زمانی بود که کل فعالیت بینالمللی زنان ایران به حضور در رقابتهای گرامیداشت دهه فجر با شرکت تیمهای دوم و سوم کشورهای همسایه به ویژه آسیای میانه و یا نهایتا شرکت در بازیهای زنان کشورهای اسلامی در تهران خلاصه میشد. اما امروز با فراهم شدن زمینه حضور زنان مسلمان با حفظ پوشش اسلامی در رقابتهای مختلف، امکان روبروشدن آنها با تیمهایی در سطح بالا فراهم شدهاست. وقتی خبرطراحی لباس بانوان ورزشکار کشور برای شرکت در بازیهای المپیک پکن منتشر شد،این نوید دردلها زنده شده که دیگر معدود رشتهای است که زنان کشورمان به دلیل رعایت حجاب نتواند در رقابتهای برون مرزی آن شرکت کنند.
لباسهای ورزشی طراحی شده،متناسب با شئونات اسلامی بانوان برای شرکت در مسابقات بینالمللی با همکاری کمیته ملی المپیک طراحی و تولید میشود. لباسهای جالب طراحیشده، علاوه بر اینکه باعث رعایت کامل حجاباسلامی میشود هیچ تاثیر منفی درعملکرد ورزشکاران ندارد و مانع فعالیتهای آنان نمیشود.
ورزشکاران زن ایرانی به این باور رسیدهاند که حجاب محرومیت و محدویت نیست و عملکرد فنی آنان را پایین نمیآورد. شاید سالها پیش ورزشکاران زن کشورمان تنها دررشتههایتیراندازی، شطرنج و قایقرانی میتوانستند در رقابتهای مختلف شرکت کنند، اما امروزه تمامی رشته های رزمی از جمله ووشو، تکواندو، کاراته و کونگ فو و رشتههای توپی وگروهی مثل فوتبال، هندبال، فوتسال، والیبال و بسکتبال و رشتههای انفرادی همچون بدمینتون، پینگ پنگ،اسکیت، گلف، کوراش، دوومیدانی، سوارکاری، تیراندازی با کمان، تنیس،اتومبیلرانی، دوچرخهسواری و ورزشهای معلولین نیز امکان حضور در رقابتهای مختلف با حجاب اسلامی را دارند.
در برخی از این رشتهها همچون تیراندازی، شطرنج، تکواندو، دوومیدانی و فوتبال زنان ورزشکاران کشورمان در سطح بینالملل صاحب مدال شدهاند. هماکنون زنان ورزشکار کشورمان در ۴۴رشته به صورت رسمی فعالیت داشته و فدراسیونهای این رشتهها دارای نایب رییس ویژه بانوان هستند. چنانچه حمایت از زنان ورزشکار بیش از گذشته شود واساسنامه فدراسیون ها اصلاح گردد و جایگاه زنان هر فدراسیون و نایب رییسان آن مشخص شود، یقینا در آیندهای نه چندان دور زنان کشورمان هم همانند مردان میتوانند در میادین بینالمللی پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی را به اهتزاز درآورند.
در این میان زنان ورزشکار مسلمان در برخی از رشتهها همچون کاراته و بسکتبال برای حضور در رقابتهای رسمی با حجاب اسلامی در انتظار موافقت فدراسیونهای جهانی و کنفدراسیون آسیا هستند. امید است با حل این مهم،دختران ورزشکار مسلمان باانگیزه و توان بیشتری به کار ادامه دهند ومسوولان امکانات بیشتری دراختیار آنان قرار دهند.
نایب رییس فدراسیون بسکتبال حضور تیم ملی زنان ایران در رقابتهای چهار جانبهمالزی با حجاب اسلامی را بسیار سودمند دانسته ومیگوید:این حضور تجربه خیلی خوبی بود و امیدوارم زمینهای برای شروع فعالیتهای برون مرزی تیم کشورمان باشد. فاطمه کرمزاده استفاده از پوشش اسلامی توسط بسکتبالیستهای زن را به هیچ وجه مانع تلاش و بازی آنان ندانست و گفت:لباسها بسیار سبک و خوب تدارک دیده شده بود و بازیکنان هیچ مشکلی به لحاظ حرکتی نداشتند.
به گفته کرم زاده، فدراسیون بسکتبال پیگیر است تا در صورت موافقت کنفدراسیون آسیا با پوشش اسلامی بانوان،شرایط حضور تیم ملی کشورمان در مسابقات آسیائی فراهم شود.
نایب رییس فدراسیون والیبال در بخش بانوان نیز بااشاره به شرکت بانوان ایرانی پس از ۲۸سال باپوشش اسلامی وحفظ ارزشها درمسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا در تایلند گفت: دختران والیبالیست ایران،تجربه حضور در میادین مهم را ندارند. هاجر نجاتی زاده افزود: فراهم شدن شرایط حضور آنان در رقابتهای برون مرزی عاملی برای افزایش انگیزه وتلاش مضاعف آنان خواهد بود.
نایب رییس فدراسیون تکواندو در ارتباط با بحث حجاب در تکواندو گفت : بهرغم تبلیغاتی که دراین خصوص صورت میگیرد حجاب هیچ مانعی در اجرای حرکات تکواندوکاران زن ایرانی ایجاد نمیکند. الهه عرب عامری گفت: در تکواندو برای جلوگیری از هرگونه اسیب دیدگی ورزشکاران از پوششهای مختلفی از جمله هوگو، ساق بند، ساعد بند ، لثه و کلاهاستفاده میکنند وبدون شک پوشش موی سرنمیتواندمانعی دراجرایحرکات باشد.
نایب رییس بانوان فدراسیون کاراته گفت: درصورتی که کنفدراسیون کاراته آسیا با حضور بانوان با حجاب کامل در رقابتهای قارهای موافقت کند بانوان ایرانی میتوانند همچون کاراتهکاهای مرد برای کشورمان افتخار کسب کنند. عشرت شاه محمدی بااشاره به تلاشهای مسوولان ورزش کشور برای حضور بانوان در رقابتهای برون مرزی گفت:به اعتقاد من دلایل مسوولان کنفدراسیون برای عدم حضور بانوان کشورهای مسلمان دررقابتهای آسیایی بهانه است.
نایب رییس بانوان فدراسیون کاراته با تاکید بر اینکه تمام تلاش خود را برای رفع این مشکل خواهد کرد،افزود: اگر هدف ازورزش کردن ارتقای سطح سلامت جسم،روح وایجاد رقابت سالم در میادین ورزشی است باید بهانهها کنار گذاشته شودوتمام شرایط برای حضور علاقهمندان به ورزش با اعتقادات مذهبیمختلففراهم شود. وی تصریح کرد درحال حاضر کاراتهکاران زن کشورمان باحفظ حجاب در مسابقات منطقهای شرکت میکنند اما هنوز اجازه حضور را در رقابتهای رسمی جهانی و قارهای ندارند. نخستین داور زن محجبه فوتبال ایران که با رعایت حجاب درمسابقات فوتبال زنان غرب آسیا دراردن قضاوت کرد، گفت: حجاب و پوشش اسلامی مغایرتی با ورزش وفعالیت اجتماعی ندارد و مامیخواهیم ثابت کنیم که با پوشش اسلامی میتوانیم در صحنههای ورزشی حاضر شده و موفق هم باشیم. فاطمه درودیان افزود:بهنظر من یک زن مسلمان میتواند هم ارزشهای اسلامی خود را حفظ کند و هم به بالاترین رتبه ورزشی دست یابد. وی اظهارامیدواری کرد که بتواند با پوشش اسلامی روزی بازی فوتبال را در سطح جهان قضاوت کند.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران هم حضور فوتبالیستهای زن کشورمان در رقابتهای مختلف را عاملی برای افزایش انگیزه در آنان میداند. "خدیجه اسپنجی" گفت: در مسابقه تیم فوتبال ایران با زنان هندی، "انگیزه" بزرگترین نقطه قوت تیم ملی فوتبال زنان کشورمان بود. وی افزود: بازیکنان با خود عهد کرده بودند که حالا که زمینه حضور آنان در رقابتهای قارهای با حفظ شئونات فراهم شده است، از این موقعیت استفاده کرده و خود را یک مرحله بالا بکشند که موفق هم شدند.
نایب رییس بانوان فدراسیون ورزشهای رزمی گفت : تیم ملی کیک بوکسینگ بانوان برای نخستین بار با حجاب اسلامی و براساس موافقت فدراسیون جهانی در رقابتها جهانی این رشته در یونان شرکت کرد. "صغری شیوایی" افزود:حجاب نه تنها مانع کار ورزشکاران کشورمان نشد بلکه مایه مباهات وافتخار آنان به عنوان یک زن مسلمان بود. دبیرکل فدراسیون ورزشهای بانوان کشورهای اسلامی گفت: حضور ورزشکاران زن ایرانی با رعایت حجاب اسلامی درمسابقههای جهانی رشتههای مختلف رو به گسترش است و این مهم الگویی برای زنان مسلمان سایر کشورها شده است.
سهیلا قاسمی افزود: حجاب یک نوع فلسفه است که معنی آن حجاب قلب است و در صورت داشتن حجاب قلبی، انسان از سایر گناهان محفوظ میماند. نایب رییس فدراسیون دوچرخهسواری گفت: حضور بانوان دوچرخهسوار ایرانی با حجاب کامل اسلامی در مسابقات قهرمانی آسیا در کشور تایلند تعجب رییس کنفدراسیون آسیا و حاضران را درپیست دوچرخه سواری برانگیخت.
فریده نیسیان افزود: رییس کنفدراسیون دوچرخه سواری آسیا از این مساله بسیار استقبال کرد و از این که فدراسیون دوچرخهسواری ایران،بانوان خود را برای نخستین بار در مسابقات بینالمللی شرکت داده، تشکر و قدردانی کرد. به گفته وی تمام رسانههای حاضر دراین مسابقات مهمترین رویداد این دوره را حضور بانوان دوچرخه سوار محجبه ایرانی دانسته بودند.
نیسیان افزود: تمامی کشورهای اسلامی حاضر در این مسابقات اعلام کردند که آنان نیز با الگو برداری ازپوشش اسلامی بانوان دوچرخه سوار ایرانی، بانوان دوچرخه سوار خود را در مسابقات آتی شرکت میدهند.
مدیرکل ورزش بانوان کشور گفت: ورزشکاران زن هماکنون در ۴۴رشته ورزشی در کشور فعالیت میکنند که در ۳۸رشته از این تعداد با حفظ حجاب اسلامی در رقابتهای برون مرزی شرکت میکنند.
رباب شهریان با اشاره به اینکه حضور زن مسلمان با حجاب در المپیک برای تمامی جهان اسلام ارزش است، گفت: زنان ورزشکار ایران در دو رشته تکواندو و تیراندازی باکمان امکان دریافت سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۰۸پکن را دارند. البته درسایر رشتهها هم ممکن است زنان کشورمان با سهمیه "وایت کارت" در المپیک حضور یابند. شهریان افزود: امروز توقع جامعه و ارزشگذاری های صورت گرفته میطلبد که به فکر کسب مدال و جایگاه بهتری برای زن مسلمان ایرانی باشیم.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)