان گفت: برخی بر این باورند که زنان باید در مقابل مردان ...
به گزارش خبرنگار مهرخانه، اولین نشست «هماندیشی ظرفیتهای ناشناخته فرهنگی، اجتماعی زنان کارگر» صبح امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر وحیده نگین مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان گفت: برخی بر این باورند که زنان باید در مقابل مردان بجنگند، برخی هم میگویند زنان باید همان کاری را انجام دهند که مردان انجام میدهند، برخی اعتقاد دارند زنان هم باید همانند مردان حقوق خود را مطالبه کنند، برخی نیز بر این عقیدهاند که زنان باید انقلاب سیاسی کنند و همه چیز را در اختیار بگیرند، اما هیچیک از اینها راه بهبود وضعیت اجتماعی زنان نیست.
وی افزود: در دین ما تأکید شده است که مرد و زن با هم برابر هستند و اختلاف تنها در نقشها و وظایف است و برتری در تقواست. ما برای اینکه وضعیت اجتماعی زنان را بهبود دهیم، باید به توانمندیها و نبوغ آنها توجه کنیم. جامعه کار ما همانطور که به عقل مردان نیاز دارد، به کار عقلانی، اخلاقی و عاطفی زنان نیز نیازمند است.
نگین در خصوص ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی زنان کارگر بیان داشت: توانمندیهای زنان ذهنیت جامعه را تغییر میدهد و نشان میدهد میتوان بین کار و خانواده تعادل ایجاد کرد و تناقضی بین این دو وجود ندارد. تحقیقی نشان میدهد زنان شاغل نسبت به مردان، سهم بیشتری از درآمد خود را صرف بهداشت و آموزش فرزندان خود میکنند و این به معنای اثرات بین نسلی است.
زنان کارگر میتوانند دوران سالمندی بهتری را با برنامهریزی برای خود رقم بزنند
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان خاطرنشان کرد: زنان کارگر نشان دادند میتوانند دوران سالمندی بهتری را با برنامهریزی برای خود رقم بزنند. آنها در فعالیتهای اقتصادی که اقبال مردان کمتر است بهتر میتوانند حضور داشته باشند و به شکوفایی اقتصاد کمک کنند. زنان کارگر با پذیرش مسئولیتهای زنانه خود توانستند آغازگر فعالیتهای اقتصادی باشند که با فرهنگ خانوادهمحور ما تضادی ندارد.
در ادامه این نشست، دکتر سیدابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در دنیای مدرن سبک زندگی تغییر کرده و به موازات آن نقش زنان و مردان نیز تغییر کرده است، اظهار داشت: در دنیای جدید نقش اقتصادی زنان برجسته است، اما تغییر نقش زنان با سرعت کمتری نسبت به مردان اتفاق افتاده است. در همه دنیا کمککردن به این تغییر پارادایم که مبتنی بر افزایش نقش اجتماعی و اقتصادی زنان است، یک دغدغه محسوب میشود.
افزایش مشارکت زنان با افزایش نقش نرمافزارها در اقتصاد و زندگی روزمره
وی ضمن بیان این مطلب که از برکات انقلاب اسلامی سرعتدادن به این تغییر تاریخی است، گفت: این تغییر ناشی از روندی است که پس از انقلاب صنعتی دنیا با آن مواجه شد و مبتنی بر شهرنشینی، گسستن از پیوندهای قبیلهای، تکنولوژی و توسعه دانش است که غنای زیادی به جنبه نرمافزاری زندگی بشر داده و طبیعی است جاییکه جنبه نرمافزاری بیشتر باشد، نقش زنان هم بیشتر است. با افزایش نقش نرمافزارها در اقتصاد و زندگی روزمره، شاهد افزایش مشارکت زنان هستیم.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مشارکت اقتصادی زنان در جهان ۵۰ درصد، اما در ایران ۱۲ درصد است که این مسئله برای ما ایجاد دغدغه میکند. توسعه، دغدغه بشر امروزی است و توسعه اقتصادی محور توسعه است. زنان نیز نقش اساسی در توسعه دارند و یکی از شاخصهای بد در توسعه اقتصادی، پایینبودن میزان مشارکت زنان است. در سالهای اخیر این شاخص در کشور ما بدتر شده است. میانگین مشارکت اقتصادی زنان در خاورمیانه که فرهنگی نزدیک به ما دارند، ۱۸ درصد، اما در کشور ما ۱۲ درصد است که این نشان میدهد وضع ما از آنها بدتر است این در حالی است که ما توده وسیعی از زنان تحصیلکرده داریم.
افزایش ۱۰ درصدی زنان متخصص و ۵۵ درصدی زنان مدیر از سال ۸۸ تا ۹۲
فیروزآبادی افزود: البته وضعیت ما در برخی از شاخصهای کیفی بسیار خوب است. مثلاً شاخص توسعه زنانی که نقش مدیریتی در اقتصاد کشور دارند، ۵۵ درصد نسبت به سال ۸۸ افزایش یافته است. همچنین، از سال ۸۸ تا ۹۲ افزایش ۱۰ درصدی در حوزه زنان متخصص و افزایش ۵ درصدی در حوزه کارگری داشتیم.
نفش جمهوری اسلامی در اعتماد زنان به مدرنشدن
وی عنوان داشت: انقلاب اسلامی زنان را به صحنه آورد. از آنجاییکه جامعه ما متدین و سنتی است، زنان ما در مقابل مدرنشدن در یک حکومت غربگرا، اعتماد نمیکردند که به صحنه بیایند، اما در جمهوری اسلامی و با توجه به نگاه امام خمینی (ره) به جامعه وارد شدند و به دانشگاه رفتند. ما این تحول بزرگ را مدیون جمهوری اسلامی هستیم و اگر یک نظام وابسته غربی داشتیم، شاهد چنین حضوری از زنان در جامعه نبودیم.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در توسعه عامل انسانی و ساختارها مهم هستند و باید در همه اینها تحولات متوازن و مناسب ایجاد کنیم و تمام حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هر سه قوه و تمام آحاد مردم باید در این توسعه انسانی و فرهنگی مشارکت داشته باشند. زنان هم باید نقش خود را پیدا کنند و مشارکت اقتصادی آنها افزایش یابد. در سالهای گذشته برخی قوانین تصویب شد که مشارکت زنان را کاهش داد و بنگاههای اقتصادی تمایل کمتری به استخدام زنان پیدا کردند.
رفع مشکلات زنان از طریق NGOها و بدون دخالت حکومت
فیروزآبادی با بیان اینکه مشکلات را باید خود زنان حل کنند، اظهار داشت: این کار باید از طریق NGOها و بدون دخالت حکومت صورت گیرد. زنان باید از طریق NGOها آمادهسازی نهادی در نظام جمهوری اسلامی که یک نظام نهادی است، ایجاد کنند و امیدواریم زنان نقش برجستهای داشته باشند. این کار از بطن مذهب هم استخراج میشود. پیامبر ما به زنان رسمیت بخشید؛ درحالیکه قبل از آن زنان حقوق رسمی نداشتند. پیامبر بیعت با زنان را پایهگذاری کرد؛ درحالیکه اروپا در نیمه دوم قرن بیستم به زنان حق رأی داد.
به گزارش مهرخانه، در ادامه این نشست، سهیلا جلودارزاده مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان با اشاره به اینکه یکی از ظرفیتهای زن که دیدنی نیست حیاتبخشی زن است، بیان داشت: زن مخلوق خدا را به دنیا میآورد و ضامن حیات و حافظ رشد اوست. به همین دلیل در همه جوامع زن کارگر است و اگر او کار نکند، بقای جامعه حفظ نمیشود. اگر امروز به این نتیجه میرسند که زنان باید ۳۰ درصد در همه سطوح شرکت داشته باشند، ضامن توسعه پایدار است.
فعلاً امکان تشکیل NGOهای کارگری وجود ندارد
وی با بیان اینکه زنان کارگر چیزی کمتر از زنان دیگر ندارند، خاطرنشان کرد: زنان کارگری هستند که بعد از ساعت کاری و با وجود مسئولیتهای فرزندان درس میخوانند. ظرفیتهای زنان کارگر مثل بقیه زنان است. اگر وظیفه ارتقاء زنان کارگر به NGOها محول شود، با توجه به شرایط اقتصادی نامناسب کار بسیار سخت و مانند آب در هاون کوبیدن است. ما الان اتحادیه زنان کارگر را داریم، اما نمیتوانند چندان اثرگذار باشند. اگر قرار است با تشکیل NGOها زمینه رشد را فراهم کنیم، حداقل توقع این است که درهای کارخانهها و شرکتها به روی NGOها باز شود. NGO اگر بین خود زنان کارگر تشکیل شود با مشکلات حراست و … مواجه میشوند، اگر هم بیرون تشکیل شود و بخواهند به داخل شرکت یا کارخانه بروند میگویند، مخل نظم است. فعلاً امکان تشکیل NGOهای کارگری وجود ندارد. کار خوبی آغاز شده، اما این اول کار است. اولین کاری که باید انجام دهیم این است که به تشکلهای موجود اصالت دهیم.
مطالب مرتبط
- پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره ...
- یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای ...
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)