در نشست «ادیان و خشونت علیه زنان»، نمایندگان ادیان تاکید کردند که خداوند در خلقت انسان تفاوتی میان زن و مرد قائل نشده است و لزوم حذف هر گونه خشونت و تبعیض علیه زنان مورد اجماع قرار گرفت.
در نشست «ادیان و خشونت علیه زنان» که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی حذف خشونت علیه زنان از سوی موسسه گفتوگوی ادیان و با حضور چهار نفر از بانوان به نمایندگی از دینهای اسلام، مسیحیت، یهودی و زرتشتی برگزار شد، صفیه شهریاری، سخنران مسلمان این نشست، خشونت علیه زنان را در سنین گوناگون متفاوت ارزیابی کرد و گفت: خشونت علاوه بر این که انواع گوناگون دارد در سنین مختلف از نوزادی تا کهنسالی بر زنان روا داشته میشود.
وی، تحمیل برخی رفتار و اعمال جنسی، اجبار فیزیکی و حتی احساسی، ازدواج قبل از سن بلوغ، ازدواج اجباری و … را از انواع خشونت عنوان کرد و گفت: خشونت حتی در دوران جنینی با انتخاب جنسیتی نوزاد و سقط فرزند دختر در کشوری مثل چین بر جنس مونث اعمال میشود.
رییس انجمن تنظیم خانواده با بیان این که خشونت محدوده جغرافیایی ندارد، به بیان مثالهایی درباره آزار زنان در کشورهای مختلف از جمله زیمباوه، آمریکا، نروژ، سوئد و … پرداخت و گفت: با وجود تبلیغات منفی علیه کشورهای جهان سوم این امر در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته کاملا مشهود است.
شهریاری اظهار کرد: من چند وقت پیش در نپال با موضوعی مواجه شدم که این موضوع هم در دستهبندی خشونت علیه زنان جا میگیرد. در این کشور دختری نابالغ از خانوادهاش جدا شده و در محیطی بسته نگهداری میشود تا به عنوان خدای زنده او را پرستش کنند. این کودک از هیچ یک از حقوق یک کودک برخوردار نیست و بعد از این که به سن بلوغ رسید کودکی دیگر جای او را میگیرد، ولی او تا آخر عمر حق ازدواج ندارد. وی افزود: بنابراین اشکال خشونت نسبت به فرهنگها و قوانین مختلف کشورها متفاوت است.
این عضو هیات علمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، راهکار برون رفت از این وضعیت را در برقراری گفتوگو در سطوح مختلف دانست و تاکید کرد: گفتوگو با روحانیون، سیاستگذاران، خانوادهها، اقشار مختلف و … در رفع خشونت نقش اساسی دارد.
وی همچنین با بررسی نقش حکومتها در نهادینه کردن رفع خشونت علیه زنان گفت: ما در کشوری زندگی میکنیم که روز زن و روز مادر در آن گرامی داشته میشود و در دین اسلام بارها بر برابری زن و مرد تاکید شده و آمده است که زن و مرد را از یک جنس خلق کردیم تا در کنار هم آرامش گیرند.
توران شهریاری (بهرامی)، شاعر و عضو انجمن زرتشتیان نیز بر برابری زن و مرد در دین زرتشت تاکید کرد و گفت: امیدوارم روزی زن و مرد به برابری برسند کما این که این مساله ارث کهن تاریخ ماست.
بهرامی با تاکید بر برابری کامل زن و مرد در دین زرتشت روح اهورامزدا را مرکب از سه روح زنانه و سه روح مردانه عنوان کرد و گفت: در دین زرتشت در مرحله خدایی زن و مرد برابر هستند و این برابری در دیگر وجوه دین زرتشت هم مشهود است.
این عضو انجمن زرتشتیان افزود: در کتیبههای موجود از دوران ساخت تخت جمشید، حقوق برابر زنان و مردان ایرانی موجود است و زنانی در این دوران بودهاند که به واسطه تخصص خود چهار برابر مردان حقوق میگرفتند و از مرخصی زایمان و دیگر مزایا برخوردار بودند. وی واژه دین را برگرفته از واژه دیّنه خواند و گفت: این واژه کاملاً فارسی و به معنای وجدان است و چه تعریفی بهتر از این می شود از دین کرد که دین وجدان ماست.
همچنین مرجان یشایایی، عضو سازمان بانوان یهودی ایران، ستون اصلی هر دین را پایهگذاری شده بر برابری انسانها عنوان کرد و افزود: دین یهود، نخستین دین از ادیان ابراهیمی و سرچشمه اولیه کرامت و برابری ذاتی زن و مرد است.
یشایایی با بیان این که در متن ۱۰ فرمان بر تساوی شان والدین تاکید شده است، افزود: در دین یهود، مذهب از مادر به فرزند به ارث میرسد و خداوند در این دین گفته است که ما تورات را به دست زنان سپردیم.
این عضو سازمان بانوان یهودی ایران اظهار کرد: اما متاسفانه برخی مصادیق خشونت علیه زنان در دین یهود وجود دارد که امیدواریم این پیرایهها از دین زدوده شود.
او مهمترین مصداق حقوقی و نه عقیدتی این بحث را، نداشتن حق طلاق زنان عنوان کرد و گفت: اگرچه مدافعان این بحث معتقدند حضور حتمی مرد برای جاری شدن صیغه طلاق و چشم در چشم شدن او با زن را نوعی پشتیبانی از حقوق زن میخوانند اما در عمل بسیاری از مواقع وقتی همسر حاضر نمیشود، تکلیف زن تا سالیان متمادی از ترک شوهر نامشخص میماند.
این عضو سازمان بانوان یهودی ایران تاکید کرد: نقد پیرایههایی که در طول زمان بسته شده از شان دین کم نمیکند و مهمترین وظیفه یک انسان دینی است. وی همچنین با بررسی وضعیت کشورهایی که نقش زنان را در بسیاری موارد مشابه و پررنگتر از مردان میبینند، گفت: قائل شدن سهمیه برای زنان در جهت رفع تبعیضهایی است که سالها بر آنان رفته و امروزه از این مساله با عنوان تبعیض مثبت یاد میشود. البته این قضیه یک راهکار موقت تا رفع تبعیضهای سدههای اخیر است.
ژانت خمیس حصار نیز با تاکید بر برابری زن و مرد در دین مسیحی اظهارکرد: خشونت علیه زنان، ریشه در خود فراموشی مردان دارد. مردانی که به واسطه خود فراموشی دچار خدافراموشی شدهاند و از یاد بردهاند که خداوند از روح خود در کالبد آنان دمیده است.
این کارشناس حقوق افزود: خشونت علیه زنان فراگیر و جهانی است و مختص یک کشور، جامعه، دین و آیین نیست. ادامه خشونت علیه زنان موجب شده زنان اعتماد خود را نسبت به خانواده، نظام اجتماعی، قضایی، قوانین جاری و حاکم بر جوامع خود از دست بدهند.
وی با بررسی انواع خشونت، گفت: لازم است با دادن مجال رشد و گسترش توانمندیهای انسانی به زنان و بالا بردن سطح آگاهی زنان و مردان همان گونه که جوامع بردهداری را در قرنها ریشهکن کردند، تمامی اشکال خشونت علیه زنان را بخشکانیم.
دکتر شهریاری، عضو مسلمان این نشست نیز در پایان با اشاره به راهاندازی خط ۱۲۳ به عنوان اورژانس خشونت از سوی سازمان بهزیستی و وزارت رفاه و امور اجتماعی، بر لزوم اطلاعرسانی در این خصوص تاکید کرد.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
جديدترين خبرها
- زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
- برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
دیدگاه ها (0)