
دکتر زهره طبیب زاده نوری با اشاره به ملاقات با وزرای زن کشورها در حاشیه اجلاس، گفت: برخی از وزرای کشورهای اسلامی ، ضمن تماس با ما، مواضع جمهوری اسلامی ایران در جهان را مثبت و بسیار قوی دانسته و زنان ایران را بخاطر داشتن پشتوانه حکومتی در ارائه دیدگاه هایشان در کشور و نیز حضور مؤثر در عرصه های مختلف با حفظ اعتقاداتشان، ممتاز دانستند.
وی با اشاره به اینکه برخی از آنها، زنان ایران را در همه حرکتها الگوی خود معرفی می کردند، اضافه کرد : آنها دکتر احمدی نژاد را شجاع ترین و قوی ترین رئیس جمهور در عرصه سیاسی خوانده و مواضع ایشان را موجب افتخار جهان اسلام دانسته و از آن حمایت می کردند.
دکتر طبیب زاده گفت : اجلاس دو روزه زنان کشورهای اسلامی، با محورهای افزایش اشتغال زنان ورفع فقر، ارتقاء وضعیت زنان در سیستم تصمیم گیری در عرصه های محلی تا ملی، توانمند سازی زنان و ارتقای سوادآموزی و نیز حذف هر گونه خشونت علیه زنان برگزار گردید.
وی از تلاشهای کنسولگری ج.ا.ا در استانبول برای حضور مثبت و مؤثر هیئت ایرانی در اجلاس تشکر کرد و گفت : ما مواضع صریح، قاطع و مستدل خویش را به عنوان نماینده کشوری بزرگ و مسلمان ، اعلام کردیم و تأکید نمودیم که تعالیم حیات بخش اسلام از غنای کامل و جامعی برخوردار است و نیازی نیست که کشورهای به ظاهر مدعی دمکراسی و بیگانه از اسلام، مقرراتی برای زنان مسلمان تدوین و دیکته کنند.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده، دررابطه با بحث اشتغال ، عدم مسئولیت زنان در تأمین معیشت اقتصادی خانواده را یکی از نکات برجسته و ممتاز اعتقادات اسلامی دانست و گفت : وقتی در اسلام نفقه به عنوان تکلیف، به مرد سپرده شده است، عدالت حکم می کند که فرصت لازم برای مردان در جهت تأمین شرایط اقتصادی در انجام مطلوب این وظیفه مهم، فراهم گردد؛ لذا از این نظر تکالیف و مسئولیتهای زنان ومردان در کشورهای اسلامی با دیدگاههای غربی متفاوت است.
دکتر طبیب زاده همچنین گفت: نظام جمهوری اسلام ایران با در نظر گرفتن ویژگیهای کتمانناپذیر هر یک از دو جنس، در پی ارائه جایگاه خاص و متناسب با شایستگی ویژه زنان در عرصه فعالیتهای اقتصادی است. و با توجه به رویکرد حاضر توانمندسازی زنان به این معناست که بتوان از حضور بهینه، مؤثر و مفید زنان با در نظر گرفتن مزیتهای ویژه و مطابق با شرایط جنسیتی آنان در عرصه تصمیم گیری بهرهمند شد.
وی همچنین مبحث آموزش در کشوررا با تاکید بر تفاوت بیولوژیکی و روحی زنان و مردان تشریح کرد و گفت: دین انسان ساز اسلام، برای زن و مرد تکالیف مشترک و وظایف اختصاصی مشخص نموده است ، لذا افراد جامعه اعم از مرد و زن متناسب با نقشی که در جامعه ایفا می نمایند، باید مرتبط با آن آموزش لازم را ببینند.
دکتر طبیب زاده با اعلام اینکه دامنه خشونت علیه زنان محدود به خشونتهای خانگی نیست، اضافه کرد: ترویج خشونت و فساد از طریق رسانه های تصویری باید در کشورهای اسلامی، حذف گردد.
وی همچنین پدیده خشونت ناشی از جنگ و خونریزی علیه زنان وکودکان که طی سالهای اخیر به کشورهای اسلامی تحمیل شده است را مهمترین نوع خشونت خواند و گفت: آسیبهای وارده برزنان و کودکان در طی این جنگها نباید در سایه بحث خشونت های خانگی مغفول واقع شود.
مشاوررئیس جمهور احتساب ارزش کار خانگی در درآمد سرانه کشورها را سبب افزایش و ارتقای رتبه بندی کشورهای اسلامی از منظر اشتغال در جهان دانست .
وی با اشاره به طرح منشور حقوق و مسئولتیهای زن مسلمان در مجلس هفتم، گفت : جمهوری اسلامی ایران این منشور را که توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و طی روزهای آتی در مجلس شورای اسلامی مطرح می گردد، دارای دیدگاههای مثبت با رویکرد دینی برای زنان می داند و معتقد است که زنان مسلمان با وجود چنین منشوری مبتنی برغنای فکری ومقبول، نیازی به دیدگاههای عاریتی ندارند.
دکتر طبیب زاده همچنین بر لزوم تدوین کنوانسیون حقوق ومسئولیتهای زنان بر اساس شریعت اسلام در حوزه های خانوادگی ، فرهنگی،اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی و… در بالاترین سطح تصمیم گیری فقهی در کشورهای اسلامی یعنی مجمع فقه، به همراه نخبگان فقیه زن تاکید کرده و طرح آن را در سازمان کنفرانس اسلامی جهت اجرا در کشورهای مسلمان پیشنهاد نمود.
رئیس مرکزامورزنان وخانواده ادامه داد: در برخی از سخنرانیهای این کنفرانس ، بر مظلومیت زنان و کودکان فلسطین تاکید شد و سخنرانی پر شور نماینده هیات فلسطینی در این زمینه مورد استقبال شرکت کنندگان در اجلاس قرار گرفت.
طبیب زاده همچنین به مواضع کشورمان در کنفرانس، در زمینه فلسطین در گزارش پایانی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مردان وزنان در کشورهای مختلف دنیا نسبت به آلام زنان و کودکان فلسطین، لبنان و عراق ، انزجار خود را با روشهای مختلف و در زمانهای گوناگون اعلام داشته اند وظیفه اجلاس است که در بندهای اصلی گزارش نهایی به آسیبهای وارده در جنگهای اخیر به زنان وکودکان مسلمان بپردازد.
وی مواضع ج.ا.ا در این اجلاس را منحصر به فرد خواند و تصریح کرد: هیات ایرانی ، مصمم وپرتلاش در راستای همه موضوعات کنفرانس اظهار نظر کرد به طوریکه برخی از شرکت کنندگان در اجلاس ، پیشنهادات ج.ا.ا در اجلاس را راهگشا و کاربردی ترین سخنرانی ها اعلام نمودند.
مشاور رئیس جمهور در حاشیه اجلاس در ملاقاتی با وزیر زنان ترکیه ورئیس اجلاس ، بر لزوم وحدت بین کشورهای اسلامی تأکید نموده و استمرار گردهمائی هایی نظیر اجلاس جاری را جهت آشنایی زنان کشورهای اسلامی با دیدگاههای یکدیگر و تعاملات سازنده در مورد حل مسائل و مشکلات زنان در جهان اسلام مفید و ضروری خواند.
دکتر طبیب زاده همچنین به ملاقات های جانبی خود در اجلاس ، با گروهها و زنان فعال در زمینه حقوق بشردر ترکیه اشاره نمود و مطالب مطروحه در این نشست را اینگونه تشریح کرد : آنچه از جانب خداوند نازل گشته کاملترین، بهترین و متعالی ترین رهنمودها برای هدایت جامعه بشری است. دیدگاه های بشر براساس آزمون و خطا شکل گرفته است و به دلیل آنکه رشد فکری بشر تدریجاایجاد می شود، متناسب با آن به خطاها و اشتباهات گذشته اش در ارتباط با سیاست های متخذه فرهنگی،اقتصادی، اجتماعی پی می برد؛ لذا نباید سرنوشت انسانها را به دست این اعتقادات محدود و متزلزل سپرد. بلکه شریعت های آسمانی بخصوص دین اسلام که کاملترین، بهترین و جامع ترین دین است باید اساسی برای پیشرفت و تعالی بشر و گسترش عدالت در جوامع باشد.
وی تاکید کرد : ممکن است دنیای کنونی به تکنولوژی والایی دست یافته باشد اما علیرغم ارتقای سطح علمی جهان بشری مفاهیم مثبت اخلاقی نه تنها گسترش نیافته بلکه در بسیاری از کشورهای به ظاهر پیشرفته تفاوت معناداری نسبت به گذشته در معنویات مشهود است.
دکتر طبیب زاده مفاهیم اخلاقی چون عدالت ، راستی و…را مفاهیم ثابتی خواند و گفت : این مفاهیم با گذر زمان هیچگاه دستخوش تغییر واقع نمی شوند و هرچه برمعلومات بشری افزوده می شود انتظار می رود به راه و روش انبیاء الهی که تأمین کننده سعادت واقعی جامعه انسانی است اقبال بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: در ادامه توسط هیأت ایرانی به پرسشهای حضار درمورد وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف آموزشی ، اشتغال، حقوقی و…پاسخ داده شد که سبب روشنگری در مورد مواضع نظام و خنثی نمودن تبلیغات دروغین رسانه های غربی در مورد جایگاه واقعی زنان در ج.ا.ا گردید.
وی همچنین گفت : در حاشیه کنفرانس وزرای زن کشورهای اسلامی، طی ملاقاتی صمیمانه با مسئول شاخص زنان حزب سعادت ترکیه اشتراکات تاریخی، مذهبی و فرهنگی دو ملت و نقش آنها در شکوفایی تمدن اسلامی مورد تأکید قرار گرفت و برنامه ریزی برای ایجاد رابطه بیشتر بین زنان کشورهای اسلامی مورد توافق واقع شد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد : با حمایت سران کشورهای اسلامی و نظارت مجمع فقه کنفرانس اسلامی، بتوان دیدگاه های روشن، جامع و کامل اسلامی را درخصوص تثبیت جایگاه واقعی زن مسلمان در جهان ارائه کرد.
گفتنی است، در اجلاس وزرای زن سازمان کنفرانس اسلامی که در تاریخ ۲۹ و ۳۰ آبان سال جاری در ترکیه برگزار شد بالغ بر ۴۰ نماینده از کشورهای مسلمان در سطح وزیر زن شرکت داشتند.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
تشکیل مجمع بانوان شهرداری تهران، بازدهی عملکرد مدیران را افزایش می دهد.
-
تایید برابری دیه زن و مرد در شورای نگهبان
-
زنان، قربانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر هستند.
-
پیامد نادیدهگرفتن نقش اجتماعی زنان
-
انجمنی برای زنان روزنامه نگار؛ با اهداف صنفی و سیاسی
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)