
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، شهیندخت مولاوردی روز سهشنبه در نشست مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت «هفته ملی سلامت بانوان ایران»، با بیان اینکه زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه تضمینکننده سلامت کودکان، خانواده و جامعه هستند، اظهارداشت: زنان اولین حافظان سلامت خانواده و جامعه، باید محور برنامههای سلامت در کشور باشند که البته در این میان، آموزش، تعلیم و فرهنگسازی اهمیت زیادی دارد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه باید نیازهای زنان را در هر دوره سنی مورد توجه قرار دهیم، تصریح کرد: وظایفی در قانون برنامه پنجم توسعه برای «معاونت امور زنان و خانواده» و دستگاههای مرتبط در موضوع ارتقاء سلامت زنان و خانواده در نظر گرفته شده که باید با همکاری یکدیگر آن را عملیاتی کنیم و اقدامات قانونی لازم را انجام دهیم.
مولاوردی خاطر نشان کرد: جایگاه معاونت امور زنان و خانواده، جایگاهی ستادی و همکاری و هماهنگی با دستگاههای اجرایی برای رسیدن به اهداف مورد نظر از جمله سلامت زنان است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه جنسیت یکی از عوامل تأثیرپذیر در سلامت است، گفت: با توجه به جنسیت باید تفاوتهایی را در بحث بهداشت سلامت زنان و مردان مد نظر قرار دهیم.
مولاوردی ادامه داد: درست است که در جمهوری اسلامی ایران امید زندگی زنان بیشتر از مردان است و مرگ و میر زنان کمتر از مردان است، اما براساس آمار، زنان در مقایسه با مردان، آسیبپذیری بیشتری در شیوع برخی بیماریهای جسمی و روحی دارند که از جمله آن میتوان به ۲ برابر بودن افسردگی زنان نسبت به مردان اشاره کرد که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه کیفیت زندگی در حوزه سلامت زنان و خانواده بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: بحث سلامت زنان را باید در تمام ابعاد مورد توجه قرار دهیم نه صرفاً در موضوع باروری. در جامعه امروز مشکلات بخش سلامت زنان از جمله بیماریهای نارسایی، بیماریهای مزمن و ناتوانکننده بیشتر شده است که باید با همافزایی و همکاری و مشارکت آن را به حداقل ممکن برسانیم.
مولاوردی به بحث حوزه سلامت اجتماعی اشاره کرد و با خطرناک خواندن ، زنانه شدن بیماری ایدز و تغییر روش انتقال آن از تزریقی به مقاربتی، گفت: خطرات ابتلا به این بیماری را باید با برنامههای مشترک دستگاههای مرتبط و در اختیار قرار دادن تجربیات موفق به یکدیگر و داشتن یک استراتژی منسجم و آگاه سازی جامعه به حداقل ممکن برسانیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، نحوه سبک زندگی و عادات غذایی و موقعیت اجتماعی خانوادهها را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: در سالهای اخیر وضعیت سلامت بهداشت و درمان زنان تغییرات مثبتی داشته است و امیدواریم این نشستها و همایشها کمک کند تا به وضعیت مطلوب در حوزه سلامت زنان نزدیکتر شویم.
مولاوردی به برنامههای معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده پرداخت و اظهار داشت: بیشتر فعالیت این معاونت تبادل تفاهمنامه است که در حوزه سلامت بیشترین تفاهمنامهها را با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش پرورش بوده است.
وی از تأسیس کلینیک سلامت خانواده با مشارکت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۹ استان کشور در سالهای ۹۴ و ۹۵ خبر داد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در مباحث سیاستهای جمعیتی و مشارکت برای تحقق اهداف سیاستهای کلی جمعیتی ان شاء الله با توجه به مجموعه بندهای ابلاغ شده مقام معظم رهبری، جمعیتی سالم، کارآمد و مولد داشته باشیم.
مولاوردی برای تشویق مادران شاغل به فرزندآوری، گفت: با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی به دنبال تدوین بسته جامع حمایتی هستیم و پیشنهاد راهاندازی مهدکودک را در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح کردیم که امیدواریم به تصویب برسد. ایجاد محیط دوستدار کودک در اماکن، دستگاهها و سازمانها از جمله کارهایی است که میتواند در فرزندآوری مادران شاغل مؤثر واقع شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهارداشت: باید دستگاهها و متولیان مربوطه را متوجه خدماترسانی به زنان فقیر، خودسرپرست، بدسرپرست، زنان پناهنده معلول و آسیبدیده کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: طرح تحول سلامت بعد از مذاکرات هستهای شاخصترین برنامه دولت تدبیر و امید است و نتایج آن در سفرهای استانی به خوبی قابل لمس و مشاهده است و امیدواریم در پساتحریم و پسابرجام زمینههای لازم جهت تحقق اهداف پیشبینی شده برای این طرح بزرگ فراهم شود.
مولاوردی در بخش دیگری از سخنان خود ، ضمن تسلیت به بازماندگان فاجعه منا و تشکر از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای حضور در عربستان برای پیگیری وضعیت حادثهدیدگان و مجروحان، اظهار داشت: در این فاجعه حدود ۵۰ تن از زنان ایرانی فوت کردند که برای تمامی جانباختگان آرزوی علو درجات را از خداوند منان دارم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست درباره نقش و اهمیت زنان در جامعه امروز ایران جمله امام(ره) مبنی بر اینکه «مرد از دامن زن به معراج میرود» را زیباترین جمله دانست و گفت: زن در خانواده مثل عمود خیمه است و در شرایطی که مردان گرفتار تامین معیشت هستند بار زندگی به عهده بانوان است و از این جهت جایگاه ویژه ای دارند. اگر یک زن آسیب ببیند خانواده آسیب جدی میبیند.
دکتر سیدحسن قاضیزادههاشمی با اشاره به رویه نادرست تغذیه براساس سبک زندگی جدید گفت: یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در میان ایرانیان، بیماریهای قلبی و عروقی است که بخش مهم آن بخاطر تغذیه نامناسب و توجه نکردن به نحوه استفاده از روغن ، نمک و سایر مواد مصرفی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به کاهش مرگ و میر نوزادان و بانوان باردار اشاره و یکی از دلایل آن را بالا رفتن سطح سواد و دانش و اطلاع رسانی مناسب صدا و سیما و رسانههای همگانی ذکر کرد.
وی اظهار داشت: سبک زندگی طی ۳۰ سال گذشته عوض شده و متأسفانه شاهد این هستیم که بانوان در برخی از مواقع بیشتر به خودشان آسیب میزنند. برخی از اقداماتی که برای انجام عمل زیبایی انجام میشود، برای سلامت زنان خطرآفرین است و باید از عواقب و عوارض آن کاست.
پیش از سخنان معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، دکتر سیاری معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وضعیت سلامت زنان در ایران، دکتر ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در خصوص سلامت زنان و خانم یار احمدی رییس اداره دیابت نیز درباره زنان موفق در عرصه سلامت و چگونگی روند شناسایی و کنترل بیماریهای نوزادان، صحبت کردند.
در این نشست کارشناسان سازمانهای مختلف به بررسی وضعیت خانواده و بانوان کشور در ابعاد مختلف از جمله «آسیبهای اجتماعی زنان»، «بررسی چگونگی افزایش کیفیت امید به زندگی بانوان و جامعه»، «پرداختن به تغذیه مناسب خانواده و بانوان»، «چگونگی بالا بردن پایه سلامت اجتماعی و روانی جامعه»، «اهمیت واکسیناسیون در کاهش بیماریهای واگیردار»، «شناسایی و کنترل بیماریهای گوناگون»، «ارتقاء کیفیت زندگی در جامعه»، «کنترل و درمان بهنگام بیماریهای تیروئید نوزادان»، «انجام غربالگریهایی همچون تیروئید، شنوایی و بینایی در سطح کشور» پرداختند.
«موضوع تأمین مالی سلامت و امنیت»، «توانمندسازی زنان بخصوص در حوزه کارآفرینی»، «پیگیری مطالبات بهداشتی و درمانی بانوان»، «حساس کردن جامعه به خود مراقبتی بویژه قلب»، «همافزایی استانها برای پیشگیری بیماریها»، «تشویق و ترغیب برای تشکیل سازمانهای مردم نهاد برای همکاری و فعالیت در حوزه بهداشت»، «تشخیص بیماریهای تک ژنی»، «تقویت و معرفی توریسم پزشکی در جهان»، «تلاش جهت دسترسی جامعه به غذا و آب سالم» نیز از مطالب و مسایلی بود که کارشناسان مرتبط به حوزه زنان و بهداشت در این نشست به آن پرداختند.
امسال در هفته ملی سلامت بانوان ایران که از ۱۶ الی ۲۲ مهر ماه با شعار زن، قلب خانواده است، برنامههای مختلفی از جمله پیادهروی خانوادگی، برگزاری همایشها و ارایه آموزش و اطلاعات مرتبط به بانوان در سطح استانها انجام شد.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
تایید برابری دیه زن و مرد در شورای نگهبان
-
زنان، قربانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر هستند.
-
پیامد نادیدهگرفتن نقش اجتماعی زنان
-
انجمنی برای زنان روزنامه نگار؛ با اهداف صنفی و سیاسی
-
بلوک بلوک زندگی
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)