در پی زلزله اخیر رییس استانی انجمن روزنامه نگاران زن ایران مطرح کرد/ زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص ...
ادامه ...
نکته جالب اینکه بیشتر کارشناسان در همه حوزهها معتقد به تاثیر مثبت رفع تحریمها و توافق هستهای در مسائل گوناگون هستند. یکی از این موضوعات که امید میرود با بهبود شرایط کشور بعد از دوران پساتحریم شاهد ارتقای آن باشیم حوزه زنان است؛ حوزهای که سالهای سال است مغفول مانده و کمترین توجهی به آن ...
نکته جالب اینکه بیشتر کارشناسان در همه حوزهها معتقد به تاثیر مثبت رفع تحریمها و توافق هستهای در مسائل گوناگون هستند. یکی از این موضوعات که امید میرود با بهبود شرایط کشور بعد از دوران پساتحریم شاهد ارتقای آن باشیم حوزه زنان است؛ حوزهای که سالهای سال است مغفول مانده و کمترین توجهی به آن نمی شود و همه اقدامات در آن خلاصه میشود در یک معاونت زیرنظر ریاست جمهوری و چند نماینده زن که نه تنها قدم از قدم برای زنان برنداشتهاند که حتی گاهی خلاف مواضع آنها گام برداشتهاند.
حال سوال اینجاست که ماحصل توافقات هستهای برای حوزه زنان چه خواهد بود؛ سوالی که فاطمه راکعی، فعال زنان و دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در پاسخ به آن به آفتاب یزد گفت: این توافقات مطمئنا در گشایشهای اقتصادی تاثیرات مثبتی خواهد داشت اما در زمینه فرهنگی این تاثیرات کمتر است. حوزه زنان هم چون در این مقوله میگنجد و متاثر از تصمیمات و اقدامات متولیان آن در کشور است چندان تغییری نخواهد کرد مگر آنکه از بعد بودجه و منابع مالی تغییری را شاهد باشیم.
وی افزود: «حتی اگر به بودجه حوزه زنان هم افزوده شود با توجه به تفکرات بازدارندهای که پشت مسائل مربوط به زنان وجود دارد، چندان امیدی به بهبود وضعیت زنان در دوران پسا تحریم وجود ندارد.» راکعی با تاکید بر اینکه تا زمانی که عدهای دلواپس وجود دارند اما متاسفانه در عمل نتایج اقداماتشان کاملا برخلاف شئونات است و با توجه به قوانین نانوشتهای که علیه زنان در جامعه وجود دارد عرصه به زنان تنگ خواهد بود.
این فعال حوزه زنان افزود: «البته باید امیدوار بود که بحث توافقات گشایشی هم در مسائل فرهنگی به دنبال داشته باشد تا به دنبال آن فشارها بر زنان به حداقل برسد.»
اظهارات تاحدودی خوشبینانه راکعی در حالی است که توران ولی مراد، فعال حقوق زنان، جامعه شناس و دبیر ائتلاف اسلامی زنان نظر دیگری دارد و وضعیت حوزه زنان را به قدری آشفته میداند که توافقات هستهای گرهی از آن باز نمیکند.
اقدامات زیرساختی در حوزه زنان در طول ۳۰ سال تعطیل بوده است
ولی مراد در ابتدا با تاکید بر اینکه موضوع زنان در کشور ما آنچنان مغفول است که رئیس محترم دولت طی مراسم افطاری با جمعی از زنان، کوچکترین حرفی درباره مسائل زنان بیان نشد، اظهار کرد: «البته همواره همینگونه بوده و این مسئله مختص یک دولت نیست. فرصت و امکاناتی که برای زنان فراهم می شود برای مسائل و امور مربوط به مردان صرف میشود.»
این فعال حوزه زنان با بیان اینکه دولت آقای روحانی موفقیتهای بسیاری تاکنون کسب کرده است، اما در حوزه زنان چنین نبوده، خاطرنشان کرد: «من معتقدم موضوع زنان در کشور ما به نقطه کور رسیده است یعنی در طول ۳۶ ساله انقلاب ما یک روند ۳۰ ساله در حوزه زنان داشتهایم یعنی ۳۰ سال است که ما مراکزی مثل معاونت امور زنان داشتهایم چه در دولت، چه در مجلس و … . در طول این ۳۰ سال، مراکز مربوط به امور زنان همواره با آسیب عمل کرده است. مهمترین این مراکز معاونت امور زنان ریاست جمهوری است که ۲۶ سال قدمت دارد.»
وی ادامه داد: «این عالیترین مرکز در حوزه زنان هم تاکنون هم شان زنان عمل نمیکند یعنی کوچکترین توجهی طی این ۲۶ سال از سوی معاونت امور زنان به مباحث زیرساختی نشده است. به عبارت بهتر اقدامات زیرساختی در حوزه زنان در طول ۳۰ سال تعطیل بوده است.»
دبیر ائتلاف اسلامی زنان در توضیح اقدامات زیرساختی گفت: «باید سازمان یا ارگانی در حوزه زنان باشد که اقدامات تحقیقی و پژوهشی و مطالعاتی انجام دهد، اتاقهای فکر قوی داشته باشد و در جهت رفع خلاهای قانونی، اصلاح قوانین، اجرای طرحهای ملی مطالعاتی انجام داده و برنامهریزی کند.»
وی افزود: «در قدم بعدی کلیه نیروهای موجود اعم از وزارتخانهها، نهادهای مدنی، رسانهها و … را در جهت تحقق اهداف یک دوره کاری خاص مثلا ۴ سال بسیج کند. مثلا اهم موضوعات را براساس شرایط جامعه مشخص و اولویتبندی کند.»
ولی مراد با تاکید بر اینکه اما متاسفانه همه این اقدامات تاکنون تعطیل بوده است، درباره نحوه عملکرد مراکز مربوط به حوزه زنان در طول ۳۰ سال گذشته است: «در این ۳۰ سال مطالب به روزی که بیشتر آسیبهای اجتماعی و خانوادگی هستند و قاعدتا راهحلهای کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدت دارند، مورد غفلت واقع شده و تنها طرح مسئله شدهاند آن هم از زاویه نگاه هر جناحی که روی کار بوده است چه اصولگرا و چه اصلاح طلب. اما هر دو یک اشکال داشتهاند و اینکه از اقدامات زیرساختی غافل شدهاند، رفع خلاهای قانونی نکردهاند و تنها به دنبال شعارهای سیاسی و توان افزایی سیاسی بودهاند.»
این جامعهشناس تاکید کرد:« طی این ۳۰ سال تنها یک اتفاق در حوزه زنان افتاده است؛ مشکلات دست به دست و از یک شکل به شکل دیگر تغییر کردهاند.» وی با بیان اینکه ما واقعا از دولت تدبیر توقع داریم آسیبهای موجود در زمینه مدیریت حوزه زنان ادامه پیدا نکند، اظهار کرد: «متاسفانه این موضوع تاکنون ادامه داشته. مثلا معاونت امور زنان به موضوعات اجرایی ورود کرده در نتیجه از وظایف اصلیاش بازمانده است. البته این موضوع تنها به دولت آقای روحانی مربوط نمیشود و همه دولتها را دربرمیگیرد؛ اینکه اولا فقط امور بگذری و دوما همه حواسها جلب انتخابات بعدی شود.»
ولی مراد با اشاره به موضوع حضور برابر زنان در مجلس اظهار کرد: «بارها درباره افزایش سهم زنان در مجلس صحبت شده است. برای تحقق این موضوع فقط وعده و حرف کارساز نیست بلکه معاونت امور زنان باید لایحهای در این باره تنظیم کند، لابی کند و … درحالی که خبری از این اقدامات نیست. ما تاکنون با انحصارطلبی مردانه روبهرو بودهایم که اکنون به این وضع افتادهایم و زنان در مجلس تا این حد ناکارآمد بودهاند.»
این فعال حوزه زنان در پاسخ به اینکه اکنون مهمترین مشکلات و مطالبات حوزه زنان را چه میدانید، بیان کرد: «مهمترین خواسته زنان امروز این است که به مسائل زنان به لحاظ استراتژیک درست نگاه و درست مدیریت شود. طی ۳۶ سال انقلاب و ۳۰ سال فعالیت مراکز زنان مشکلات ما رفع نشده است و تنها از شکلی به شکل دیگر تغییر و حتی تکثیر پیدا کرده است چون آقایان تنها یک سوم کوچک تحت عنوان معاونت زنان تعیین کردند و چند سهم اندک هم در کرسی مجلس به زنان دادند که هیچ کدام کارآمد نیستند. »
ولی مراد افزود: «حتی تشکیل وزارتخانه زنان نیز که اخیرا پیشنهاد شده معنایی ندارد جز تبعیض بیشتر علیه زنان زیرا موضوع زنان به همه دستگاهها و ارگانها و نهادها مربوط است اعم از دولتی یا غیردولتی. مهمترین مشکل حوزه زنان نیز جزیرهای بودن مراکز فعالیت در حوزه احقاق حقوق زنان است.»
وی تاکید کرد: «ما نیروهای توانمند کمی در حوزه زنان نداریم اما راه به کارگیری آنان را نمیدانیم و همدلی نداریم. همان طور که دائما زنان نماینده یا علیه معاونت امور زنان اظهارنظر میکنند یا بر ضد خود زنان طرحهایی را تصویب میکنند.»
دبیر ائتلاف اسلامی زنان ادامه داد: «اکنون بیشتر جریانهای سیاسی خواهان سهم بیشتر زنان در مجلس و دولت هستند پس باید بهترین راه این افزایش سهم را پیدا کنیم و همدلی داشته باشیم در این صورت من معتقدم صددرصد به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.»
وی تاکید کرد: «پس اکنون تنها راه پیش روی حوزه زنان این است که تقابل میان زنان مسئول در دولت و مجلس کنار گذاشته شود و هم اندیشی و همدلی پیشه شود و دوم اینکه زنان در این حوزه اقدامات اساسی انجام دهند. نه اینکه مثلا برای حل مشکل زنان سرپرست خانواده به کارهایی مثل پرداخت مستمری مثلا ۵۰ هزار تومان بسنده کنیم بلکه مشکل اساسی حل شود. یا به مسئله امنیت اقتصادی زنان در حوزه خانواده به درستی و اساسی پرداخته شود درحالی که اکنون مسئولان هنوز بر سر مسئله بیمه زنان خانهدار ماندهاند چه رسد به مسئله امنیت اقتصادی.»
ولی مراد در پایان تاکید کرد:« تا روال همین باشد و در حوزه زنان تنها شاهد اقدامات ژورنالیستی و تبلیغاتی باشد به نتیجهای نخواهیم رسید.»
سارا علایی، شبکه ایران زنان
مطالب مرتبط
- پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره ...
- یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای ...
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)