شاهزاده سلطان ولی عهد عربستان با اشاره به این موضوع، خاطر نشان کرد: دولت طی برنامه ای بلند مدت، اجازه تحصیل و استخدام در نهادها و سازمان های دولتی را به زنان عربستانی اعطا کرد و حال که جامعه زنان ظرفیت و توانایی ورود به بازار کار را دارند، دولت در نظر دارد مرحله نهایی طرح یعنی استخدام و بکارگیری نیروی کار ورزیده جامعه زنان را به اجرا رساند. دولت عربستان سعودی در سال های اخیر صدها مدرسه و دانشگاه جهت تحصیل زنان در افسا نقاط کشور تاسیس کرده است و سال گذشته اولین دانشگاه اختصاصی زنان در ریاض افتتاح شد. هم اکنون فارغ التحصیلان دانشگاهی زن عربستان گوی سبقت را از مردان ربوده اند، بطوری که ۵۶.۵ درصد کل دارندگان تحصیلات عالیه در عربستان را زنان تشکیل می دهند. زنان عربستانی تا سال ۲۰۰۴ تنها اجازه کار در سازمان آموزش و پرورش و سازمان های بهداشتی کشور را داشتند. اما دولت در سال ۲۰۰۴ طی برنامه ای آزمایشی آزادی بیشتری به زنان شاغل داد و زنان عربستانی با موفقیت کامل این مرحله آزمایشی را پشت سر نهادند و نظر مساعد دولت جهت گسترش محدودیت شغلی زنان را به دست آوردند.
هشتمین برنامه ۵ ساله توسعه و گسترش عربستان (۲۰۰۹ – ۲۰۰۵) پا را از ورود زنان به بازار کار فراتر نهاده و در نظر دارد سهم زنان از فرصت های شغلی دولتی را از ۵.۴ درصد حال حاضر به۱۴.۲درصد ارتقا دهد. بنابر آخرین سرشماری سازمان آمار عربستان سعودی، نرخ بیکاری در این کشور ۱۲ درصد می باشد. یعنی ۴۷۰ هزار نفر از مردان و زنان عربستان بیکار هستند و از این تعداد، ۲۹۳ هزار نفر مرد و ۱۷۶ هزار نفر زن می باشند. به این ترتیب نرخ بیکاری در میان مردان تنها ۹.۱ درصد است و حال انکه در میان زنان نرخ بیکاری به ۲۶.۳ درصد می رسد.
برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) که با هدف احقاق حقوق زنان در جوامع جهان سوم تهیه و تنظیم شده است، در مورد بازار کار زنان خاورمیانه چنین می گوید : عدم استفاده از منابع کاری بومی و بخصوص از زنان در منطقه خاورمیانه، فرصت های شغلی بی شماری را در اختیار نیروی کار خارجی قرار داده است. اما مشاغل دولتی قابل تحویل به اتباع خارجی نیستند و به هر حال دولت های بزرگ منطقه همچون عربستان جهت تامین نیاز بازار کار دولتی خود، نیازمند استفاده و بهره برداری از جامعه زنان هستند.
ابر آخرین سرشماری سازمان آمار عربستان سعودی، بیش از ۸ میلیون نیروی کار خارجی در عربستان مشغول بکار هستند که از این تعداد ۶.۸ میلون نفر مرد و ۱.۲ میلیون نفر زن می باشند. و این در حالی است که نیروی کار بومی عربستان ۴میلیون نفر است که از این تعداد ۳.۲ میلیون نفر مرد و ۰.۸ زن می باشد. شاهزاده سلطان با اظهار نارضایتی از تعداد نیروی کار ماهر بومی گفت : متاسفانه تعداد نیروی کار بومی ماهر ما در مقابل نیاز بازار کار بسیار کم است و بیشتر طرح های مالی و اعتباری و صنعتی توسط نیروی کار خارجی اجرا می شوند. اگرچه ما نیاز عمده بازار کار عمومی کشور را با بکارگیری نیروی کار خارجی تامین می کنیم، برای تامین نیاز بازار کار دولتی و تصدی مشاغل اداری کشور به نیروی کار بومی نیازمندیم. استفاده از نیروی کار خارجی در بخش خصوصی قابل توجیه است اما بخش دولتی نیازمند نیروی کار بومی می باشد.
وی افزود: سازمان تحصیلات عالی کشور جهت پرورش نیروی کار ماهر در سال های آینده در بخش علوم پایه و تکنولوژی سرمایه گذاری وسیعی خواهد کرد. در همین راستا ما دانشگاه بزرگ علوم و تکنولوژی شاه عبدالله را در شمال جده به زودی افتتاح خواهیم کرد. شاهزاده سلطان توسعه تحصیلات عالی کشور بخصوص در میان بانوان را یکی از برنامه های مهم دولت در سال های آینده برشمرد و از اجرای صدها طرح عمرانی جهت تاسیس مدرسه و دانشگاه در سراسر کشور خبر داد. شاهزاده سلطان در پایان تشریح سیاست های عربستان سعودی به خریداری خرما از کشاورزان و اهدای آن به کشورهای فقیر همسایه اشاره کرد. همچنین وی از نیروهای امنیتی کشور به دلیل موفقیت های چشم گیر در زمینه مبارزه با تروریسم قدردانی و تشکر کرد.
اخطار در مورد کمبود آب و مصرف بالای بخش کشاورزی از دیگر سخنان ولی عهد عربستان بود. وی با اشاره به ارتباط نزدیک حجم ذخایر آب شرب و امنیت داخلی کشور، از بخش های کشاورزی و صنعتی درخواست کرد که در مصرف آب قدری محتاط تر باشند تا دولت در اجرای برنامه های خود با مشکل روبرو نشود.
مطالب مرتبط
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- ۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق ...
- ”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان ...
- زنان در سیاست؛ به روایت آمار
- چگونه ۱۸ هزار استارت اپ برای ۳۰۰ هزار هندی اشتغالآفرینی کردند.
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)