چرا زهرا بهروز آذر؟؟ به قلم زینب پارسافخر /مدیرکل سابق امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان سوابق زهرا بهروز آذر از ...
ادامه ...
به گزارش خبرنگار مهرخانه، شهیندخت مولاوردی در مراسمی با عنوان یاس مهربانی که به مناسبت دهه کرامت و گرامی داشت روز دختر در وزارت آموزش و پرورش برگزار شده بود، اظهار کرد: بررسیهای ما در کارگروه دختران نشان میدهد که در شرایط فعلی باید به برنامههایی که نشاط، شادابی و تربیت بدنی را برای دختران ...
به گزارش خبرنگار مهرخانه، شهیندخت مولاوردی در مراسمی با عنوان یاس مهربانی که به مناسبت دهه کرامت و گرامی داشت روز دختر در وزارت آموزش و پرورش برگزار شده بود، اظهار کرد: بررسیهای ما در کارگروه دختران نشان میدهد که در شرایط فعلی باید به برنامههایی که نشاط، شادابی و تربیت بدنی را برای دختران به ارمغان میآورد، بپردازیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر با چالشهایی در حوزه آموزش و پرورش دختران مواجه هستیم که میتوان به بالا رفتن نرخ بیسوادی دختران در مناطق محروم اشاره کرد.
او ادامه داد: هرچه به سمت مناطق محروم پیش میرویم، گذر دختران از تحصیل نسبت به پسران، به دلیل ازدواجهای زودرس و نابههنگام، پذیرش نقشهای خانگی و مراقبت از اعضای خانواده زودتر است.
اقداماتی برای جلوگیری از ترک تحصیل دختران در مناطق مرزی و روستایی
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه راهکارهایی برای کاهش نرخ بیسوادی دختران درمناطق محروم اندیشیده است، افزود: توسعه مدارس شبانهروزی در مناطق مرزی و ایجاد مدارس روستامرکزی از اقداماتی است که در این راستا انجام شده است تا از ترک تحصیل دختران جلوگیری شود.
لزوم آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان
مولاوردی در ادامه گفت: باید به مباحثی مانند کسب مهارتهای زندگی، و تعامل ارتباطی که جوانان را برای ورود به جامعه آماده کند، در آموزش و پرورش بپردازیم تا شاهد تحولی در آموزش و پرورش کشور باشیم.
برنامه ششم فرصتی طلایی برای اعتلای وضعیت تحصیلی دختران/ برقراری عدالت آموزشی در دولت یازدهم
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه ششم توسعه فرصتی طلایی برای اعتلای وضعیت تحصیلی دختران است، افزود: در دولت تدبیر و امید با رویکردی اعتدالی به دنبال توسعه متوازن آموزش و پرورش هستیم. همچنین در تلاشیم که عدالت آموزشی را در شاخههای مختلف آن برقرار کنیم.
مولاوردی اضافه کرد: امیدوارم این مناسبتها را قدر بدانیم و از این فرصت برای پرداختن به مسایل و چالشهای دختران و ارایه و معرفی ظرفیتها و توانمندیهای این گروه بزرگ و مهم جامعه گامی برداریم.
او ادامه داد: آموزش و پرورش دختران موضوع مهم و حیاتی در عصر حاضر است؛ چرا که اگر توانمندسازی و توسعه از باورها و ذهنیتها آغاز نشود، این توسعه ناپایدار و نامتوازن خواهد بود. آموزش و پرورش دختران به دلایل مختلفی واجد اهمیت است که مهمترین دلیل آن، نقش دختران به عنوان آیندهسازان جامعه و مادران آتی است و از همینجاست که گفته میشود زنان، نیمی از جامعه را تشکیل داده و نیمی دیگر را تربیت میکنند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: یکی از معیارهای توسعهیافتگی کشورها سطح سواد و دانشآموختگی دختران و زنان آن جامعه است؛ چرا که اگر زنان و دختران را توانمند کنیم و به سطح بالایی از آموزش و تحصیلات برسانیم، بشریت را توانمند کردهایم.
مولاوردی با اشاره به رهبر انقلاب در خصوص اهمیت آموزش و پرورش گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند همه دستگاهها و دولت وظیفه دارند از آموزش و پرورش پشتیبانی کنند. اینجا دستگاهی است که هرچه هزینه کنیم، به طور مضاعف دستاورد خواهیم داشت. اینجا جایی است که آیندهسازان ایران و تمدنسازان آینده، خلق و تربیت میشوند و هرچه شما در سراسر کشور از جلوههای پیشرفت و ابتکار میبینید، ریشه آن در همینجاست. پس آموزش و پرورش را درست کنید تا جامعه درست شود.
او اضافه کرد: از همین بیانات مقام معظم رهبری میتوان گفت که صرف منابع مالی برای توسعه و ارتقای آموزش و پرورش و تأمین منابع مالی آن، یکی از کارهای اساسی است که مسئولین باید به آن توجه داشته باشند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در طول ۳۶ سال گذشته دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه آموزش و پرورش داشتهایم، افزود: در حال حاضر با وجود آنکه تصور میشود با ورود به فصل تابستان، برنامههای علمی و آموزشی تعطیل میشود، میبینیم که المپیادها و جشنوارههای بسیاری در جریان است که این برنامهها به دختران کمک میکنند تا به مراحل بالاتری دست پیدا کنند.
عدالت جنسیتی در مدیریتها در نظر گرفت شود/ ۱% مدیران زن هستند
مولاوردی با بیان اینکه باید عدالت جنسیتی را در آموزش محقق سازیم، افزود: در معاونت امور زنان مأموریتی برای خودمان در این راستا تعریف کردهایم که به این هدف دست پیدا کنیم.
او با اشاره به برگزاری نشست مدیران آموزش و پرورش و تعداد کم مدیران زن در این مراسم، اظهار کرد: علیرغم اینکه گفته شد نیمی از کارمندان آموزش و پرورش را زنان تشکیل میدهند، در این مراسم مشاهده کردیم که تنها ۱% از این مدیران زا زنان تشکیل میدهند که این مسئله نشان میدهد باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.
پروژههای مشترک معاونت امور زنان، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به پروژههای مشترک معاونت با وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اظهار کرد: در یکی از این پروژهها سلامت دختران را در مدارس شبانهروزی مورد سنجش قرار دادیم. همچنین پروژهای برای ارتقاع مهارتهای زندگی در خانواده، محل کار و جامعه به اجرا درآوردیم.
مولاوردی با بیان اینکه اکثر طرحهای به اجرا درآمده به صورت منطقهای بودهاند، افزود: در سال ۹۵- ۹۴ چند مورد از این طرحها را به صورت پایلوت در سطح ملی به اجرا درخواهیم آمورد.
۷۰ درصد تماسها با سامانه ۱۰۱ برای مطالبات شخصی است
او با اشاره به راهاندازی سامانه پیامکی ۱۰۱ اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد تماسها با این سامانه برای مطالبات شخصی و راجع به مطالبات مالی و اشتغال است، اما ما این سامانه را با این هدف راهاندازی نکردهایم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تأکید کرد: خواهشمندیم با استفاده از این سامانه راهکارهای خود را به ما ارایه کنید تا بتوانیم مطابق با واقعیات جامعه برنامهریزیهایی داشته باشیم.
به گزارش مهرخانه، علیاصغر فانی؛ وزیر آموزش و پرورش در این مراسم به سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک هفته کرامت اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در تدوین و تصویب برنامه ششم توسعه به تحقق توسعه عدالت آموزشی و ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش بیش از پیش عنایت داشته باشیم.
نقش الگو در ارتقاء تعلیم و تربیت/ الگو قراردادن حضرت زهرا (س) در سند تحول آموزشی
او با بیان اینکه در ارتقاء تعلیم و تربیت الگو میتواند بسیار مؤثر باشد، افزود: باید در تعلیم و تربیت دختران به دنبال الگوهایی باشیم تا دختران دانشآموز چه در دوره ابتدایی و چه در دوره متوسطه ۱ و ۲ با تأسی به آن الگوها و رفتارها، بینش و اعتقادات خود را سامان دهند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سند تحول نظام آموزشی بر الگو قرار دادن حضرت فاطمه (س) مورد تأکید قرار گرفته است که برگزاری مراسم یاس مهربانی گامی در جهت شناخت ایشان به عنوان یک الگو است.
فانی با بیان اینکه بیش از نیمی از همکاران فرهنگی ما را زنان تشکیل میدهند، افزود: نقش زنان در تعلیم و تربیت بسیار مهم است و تأسی همکاران ما به حضرت فاطمه (س) میتواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد.
او تأکید کرد: دختران به عنوان مادران آینده میتوانند هم خود هدایت شوند و هم عامل هدایت نسل بعد باشند که از این منظر نقش تربیتی آنها بسیار ممتاز است.
عدالت آموزشی در بخش دختران به موفقیتهای خوبی رسیده است
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سالهای پس از انقلاب؛ بهویژه در دو سالی که از دولت تدبیر و امید میگذرد، توسعه آموزش و پرورش دختران به شدت مورد توجه بوده و به استناد آمار و گزارشهایی که در اختیار داریم، میتوان گفت که عدالت آموزشی در بخش دختران به موفقیتهای خوبی رسیده است.
فانی افزود: در تکلیف جهانی که در سال ۲۰۰۰ برای تمام آموزش و پرورشهای جهان مصوب شد، تلاشهایمان بسیار قابلتوجه بود؛ به گونهایکه وقتی در سال ۲۰۱۵ گزارش عملکردمان را به یونسکو ارایه دادیم، باورنکردند و خودشان مجدداً به بررسی پرداختند و به این جمعبندی رسیدند که جمهوری اسلامی به توسعه آموزشی بهویژه آموزش دختران دست یافته است.
ارسال ۱۷۲۰ مقاله به جشنواره یاس مهربانی
به گزارش مهرخانه، احمدی؛ مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش کشور اظهار کرد: برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی برای گردآمدن حول شخصیت حضرت فاطمه معصومه (س) بهعنوان اسوه کامل اخلاق و اخلاص است که به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) آغاز شد و در ولادت حضرت معصومه (س) خاتمه یافت.
او ادامه داد: این جشنواره هفت محور دارد که متناسب با نیازها و مشقات زنان در نظر گرفته شده است و شامل ارایه روشهای کاربردی در شیوههای الگوپذیری از حضرت فاطمه (س)، معاصرسازی شخصیت ایشان، مشارکت اجتماعی و برقراری تعادل در فرصتها، ارایه راهکار برای ارتقاع وضعیت برنامههای دانشبنیان و زنان در آموزش و پرورش، برقراری عدالت جنسی در همه عرصهها، آموزش دختران چشمانداز توسعه پایدار و سلامت معنوی خانواده میشود.
مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ارسال ۱۷۲۰ مقاله به این جشنواره اظهار کرد: به دلیل تعداد زیاد این مقالات آنها را سه مرتبه داوری و در نهایت ۶۶ اثر را در سه سطح برگزیده، برتر و منتخب انتخاب کردهایم.
به گفته او، ۱۱ نفر در بخش برگزیده، ۲۶نفر در بخش برتر و ۲۹۸ نفر در بخش منتخب مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
احمدی با بیان اینکه از تمام استانهای کشور مقالاتی را دریافت کردهایم، افزود: استانهای مازندران، تهران، همدان و فارس بیشترین مقالات را به جشنواره ارسال کردهاند.
مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت مقالات انتخابشده پس از ویرایش چاپ و منتشر شده و در اختیار همه استانها قرار خواهند گرفت.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
جديدترين خبرها
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
دیدگاه ها (0)