وی از اینکه اینگونه افراد و جریانات "گاهی به نام اسلام شریف و مقدس و دو آتشه که به شدت متضاد با الفبای اصیل اسلام است" برای طرح اتهاماتی به منتقدان سیاسی سوء استفاده می کنند؛ اظهار تاسف کرد و گفت: شرم آور است که با مستمسک قرار دادن دین و دفاع از اسلام و انقلاب تهمت هایی همچون حمایت اصلاح طلبان از مواضع آمریکا و یا حمایت آمریکا از اصلاح طلبان را مطرح می کنند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ششم با اشاره به اینکه اخیرا در پی اظهار نظر بوش مبنی بر حمایت از دموکراسی خواهان و اصلاح طلبان در ایران و منطقه بار دیگر اتهام حمایت آمریکا از اصلاح طلبان مطرح شده است، اظهار داشت: اینکه نمی شود تا بوش یا هر مسئول دیگری در آمریکا حرفی بزند، برخی یقه اصلاح طلبان را در داخل کشور بگیرند. مطمئنا هرکسی از ظن خود موضوعی را مطرح می کند. چه آنکه منظور بوش از دموکراسی آن چیزی است که در عراق پیاده کرده اما منظور نظر اصلاح طلبان از دموکراسی، مردم سالاری است که از دل اسلام و انقلاب درآمده و امام (ره) و آقای خاتمی منادی آن بود. به اعتقاد وی طرح چنین اتهاماتی در جامعه که هر از چندگاهی بر کوره آن دمیده می شود، به دلیل آن است که هیچگاه در کشور مدعی العمومی وجود نداشته که از حیثیت افراد دفاع کند. از همین رو برخی دانسته یا ندانسته تهمت هایی را مطرح می کنند و چون کسی جلودارشان نیست و محاکمه نمی شوند، استغفار نمی کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه چندی پیش چنین اتهامی مشخصا در مورد محمدرضا خاتمی دبیر کل سابق جبهه مشارکت و نایب رئیس مجلس ششم مطرح شده بود، ادامه داد: سوابق درخشان ایشان در دفاع از اسلام و انقلاب بر کسی پوشیده نیست. او از خانواده ای اصیل و انقلابی برخواسته، از جمله منسوبان خانواده امام (ره) بوده و یک سیاستمدار خط امامی است و مردم به خوبی او را می شناسند که در انتخابات دوره ششم مجلس شورای اسلامی توانست رای اول تهران را از آن خود کند. راکعی، محمدرضا خاتمی و امثال او را به هیچ وجه با چهره ها و جریاناتی که "یک شبه و مثل بته سبز می شوند" قابل مقایسه ندانست و افزود: طرح اتهاماتی همچون "حمایت آمریکا از اصلاح طلبان" تنها برای خروج این طیف از عرصه فعالیت سیاسی مطرح شده و می شود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ششم، طرح چنین اتهاماتی را نابخشودنی خواند و گفت: از شر این اتهامات و طراحان آن به خدا پناه می بریم چرا که متاسفانه هیچ گاه به این اتهام زنی ها رسیدگی نمی شود و همچنان کما فی السابق به شخصیت های اصیل و مطرح سیاسی چنین تهمت هایی زده می شود. وی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه باید مدعی العموم بررسی کننده چنین اتهاماتی باشد، اظهار داشت: از آنجا که اصلاح طلبان دارای پایگاه اجتماعی گسترده ای در سطح کشور هستند – که حضور اصلاح طلبان در عرصه حاکمیت اعم از مجلس ششم و دولت آقای خاتمی موید این امر است – ضروری می نماید برای صیانت از آرای مردم و احترام به آن ، با طراحان چنین اتهاماتی برخورد قانونی لازم صورت بگیرد. چرا که چنین اتهام افکنی هایی به همراه برخی دیگر مضییقات از جمله رد صلاحیت فله ای و گسترده اصلاح طلبان در عرصه کاندیداتوری، مانع از حضور عملی آنها در عرصه سیاسی کشور و محدود شدن حق انتخاب کردن و انتخاب شدن مردم شد.
وی با اظهار تاسف از اینکه در سایه فقدان چنین سازو کاری است که عده ای از عدم نظارت و کنترل قانونی موجود سوء استفاده کرده و به هیچ چیز و هیچ کس – بویژه آبروی افراد و شخصیت های شناخته شده – رحم نمی کنند و بر آن می تازند، افزود: به همین دلیل است که هر یک از اصلاح طلبان ناگزیر است برای دفاع از حیثیت زیر سوال رفته خود، در مقام پاسخگویی برآید. این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با گلایه مندی از دستگاه قضایی کشور، اتهام زنی به بزرگان و رجال سیاسی کشور در عالی ترین سطوح از جمله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی را در نتیجه ضعف عملکرد قوه قضاییه در برخورد با اتهام زنندگان ارزیابی کرد.
راکعی خطاب به اتهام افکنانی که دموکراسی خواهی و آزادی طلبی اصلاح طلبان را مذمت کرده و آن را حلقه واصل میان اصلاح طلبان و آمریکا می دانند، متذکر شد که دفاع از آزادی و دموکراسی نه عیب است و نه گناه. مضاف بر اینکه مبانی دین اسلام و قانون اساسی کشور نیز با آن ضدیتی ندارد.
این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در ادامه توضیح داد: رفتار و گفتار پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار، سنت آنان و شیوه حکومت داری شان گویای اعتقاد راسخ آنان به دموکراسی و آزادی بود. کما اینکه حضرت محمد (ص) جامعه النبی و حکومت سیاسی اسلام را با پشتوانه و مشارکت مردم بنا نهادند و حتی در جزیی ترین و کلیدی ترین موارد هم با مردم مشورت می کردند. همچنین حضرت علی (ع) سالها خانه نشین ماند تا آنکه خود مردم از او خواستند زمام حکومت را در کف بگیرد و تا پیش از آن حکومت بدون خواست و رای مردم را پیشه نکرد. این موید احترام به رای مردم در حکومت مداری معصومین و امامان ماست که صد در صد دموکراسی را رعایت می کردند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر و امامان معصوم خود را بی نیاز از مشورت با مردم و همراهی آنان نمی دیدند، پرسید: چگونه است که آن بزرگواران تا این حد برای حضور مردم در صحنه و نقش و جایگاه آنان اهمیت قائل بودند اما این روزها برخی به اسم دفاع از اسلام و با ادعای پیروی از پیامبر و امامان می کوشند تا زمینه های حضور مردم را – با محدود کردن حق انتخاب شدن و حق انتخاب کردنشان – کمرنگ کنند؟ راکعی بر این اساس چنین قرائت هایی از اسلام – که حتی اتهام زدن به دیگران و خروج آنان از صحنه و به تبع آن نادیده گرفتن پایگاه اجتماعی و حق رای حامیانشان را نیز زیر مجاز می شمرد-را غلط و خطرناک دانست و گفت: اسلام دین حق طلبی، آگاهی بخشی و عدالت محوری است و اینکه برخی به نام اسلام از ابتدایی ترین مسائل اخلاقی عدول می کند، ضربه ای گران و جبران ناپذیر بر پیکر اسلام است.
این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با اظهار تاسف از اینکه در جامعه اسلامی ابتدایی ترین حقوق برخی فعالان سیاسی نادیده انگاشته می شود و بی دلیل به آنها نسبت های ناروا داده می شود؛ ادامه داد: لازم است با تشکیل کمیته ای حقوقی در حاکمیت و بویژه قوه قضائیه و یا حتی در خانه احزاب و با پیگیری وزارت کشور، طرح چنین اتهاماتی رصد شده و مورد پیگرد قانونی قرار گیرد تا از این پس برخی به خود اجازه ندهند بی دلیل نسبت سویی را به فرد یا افرادی برهند. راکعی در بخش دیگری از گفت و گو با "باران" با اشاره به اینکه اصلاح طلبان به علت بروز موانع متعدد نتوانستند مطالبات سیاسی مردمی که به آنها رای داده بودند را محقق کنند، ادامه داد: اگرچه مردم از این موانع اطلاع داشتند و می دانستند که اصلاح طلبان در پیگیری مطالبات آنها کوتاهی نکرده اند و ناکامی شان تنها به دلیل همین موانع بوده است، اما در آستانه انتخابات مجلس هفتم – بویژه به دلیل رد صلاحیت فله ای و گسترده نمایندگان منتخبشان – با خودشان قهر کردند و پای صندوق های رای حاضر نشدند. به گفته وی در حال حاضر مردم با تجربه چهار سال گذشته، سرخوردگی از عدم تحقق مطالبات بعضا اقتصادی شان، ملاحظه واقعیات در جریانات سیاسی موجود در کشور، شیوه کشور داری، مدیریت و نوع برخورد با مسائل داخلی و خارجی و ادبیات حاکمان کنونی به این نتیجه رسیدند که همانطور که خاتمی گفته بود؛ اصلاحات یک پروسه است و نه پروژه. از این رو باید با تامل و سیاست پیش رفت و صبری پویا و پرهیز از یاس را پیشه کرد. این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بر همین اساس ابراز امیدواری کرد که مردم با درس گرفتن از گذشته و عبرت از نتایج تلخ عدم حضورشان در صحنه، این بار حضوری گرم و پر شور در انتخابات داشته باشند.
راکعی معتقد است که در این صورت آنهایی که طی چهار سال گذشته صحنه انتخابات را خالی کرده بودند، بار دیگر حماسه ای چون دوم خرداد خواهند آفرید و چنانچه اصلاح طلبان به ائتلافی حداکثری دست یابند و از ارائه لیست های پراکنده خودداری کنند، با حضور دوباره مردم در صحنه شانس پیروزی در انتخابات آتی را خواهند یافت و چه بسا اکثریت کرسی های آن مجلس را نیز به خود اختصاص دهند. این عضو مجمع زنان اصلاح طلب بر خلاف برخی ابراز نگرانی ها مبنی بر احتمال بروز برخی تخلفات انتخاباتی یا برخی ترفندهای افراطیون مخالفان اصلاح طلبان – مشابه آنچه که در تمامی انتخابات گذشته نیز رخ داد – معتقد است: چنانچه مردم همچون دوم خرداد ۷۶ حضور گسترده ای در انتخابات داشته باشند و به فرهنگ اصیل انتخاباتی خود رجعت کنند؛ بار دیگر می توانند حماسه آفرین باشند. همچنانکه در سال ۷۶ با رایشان به خاتمی خواستار استقرار و نهادینه شدن فرهنگ اصیل معنوی و عدالت خواهانه، تکریم انسانی و احترام به آحاد مردم و در دست گرفتن سرنوشت اجتماعی مردم در دست خودشان شدند. از نگاه وی اگر چه مسائل معیشتی از اهم مطالبات مردمی است اما مردم در تعیین سرنوشت اجتماعی خود چندان نگاه اقتصادی به مسائل ندارند و شعور سیاسی شان حاکی از تاکید آنها بر اندیشه و آزادی های سیاسی است و به نظر می رسد که در حال رجعت به لزوم پیگیری مطالبات سیاسی شان هستند.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بر این باور است که در صورت تحقق این پیش بینی و حضور گسترده مردم در صحنه، دیگر افراطیون مخاف اصلاح طلبان به خود اجازه نمی دهند که رقبایشان را تمام و کمال از صحنه خارج کنند. وی بر این اساس از یک سو از مردم آگاه و هوشمند تقاضا کرد که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند آگاهانه و گسترده پای صندوق های رای حضور یابند، و از سوی دیگر از گروهها و احزاب سیاسی خواست تا با استفاده از امکانات حقوقی خود و با تکیه بر پایگاه اجتماعی شان بر اساس اصول دموکراتیک به یکدیگر پیوسته و امکان سلامت حداقلی انتخابات را فراهم آورند. راکعی با اشاره به دفاع از تحزب از سوی هر دو طیف سیاسی موجود در کشور، یادآور شد که باید از این مساله در راستای نظارت دقیق بر انتخابات سود جست و نمایندگان احزاب حضور پررنگی پای صندوق ها داشته باشند و نظارت مستمر و دقیقی بر کل روند انتخابات داشته باشند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مسئولین اجرایی و نظارتی انتخابات مطابق آنچه که تا کنون وعده داده اند، مدافع برگزاری انتخابات آزاد باشند و تمامی توان خود را بر تضمین انتخابات معطوف کنند؛ ادامه داد: دستندرکاران انتخابات باید به وظایف قانونی خود آنچنان عمل کنند تا به واقع شاهد برگزاری انتخابتی آزاد، سالم و رقابتی باشیم. از این رو لازم است با هوشیاری و فرهنگ سیاسی والا از کشمکش های سیاسی گذشته پرهیز شود تا احزاب و کاندیداها در فضایی آزاد برنامه های خود را ارائه دهند و مردم بر اساس این برنامه ها به آنها رای دهند.
به گفته این فعال سیاسی چنانچه نظام جمهوری اسلامی این مساله را تضمین کند و احزاب پیش رو و شناسنامه دار، در چارچوب قوانین مصوب، رفتار روش مند سیاسی از خود بروز دهند، متشکل شده و با تشکیل هسته های حقوقی بر انتخابات نظارت کنند، می توان انتظار داشت که انتخاباتی سالم، قانونی و اخلاقی در پیش داشته باشیم. راکعی در واکنش به برخی ابراز نگرانی ها نسبت به عدم احراز صلاحیت بسیاری از کاندیداهای اصلاح طلب در انتخابات آتی مجلس، اظهار داشت: معتقدم اینگونه رفتارهای غیر قانونی و بداخلاقی های انتخاباتی در فضایی بروز و ظهور می کند که مردم در صحنه حاضر نباشند و از صحنه سیاسی قهر کنند.
وی تاوان سنگین نظارت استصوابی مجلس را عدم حضور مردم و حضور کمرنگ آنان در برخی انتخابات گذشته بویژه انتخابات مجلس هفتم دانست و افزود: این تاوان سنگین بر حیثیت نظام تحمیل می شود، از این رو از مسئولان عالی رتبه انتظار می رود که اجازه تکرار آن وقایع را ندهند. چرا که این نوع برخوردها بر خلاف مواضع اتخاذ شده از سوی رهبری و بسیاری از مسئولان و ستون های دیگر نظام است. چه آنکه مشخصا آیت الله هاشمی رفسنجانی در مسند ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری از یک سو و حجت الاسلام سید محمد خاتمی در مسند رهبری جریان اصلاح طلب از سوی دیگر بارها بر لزوم حضور نمایندگان طیف های مختلف سیاسی در عرصه رقابت های انتخاباتی تاکید کرده اند.
این مقامات همچنین بر حضور گسترده مردم برای پیگیری مطالباتشان تاکید دارند. به گفته وی چنانچه همچون انتخابات مجلس هفتم به رد صلاحیت بسیاری از کاندیداها پرداخته شود – آنگونه که بخش عظیمی از مردم کاندیدای مد نظرشان را در میان نامزدهای تایید صلاحیت شده نبینند – نه تنها رغبتی برای مردم جهت حضورشان در انتخابات ایجاد نمی شود بلکه خود کاندیداهای اصلاح طلب نیز دیگر رغبتی برای ادامه حضور در صحنه انتخابات بعدی نمی بینند و انگیزه ای برای فعالیت سیاسی نخواهند داشت.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)