
دکتر محمدرضا نوروزی، رییس هیات مدیره انجمن علمی باروری و ناباروری ایران، در سیزدهمین کنگره سه روزه باروری و ناباروری که در سالن همایشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با اشاره به هرم جمعیتی ایران گفت: در حال حاضر قاعده هرم جمعیتی ایران را جوانان تشکیل میدهند که ازدواج، توانایی بچه دار شدن و باروری از مسائل جدی مبتلابه این جمعیت است. زنان ایران ۸ تا ۱۰ سال دیرتر از سن معمول باروری اقدام به فرزنددار شدن میکنند وی افزود: سن ازدواج در ۷۰۰ هزار ازدواجی که سالانه در کشور صورت میگیرد، رفته رفته از ۲۴ سالگی به عنوان بهترین سن باروری برای زنان فاصله گرفته و به سمت ۲۷ تا ۲۸ سالگی تغییر پیدا میکند. این مساله از آنجا که سن از موثرترین عوامل در توانایی برای باروری است بسیار اهمیت پیدا میکند زیرا نه تنها سن ازدواج افزایش یافته بلکه فرزند دار شدن پس از ازدواج نیز ۳ تا ۵ سال به تاخیر افتاده است و لذا سن باروری زنان در ایران در حدود ۳۲ تا ۳۳ سالگی یعنی ۸ تا ۱۰ سال دیرتر از بهترین زمان باروری است که این امر ازعلل شیوع ناباروری در کشور به شمار میرود.
هزینه سنگین درمان و عدم فرهنگ سازی مطلوب از عوامل موثر در عدم استفاده مناسب از امکانات درمانی موجود دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اغلب زوجهای نابارور در کشور به دلایل فرهنگی و اقتصادی دیرتر از زمان مناسب برای انجام اقدامات درمانی مراجعه میکنند زیرا بسیاری از این افراد از یک سو ناباروری را نوعی شکست در زندگی تلقی میکنند و از سوی دیگر بسیاری از آنها به دلیل هزینههای سنگین درمان ناباروری از انجام اقدامات درمانی محروم میشوند. وی ادامه داد: این دو عامل موجب میشود که از امکانات درمانی موجود در کشور در زمینه نازایی که هم سطح امکانات و پیشرفت علمی دنیاست به میزان مناسب بهره گیری نشود و از ۲ تا ۳ میلیون جمعیت نابارور کشور تنها ۵ هزار نفر آنها برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند. مراکز درمان ناباروری از ظرفیتهای خود به طور صحیح و کامل بهره نمیگیرند
دکتر نوروزی با تاکید بر اینکه در زمینه درمان نازایی باید علاه بر فرهنگ سازی اطلاع رسانی مناسب، تسهیلاتی نیز از قبیل پوشش بیمهیی هزینههای درمانی در نظر گرفته شود، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۴۰ مرکز درمان ناباروری در کشور فعال است اما متاسفانه این مراکز نیز به طور صحیح و کامل از ظرفیتهای موجود خود بهره نمیگیرند و به طور متوسط تنها ۲۰ تا ۳۰ مراجعه کننده برای هر سیکل درمانی دارند، لذا رسیدگی به این امر نیز باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
تخصیص سرانه مناسب درمان از راههای سرمایه گذاری دولت در درمان نازایی وی همچنین بر لزوم سرمایه گذاری در بخش سلامت برای درمان ناباروری تاکید کرد و گفت: از آنجا که جمعیت نابارور ایران در معرض خطرات سلامتی بسیاری از جمله فرسودگی هستند، تخصیص سرانه مناسب درمان از راههای سرمایه گذاری دولت در این بخش از سلامت کشور است تا درمان نازایی هرچه سریعتر از درمانهای لوکس خارج شده و به سمت پوشش بیمهای حرکت کند. رییس هیات مدیره انجمن باروری و ناباروری ایران بیماریهایی از قبیل واریکوسل در نوجوانان را از بیماریهای شایع منجر به نازایی خواند و اظهار داشت: ۲۰ درصد از پسران جوان در کشور مبتلا به این بیماری هستند که به طور متوسط هر یک نفر از ۵ نفر از این بیماران با اختلالات نازایی روبرو میشوند. تماس بیشتر با مواد شیمیایی احتمال بروز نازایی را افزایش می دهد وی در پایان مواد شیمیایی در محیطهای کاری را از عوامل موثر در بروز نازایی خواند و بیان کرد:به طور کل مشکلات ناباروری در افرادی مانند آسفالت کارها یا کسانیکه در کارخانههای حشره کشسازی، رنگ سازی و یا تولید مواد شیمیایی فعالیت میکنند بیشتر دیده میشود اما باید توجه داشت که ۶۰ درصد از انواع نازایی با روشهای ساده درمانی نظیر مشاوره، برای آگاهی سازی افراد در زمینه روشهای صحیح برقراری ارتباطات جنسی در زمانهای مناسب، مصرف داروهای ساده یا جراحیهای ساده قابل درمان هستند و تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد از زوجهای نابارور باید تحت روشهای درمانی پیشرفته قرار گیرند.
در ادامه این مراسم دکتر احمد حسینی دبیر سیزدهمین کنگره باروری و ناباروری ایران، سطح علمی این کنگره را قابل توجه توصیف کرد و گفت: از ۲۲۰ مقاله علمی که به دبیرخانه کنگره رسید، ۱۷۷ مقاله برای پوستر و سخنرانی انتخاب شدند و به طور کل ۴۱۰ نفر برای شرکت در این کنگره بزرگ ثبت نام کردند. وی افزود: حضور ۱۰۲ عضو هیات علمی در سیزدهمین کنگره باروری و ناباروری ایران پیشرفت سطح علمی این کنگره نسبت به دورههای گذشته را نشان داده و برگزاری چنین کنگرهای از افتخارات انجمن علمی باروری و ناباروری ایران به شمار میرود.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
بلوک بلوک زندگی
-
نشست گروه مطالعات زنان به مناسبت روز جهانی زن
-
قاضیپور باید رد اعتبارنامه شود.
-
عملکرد سازمان ملل در حمایت از زنان قربانی ترور
-
لزوم تدوین استراتژی فکری از سوی نمایندگان زن
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)