تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی همزمان با هزارمین سال پایان سرودن شاهنامه و در آستانه روز بزرگداشت فردوسی، در دانشگاه آکسفورد انگلیس نصب و رونمایی شد.
در مراسم رونمایی این تندیس، رسول موحدیان – سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن -، علیمحمد حلمی – رایزن فرهنگی ایران در لندن -، پرفسور سر نیل چالمرز – رییس دانشکده وادهام -، فیروزه عبدالاوا و پروفسورهرزیگ از استادان زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد، پروفسور ملویل از محققان و فردوسیشناسان دانشگاه کمبریج و جمع دیگری از شخصیتهای علمی و دانشگاهی و علاقهمندان به فرهنگ ایران و زبان و ادبیات فارسی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، علیمحمد حلمی – رایزن فرهنگی سفارت ایران در لندن – در سخنانی در این مراسم گفت: شاهنامه حکیم فردوسی یکی از شاهکارهای زبان و ادبیات فارسی است که بر روی ادبیات و آثار ادبی پس از خود نیز برای قرنها تأثیرگذار بوده است.
او افزود: تندیس فردوسی هدیهای از سوی مردم ایران به دانشکده وادهام آکسفورد برای تجلیل از تلاش تمام افرادی است که با یکدیگر تعامل همراه با احترام و درک متقابل دارند.
حلمی گفت: فردوسی به طور قطع یکی از بانفوذترین شخصیتهای ادبی و فرهنگی ایرانزمین به حساب می آید. بدون استثنا تمام آثار ادبی ایرانیها از سبک و روش شاهنامه فردوسی الهام گرفته و تأثیر پذیرفتهاند؛ اما هیچیک نتوانستهاند شهرت و محبوبیت فردوسی را به دست آورند.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به نقش فردوسی در ترویج زبان و ادبیات فارسی گفت: فردوسی فرهنگ و سنن ایرانی را دوباره زنده کرد.
او افزود: ایرانیها فردوسی را بزرگترین شاعر خود میدانند و هماکنون پس از گذشت هزار سال، مردم هنوز شاهنامه را میخوانند و به ابیات آن گوش فرا میدهند.
حلمی گفت: شاهکار فردوسی آنقدر باارزش است که بعد از گذشت هزار سال از زمان سرودن آن هنوز به راحتی برای فارسیزبانان قابل فهم و درک است.
سپس سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس پس از پردهبرداری از تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی در سخنانی ابراز امیدواری کرد که آرمانهای فردوسی پلی بین ملتها برای ارتقای درک متقابل باشد.
موحدیان نصب تندیس فردوسی در دانشگاه آکسفورد را همزمان با هزارمین سال پایان سرودن شاهنامه و در آستانه برگزاری روز بزرگداشت فردوسی در داخل و خارج ایران، به فال نیک گرفت و گفت: تجلیل از حکیم شعر فارسی در واقع تجلیل نسلها از چهرههای ماندگار و آرمانخواهی است که به همه بشریت تعلق دارند.
او اقدام دانشگاه آکسفورد در تجلیل از فردوسی را در راستای حفظ و ارتقای دستاوردها و آرمانهای معنوی و بشری دانست و شاهنامه اثر جاودان فردوسی را که توسط همه ملل فارسیزبان مورد تکریم قرار میگیرد، بخشی از مشارکت درخشان زبان و ادب فارسی در غنای فرهنگ و ادبیات جهان توصیف کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امیدوارم آرمانهای فردوسی پلی بین ملتهای ما برای ارتقای درک متقابل باشد و انگیزهای فراهم کند تا محققان دانشگاه آکسفورد و همتایان ایرانی آنان بتوانند همکاریهای ادبی و علمی جدیتری داشته باشند.
سر نیل چالمرز – رییس دانشکده وادهام آکسفورد – نیز در سخنانی ضمن تجلیل از مقام فردوسی، گفت: فردوسی شاعری بزرگ و شناختهشده برای همه جهان است و شاهنامه وی علاوه بر اثری ادبی، دارای جنبههای فراوان اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، تاریخی و حماسی است و طی هزار سال گذشته نقش مهمی در زندگی مردم ایران و دیگر فارسیزبانان داشته است.
فیروزه عبدالاوا و هرزیگ از استادان دانشگاه آکسفورد و از فردوسیشناسان این دانشگاه نیز در سخنانی از فرهنگ و ادب ایرانزمین بویژه شخصیت فرودسی و شاهنامه وی تجلیل و ابراز امیدواری کردند، نصب تندیس فردوسی در دانشکده وادهام زمینهساز گسترش ارتباطات فرهنگی و دانشگاهی دو کشور شود.
تندیس فردوسی به سفارش رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن و توسط مهران قهاری – هنرمند ایرانی مقیم انگلیس – ساخته شده و با همکاری مسؤولان دانشکده وادهام دانشگاه آکسفورد به صورت دائمی در محل کتابخانه فردوسی این دانشکده نصب شده است.
مطالب مرتبط
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- ۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق ...
- ”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان ...
- زنان در سیاست؛ به روایت آمار
- چگونه ۱۸ هزار استارت اپ برای ۳۰۰ هزار هندی اشتغالآفرینی کردند.
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)