فاطمه دانشور در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر افزود: زنان از طریق تشکیل شوراها و یا کارزارهای انتخاباتی قصد دارند حساسیت جامعه ایران را نسبت به تصمیم سازی ها برای زنان، افزایش داده و طالب نقش بیشتر و سازنده ای در عرصه اجتماعی- سیاسی هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به تعدد سطوح سیاست گذاری مانند مجلس، شورای شهر و سایر نهادهای تصمیم سازی، سهم بانوان کشورمان اندک است و خیز زنان برای کسب کرسی های بیشتر در مجلس آینده، مطالبه گری آنان در جامعه زنان ایران است تا به سهم بیشتری در سطوح تصمیم سازی دست پیدا کنند.
آسیب های اجتماعی در ایران جنبه زنانه پیدا کرده اند
اما باتوجه به آسیب های اجتماعی در سطح کشور و به ویژه در سطح زنان جامعه و بطور خاص در شهر تهران، آیا با حضور زنان جامعه در دستگاه قانونگذاری کشور می توان نسبت به کاهش آسیب های اجتماعی در کشور امیدوار بود؟ این عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش خبرنگار انتخاب خبر، تأکید کرد: اکنون آسیب های اجتماعی در ایران جنبه زنانه پیدا کرده اند و هرچه آسیب های اجتماعی، زنانه تر شود، تبعات و عمق مشکلاتی که آسیب های اجتماعی ایجاد می کند، بسیار بیشتر از آن چیزی است که مردان دچار آن شوند.
وی با بیان اینکه اکنون در تهران تعداد زنان کارتن خواب افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه تعداد زیادی از خانم های کارتن خواب از یک طرف دچار اعتیاد هستند و از طرف دیگر در سن باروری قرار دارند، بارداری در بین این افراد افزایش یافته و در نتیجه منجر به تولد کودکانی می شودکه عمدتاً معتاد و بی هویت اند.
دانشور ادامه داد: باید به وضعیت فرزندان زنان کارتن خواب رسیدگی شود، اما متأسفانه امروز جامعه در شرایط فقدان رسیدگی به نوزادان و فرزندان زنان کارتن خواب قرار دارد.
این حامی زنان و کودکان بی سرپرست کشورمان، اضافه کرد: در نتیجه بروز آسیب های نوپدید در جامعه، به وضعیت فرزندان و بچه های متولد شده زنان کارتن خواب آن طور که لازم است رسیدگی نمی شود، که این مسئله به چرخه آسیب های اجتماعی موجود می افزاید.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه زنان، قدرت زایش و تولید کنندگی داشته و اگر آسیب های اجتماعی زنانه شود، اتفاق اول آن است که آسیب ها به سرعت تکثیر پیدا می کند و موجودی از جنس آسیب، تولید می شود، اظهار داشت: بنابراین اگر زنان جامعه در عرصه های سیاست گذاری و قانونگذاری مشارکت نداشته باشند، مردان، حساسیت لازم را نسبت به زنانه بودن آسیب های اجتماعی نداشته و یا بسیار دیر به آن می پردازند.
مردان، حساسیت های لازم را نسبت به آسیب های اجتماعی زنان ندارند
وی خاطرنشان کرد: در گشت های روزانه اینجانب به عنوان عضو شورای شهر در سطح تهران، آنچه توجه مردان عضو شورای شهر را جلب می کند، کارتن خوابی و اعتیاد مردان جامعه بوده و سپس به مسئله کارتن خوابی و آسیب های اجتماعی زنان می پردازند، در صورتی که من به عنوان یک زن، آنچه در حوزه زنان مشاهده می کنم، افزایش آسیب پذیری زنان نسبت به مردان است، به طوری که شرایط بارداری زنان کارتن خواب و معتاد را به راحتی متوجه شده و اجحافاتی که در حق یک زن می شود را من به عنوان یک زن بیشتر درک کرده و متوجه آن می شوم تا یک مرد.
دانشور تأکید کرد: طبیعی است که مردان در دوران زندگی، بارداری را تجربه نکرده و یا فرزندداری را آن طور که یک زن تجربه می کند، تجربه نمی کنند، بنابراین نمی توانند حساسیت های لازم را نسبت به آسیب های اجتماعی در حوزه زنان داشته باشند و سریع متوجه آن شوند و برای آن راه حل و ساختارهایی را پیشنهاد کنند.
بنیانگذار مؤسسه خیریه «مهرآفرین» افزود: این اتفاق حداقل در مورد تهران افتاده و در این شهر، مددسراهایی که ساخته شده اند، مختص مردان بوده است و پس از این که مددسراها برای مردان ایجاد شد، تازه مسئولان به فکر زنان افتاده و برای زنان، مددسراهایی ویژه زنان ایجاد شد، به طوری که طی سال های گذشته، فقط یک مددسرا برای زنان کارتن خواب ساخته شده که این مددسرا نیز برحسب تقاضایی که در سطح جامعه وجود دارد، از ظرفیت و گنجایش لازم برخوردار نیست.
عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران با بیان اینکه در مورد مادران و کودکان کارتن خواب اصلاً تدابیری اندیشیده نشده، تأکید کرد: این امر نشان می دهد افرادی که در حوزه آسیب های اجتماعی در تهران تصمیم سازی کرده اند، مردان جامعه بوده اند، چون ابتدا برای مردان جامعه چاره اندیشی شد و تصمیم گیری ها برای زنان و حتی کودکان در مراحل بعدی انجام شده است.
این مدافع حقوق زنان کشورمان تصریح کرد: اکنون در تهران چنین خلاءیی در حوزه آسیب های اجتماعی زنان وجود دارد و اگر یک زن از ابتدا موضوع کارتن خوابی و آسیب زایی زنان را بررسی می کرد، قطعاً متوجه این خلاء می شد و راهکاری برای آن اندیشیده می شد.
راه حل ها در حوزه آسیب های اجتماعی صد در صد مردانه است
نمایندگان مجلس، حساسیت های لازم را روی موضوع زنان و حتی کودکان جامعه نداشته اند
دانشور گفت: امروز جامعه ایران اخیراً با مسئله زنانه بودن آسیب های اجتماعی رو به رو شده است و تازه بعد از ۵-۴ سال که آسیب های اجتماعی زنانه شده است، به فکر چاره اندیشی و اتخاذ تدابیری برای رفع معضل مادران و کودکان کارتن خواب پایتخت افتاده است و کوتاه سخن اینکه، راه حل ها، صد در صد مردانه است.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه در حوزه دستگاه قانون گذاری کشور یعنی مجلس نیز چنین مشکلاتی از حیث پرداختن به حقوق زنان وجود دارد و بسیاری از مشکلات و خلاءهای موجود می توانست در مجلس و در حوزه قانونگذاری کشور مرتفع شود، اظهار داشت: بسیار جای تعجب است که نمایندگان مجلس، حساسیت های لازم را روی موضوع زنان و حتی کودکان جامعه نداشته اند.
دانشور تأکید کرد: بانوان کشورمان که قصد شرکت در عرصه رقابت های انتخاباتی مجلس آینده را دارند باید حداقل نسبت به حق و حقوق زنان آشنایی کامل داشته باشند و احزاب سیاسی و گروه های اجتماعی هم باید خانم هایی را انتخاب کنند و در لیست های انتخاباتی قرار داده و از آن ها حمایت شود که ظرفیت قرار گرفتن در جایگاه نمایندگی مجلس را داشته باشند.
افراد فاقد آگاهی، ظرفیت و درک و دانش لازم در حوزه زنان، نباید به مجلس آینده راه پیدا کنند
این فعال حقوق زنان در بخش دیگری از اظهارت خود، با اشاره به طرح موضوع ضرورت کسب ۳۰ درصدی کرسی های مجلس آینده توسط زنان کشورمان، گفت: این که مطرح شده است حتماً باید ۳۰ درصد یا ۵۰ درصد کرسی های مجلس آینده در اختیار زنان باشد، باید زنان با ظرفیت را شناسایی کرد و از آنان جهت حضور در جایگاه سیاست گذاری کشور حمایت به عمل آید، وگرنه فرستادن بانوانی که حساسیتی روی مسائل زنان ندارند، مشکلی را حل نمی کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه جامعه ایران بارها شاهد بوده زنانی که طی دوره فعلی و دوره های قبلی به مجلس راه یافته اند، نه تنها مفید واقع نشده اند، بلکه در بسیاری موارد ضد زن عمل کرده اند، تأکید کرد: باید دختران فارغ التحصیل این کشور را برای حضور در عرصه های سیاست گذاری تربیت کرد، چون مجلس دارای این جایگاه نیست که افراد به محض ورود به آن اقدام به یادگیری مسائل مرتبط با حوزه زنان کنند.
این حامی حقوق زنان ایران تصریح کرد: اگر افراد فاقد آگاهی، ظرفیت و درک و دانش لازم در حوزه زنان، به مجلس آینده راه پیدا کنند، در مقاطع زمانی مختلف به جامعه زنان کشورمان لطمات جبران ناپذیری وارد خواهند ساخت، کما اینکه جامعه زنان کشورمان بارها از این مسئله، زیان های فراوانی دیده اند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال وقتی نمایندگان زن مجلس طی دوره های مجلس از طرح های ضد زن و به زیان زنان حمایت می کنند، اقدام این افراد به زیان زنان کشور تمام شده است.
زنان شایسته باید در جایگاه سیاست گذاری و قانون گذاری کشور قرار گیرند
این بانوی زن کارآفرین و تاجر کشورمان با بیان اینکه این مسئله در سطوح مختلف تصمیم سازی مثل مجلس، شورای شهر، اتاق بازرگانی و… بارها مشاهده شده است، افزود: خانم هایی که مورد حمایت گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی قرار گرفتند، پس از راهیابی به مجلس یا آن نهاد مشخص، به تعهدات خود به مردم و به ویژه زنان ایران و حامیان انتخاباتی خود پشت کردند و درست در نقطه مقابل زنان جامعه قرار گرفتند و حتی از مردانی که ضد زن بودند حمایت کردند.
فاطمه دانشور با تأکید بر اینکه با این موضوع که مطرح می شود صرفاً زنان به مجلس راه پیدا کنند، موافق نیستم، گفت: زنان شایسته باید شناسایی شوند و باید از زنانی که ظرفیت لازم را برای حضور در جایگاه های سیاست گذاری و قانون گذاری کشور دارند، حمایت کرد تا سهم بیشتری از کرسی های مجلس برای زنان به دست آید.
وی اضافه کرد: این مسئله، یک شبه در زمان انتخابات اتفاق نمی افتد، بلکه در مدت زمان مشخصی و در طول زمان باید اقدام به نهادسازی های اجتماعی کرد و به وسیله نهادهای اجتماعی اقدام به ایجاد ظرفیت در زنان کرد و یا ظرفیت های موجود را افزایش داد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: خانم هایی که در طول دوران گذشته در نهادهای اجرایی و قانون گذاری، مسئولیت داشتند و عملکرد موفقی داشتند و جامعه را نسبت به خود، راضی نگه داشته اند، اکنون باید زنان جامعه را و به ویژه زنان جوان فارغ التحصیل دانشگاهی را در جهت ایجاد ظرفیت سازی، یاری کنند.
وی تصریح کرد: باید کمیته ای از زنان خوشنام در عرصه های مختلف تشکیل داد که خود کاندیدا نباشند و این کمیته اقدام به شناسایی زنان توانمند، با اخلاق و با ظرفیت نموده و فهرستی از مشخصه ها را تعریف نمایند و بر اساس آن، زنان شایسته را انتخاب کنند و جهت حمایت به جامعه زنان معرفی کنند.
در حوزه زنان، همه زنان باید فارغ از هرگونه جریان فکری متحد شوند
به گزارش انتخاب خبر، اما حضور زنان در رقابت های انتخاباتی به صورت انفرادی و در قالب احزاب و گروه های مستقل باشد، موفقیت آمیزتر خواهد بود و یا به صورت ائتلافی؟ فاطمه دانشور در پاسخ به این سؤال، با بیان اینکه حتماً باید برای حضور در عرصه رقابت های انتخاباتی مجلس آینده به صورت ائتلافی عمل کرد، خاطرنشان کرد: زمانی که به شورای شهر تهران ورود پیدا کردم، پیشنهاد تشکیل مجمع زنان تصمیم ساز را مطرح کردم و زمانی که این پیشنهاد مطرح شد، گفتم تفاوتی بین زنان اصول گرا و اصلاح طلب و یا تحت هر عنوان دیگری نیست، بلکه در حوزه زنان، همه زنان باید فارغ از هرگونه جریان فکری متحد شوند.
وی افزود: این مسئله را اکنون به جدیت دنبال کرده و درصدد ایجاد مجمع زنان تصمیم ساز هستم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تأکید کرد: در مورد انتخابات مجلس، باید فارغ از جایگاه های فعلی زنان در احزاب و گروه های سیاسی، ائتلافی فراگیر بین زنان داوطلب نمایندگی مجلس آینده تشکیل شود و در این راستا باید لیست واحد انتخاباتی از خانم های داوطلب نمایندگی مجلس به جامعه زنان کشورمان ارایه شود تا زنان نسبت به رأی دادن به لیست مربوطه ترغیب شده و به آن رأی دهند.
عدم انحصارطلبی و قدرت طلبی و تمامیت خواهی؛ ویژگی های زنان داوطلب نمایندگی مجلس دهم
عضو شورای شهر تهران افزود: بنابراین خانم هایی باید در جهت ورود به مجلس شناسایی شوند که مشخصه هایی نظیر مشخصه های ذیل را داشته باشند:
- آگاهی و اشراف کامل کاندیدا به مسائل و مشکلات زنان و اینکه چقدر درگیر حل این مشکلات و مسائل بوده
- بالا بودن توانمندی های فردی، اجتماعی بطوریکه اگر در جایگاه مورد نظر قرار گرفت بتواند سخنگو، برنامه ریز و مجری خوبی باشد، نه نقش انفعالی و یا منفعت طلبانه داشته باشد.
- فردی با اخلاق، صادق، یکرنگ، مسئول و… بوده و در این خصوص کاملاً خوشنام باشد.
- دارای قدرت تعامل بالا با جامعه زنان در سطوح و جایگاه های مختلف
- دارا بودن ثبات اندیشه و مشخص بودن و قابل پیش بینی بودن عکس العمل های کاندیدا به دلیل مشخص بودن جایگاه سیاسی و اجتماعی؛ بطور مثال اگر در سابقه و کارنامه شان چرخش های متعدد که نشان از نوعی رنگ عوض کردن بر اساس منافع فردی است، بنظرم چنین فردی شایستگی حمایت ندارد.
- نداشتن مخالفان و معترضان جدی و قابل تأمل از جامعه زنان و مشخصه های دیگر که راجع به آن بیشتر باید اندیشید.
- دارا بودن کارنامه قابل قبول عملکردی از سوابق خود که نشان از عدم انحصارطلبی و قدرت طلبی و تمامیت خواهی باشد.
باید در زنان، ظرفیت سازی جهت استقرار در مسندهای تصمیم سازی صورت گیرد
زنان باید در مسیر انتخابات مجلس آینده، هوشمندانه عمل کنند
وی همچنین خاطرنشان کرد: مشارکت زنان در انتخابات، همواره بالا بوده، ولی آنچه مشهود است این است که زنان به هم رأی نداده اند و علت آن کارنامه غیرقابل قبول بعضی زنانی بوده که کرسی ها را اشغال کردند، ولی منشأ اثر نبودند، که این همان چیزی است که من می گویم باید در زنان، ظرفیت سازی جهت استقرار در مسندهای تصمیم سازی صورت گیرد.
دانشور با بیان اینکه اگر بنا باشد افرادی که کارنامه درخشانی در حوزه زنان نداشته اند و بعضاً ضد زن عمل کرده اند در لیست های انتخاباتی قرار گیرند و از آنها به صرف زن بودن حمایت کرد، با آن مخالف هستم، تأکید کرد: نباید چشم بسته از زنان جامعه برای ورود به مجلس، حمایت کرد و اینگونه وانمود کرد که دروازه، باز است و همه زنان می توانند وارد شوند، بلکه باید ظرفیت های زنان کشورمان را سنجش کرد و آنان را برای ورود به مجلس آینده، صرفاً از این طریق تشویق کرد و از آنان حمایت کرد.
این فعال حقوق زنان گفت: شمار زنان توانمند جامعه مانند زنان جوان فارغ التحصیل که پتانسیل بزرگ شدن را دارا هستند، در جامعه افزایش یافته است و می توانند در لیست های انتخاباتی قرار گیرند.
فاطمه دانشور تأکید کرد: یک اشتباه کوچک حتی می تواند کل نظرها را نسبت به جامعه زنان کشورمان عوض کند، پس باید در مسیر انتخابات مجلس آینده، هوشمندانه عمل کرد.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
جديدترين خبرها
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
دیدگاه ها (0)