
دبیر کل جمعیت زنانمسلمان نواندیش گفت: قانون از زنانی که همسران شان موجب اذیت و آزار آنها میشوند و حتی برای شکنجه بیشترشان آنها را طلاق نمیدهند، حمایت نمیکند.
فاطمه راکعی گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده، خشونتهای زنان نسبت به مردان درحال افزایش است و این آماردر شهرهای بزرگی مانند تهران بالاتر است که بسیارخطرناک و نگران کننده است.
وی افزود: باعث تاسف است که فشارهای یک طرفه از سوی جنس متضاد در طول تاریخ به زنان وارد شده و دفاع لازم از حقوق آنان صورت نگرفته است.
فاطمه راکعی گفت: طبق تعریف سازمانملل متحد ، رفتارخشنی که سبب احتمال بروز آسیبهای جنسی، روحی و روانی میشود، خشونت است و این تعریف بر مبنای خشونت علیه زنان است، که روی مساله جنسیت تاکید میکند.
وی افزود: درجوامعی که مشکلات پیچیده اجتماعی، سیاسی، اقتصادی وجود داشته باشد، طبعا میزان خشونت بالا میرود و در واحد کوچکتری مانند خانواده نیز افراد در معرض رفتارهای خشونتآمیز در قبال یکدیگر هستند.
راکعی ادامه داد: وقتی درخانوادهای موقعیت مالی به خطر میافتد همسران به خاطر مشکل روحی که ناشی از مسایل اقتصادی است با هم رفتار خشنی خواهند داشت که این رفتار را به فرزندان خود نیز منتقل میکنند ومحیط غیر قابل تحمل میشود.
این فعال حقوق زنان تاکید کرد: به طور خاص در طول تاریخ خشونت علیه زنان وجود داشته و یکی از علل این خشونت این است که قدرت فیزیکی ، قدرت مالی و اقتصادی و قدرت تصمیم گیری در حوزه اختیار مردان بوده ومردان به خود اجازه دادهاند به علت در دست داشتن این ابزارها رفتارهای نامناسبی را در رابطه با زنان از خود بروز دهند.
وی ادامه داد: از۱۰۰ سال پیش تاکنون زنان نهضتهایی را برای دفاع از حقوق انسانی خود و برابری طلبی و عدالتخواهی در قبال تبعیض علیه زنان آغاز کردهاند و به مبارزه با این مسایل برخاستهاند. علی رغم تمام تلاشهایی که صورت گرفته است، همچنان خشونت علیه زنان وجود دارد و در کشور ما به رغم انقلاب ۵۷ وتاکیدهایی که رهبر بزرگ انقلاب بر لزوم احترام به زنان و درک جایگاه آنان و رفع تبعیضها وخشونتها داشتهاند، کاری در این زمینه انجام نشده و فرهنگ سازی لازم صورت نگرفته است.
وی افزود: از طرفی به علت رشد آگاهی زنان نسبت به حقوق و موقعیت خود و بالارفتن درصد حضور آنان در عرصههای علمی و فرهنگی توقعی که نسبت به هرگونه رفتاراجتماعی یا گروهی دارند، خیلی بالارفته و چون از طرف مقابل اقدامهای لازم در این زمینه صورت نگرفته و قوانین بازدارنده در قبال رفتارهای تبغیض آمیز و خشنونت بار در مورد زنان وجود ندارد، زنان شروع به دفاع از حقوق خود کردهاند و این مساله در موارد افراطی باعث بروز خشونت هایی از طرف زنان نسبت به مردان شده است.
دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده، خشونتهای زنان نسبت به مردان درحال افزایش است و این آماردر شهرهای بزرگی مانند تهران بالاتر است که بسیارخطرناک و نگران کننده است.
راکعی افزود: باعث تاسف است که اینقدر فشارهای یک طرفه از سوی جنس متضاد در طول تاریخ به زنان وارد شده و دفاع لازم از حقوق آنان صورت نگرفته است، که در نهایت خود زنان وارد عمل شده و گاهی هم خشنتر از بعضی مردان با آنها مقابله به مثل میکنند و به نظر من این یک وضعیت تهدید کننده اجتماعی است که در حال وقوع است.
وی اظهار کرد: ایران به عنوان کشوری مسلمان و با فرهنگ و تاریخ قابل افتخار چندین هزار ساله نباید قوانینش آنقدرتبعیضآمیز باشد که زنان خود مجبور به دفاع از حقوق خود شوند و در کانون گرم خانواده که کانون مهر و محبت است، چنین فجایعی اتفاق بیفتد. درحال حاضر ما شاهد هستیم که نه تنها هیچ کار عملی در مورد تبعیض زدایی از قوانین و جلوگیری از خشونتهای قانونی صورت نمیگیرد، بلکه قوانینی مانند لایحه حمایت خانواده و نظایر آن نیز مطرح میشود که تبعیض آمیز است و خشنونت علیه زنان را بیشتر ترویج می کند.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه تاکید کرد: براساس اطلاعات داده شده در خیلی از مواردی که زنان علیه مردان مرتکب خشونت میشوند، علت اصلی همان خشونتهای مدام مردان و عدم حمایت قانونی از زنان است و چون زنان نمیتوانند به جایی پناه ببرند، اقدام به خشونت میکنند.
راکعی افزود: متاسفانه قانون از زنانی که همسران شان موجب اذیت و آزار آنها میشوند و حتی برای شکنجه بیشتر شان آنها را طلاق نمیدهند، حمایت نمیکند.
دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش ادامه داد: نکته قابل توجه این است که زنان باید به چه مرحله ای از فشار روحی، بی پناهی و انزجار رسیده باشند که علی رغم روحیات ظریف و حساسی که دارند و منشا کمالات انسانی و مهروزی هستند، عمل کنند و در مواردی دست به همسر کشی بزنند.
راکعی در خاتمه گفت: من معتقدم که زنان ما بر آن نیستند که دررفتارهای خشونتآمیز و ضد حقوق بشری با مردان مسابقه بدهند و یا با آنها معامله به مثل کنند بلکه آنها میخواهند ضمن حفظ شئون و حقوق انسانی خود از ارائه رفتارهای ناشایست مردان بر علیه خودشان جلوگیری کنند.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
بلوک بلوک زندگی
-
نشست گروه مطالعات زنان به مناسبت روز جهانی زن
-
قاضیپور باید رد اعتبارنامه شود.
-
عملکرد سازمان ملل در حمایت از زنان قربانی ترور
-
لزوم تدوین استراتژی فکری از سوی نمایندگان زن
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)