
رضا ملایری، انکولوژیست و مسئول بخش شیمی درمانی مرکز پزشکی خاص گفت: روزگاری بیماری سرطان یک بیماری لاعلاج محسوب میشد اما اکنون اکثر سرطانها درمان مناسب دارند و روز به روز روشهای پیشرفته تری برای درمان این بیماری پیدا میشود. وی اضافه کرد: در مورد سرطان پستان و درمان این بیماری نیز که در بین زنان بالای ۴۰ سال بیشتر دیده میشود، پیشرفتهای بسیار زیادی حاصل شده و اکثر قریب به اتفاق مبتلایان به این بیماری در صورت تشخیص به موقع کاملا درمان میشوند و میتوانند زندگی کاملا طبیعی و عادی داشته باشند.
وی گفت: متاسفانه هنوز کلمه سرطان در بین مردم باعث ترس میشود اما این بیماری دیگر یک بیماری نگران کننده نیست و درمان آن کاملا امکانپذیر است اما سالها طول میکشد تا تصور اولیه ایجاد شده در مورد این بیماری عوض شود. ملایری افزود: پزشکان باید بدون ایجاد ترس در بیمار به راحتی مسئله وجود بیماری سرطان را به فرد مبتلا بگویند و در کوتاه ترین زمان ممکن برای جراحی و درمانهای بعدی آن شامل شیمی درمانی و رادیوگرافی اقدام کنند و با واقع گرایی در بیمار از ایجاد ترس کاذب در فرد مبتلا که زندگی عادی او را مختل میکند، جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: حمایت روحی از فرد بیمار مبتلا به سرطان به خصوص روحیه دادن و همراهی همسر او نقش بسیار مهمی در درمان و بازگشت او به زندگی عادی دارد. وی گفت: متاسفانه برخی از پزشکان برای اینکه ویزیت بیشتری دریافت کنند پس از اتمام جراحی و مراحل درمانهای بعدی زمانی که بیمار درمان شده است از او میخواهند که مرتبا برای کنترلهای بعدی به آنها مراجعه کنند و شاید انتظار دریافت ویزیتهای بیشتر را دارند در حالی که بعد از ۳ یا ۴ سال از جراحی و بهبود بیمار کنترل سالانه بیمار توسط پزشک کافی است. وی اضافه کرد: این مسئله به نقص سیستم بهداشت و درمان کشور و نبود پروتکلهای مناسب درمان در ایران مربوط میشود که باید اصلاح شود.
فرزام پروا، روانپزشک مرکز پزشکی خاص نیز در این مراسم گفت: متاسفانه بیماران مبتلا به سرطان سینه با وجودی که درمانهای مناسبی دریافت میکنند بیش از همه از ترس، اضطراب و نگرانی از آینده گلایه دارند، مشکلاتی که گاه به عصبانیت آنها منجر میشود. وی اضافه کرد: برخی از این بیماران حتی دچار احساس گناه، تنهایی و ناامیدی میشوند در حالی که این احساسات کاملا کاذب و غیر واقعی هستند و البته رفع آنها نیازمند حمایت معنوی و روحی از سوی اطرافیان، دوستان، خانواده و به خصوص همسر است. وی گفت: یکی دیگر از روشهای رفع این اضطرابها که در اکثر کشورهای خارجی هم به آن توجه میشود برگزاری نشستهای جمعی و بیان احساسات بیماران با هم و با پزشکان و افراد مطلع است که نقش بسیار مهمی در آموزش بیماران و رفع نگرانی های آنها دارد.
مهرداد قاسم بلند، جراح مرکز پزشکی خاص نیز در این نشست گفت: بیماران پس از عمل جراحی و برداشته شدن تومور سرطانی نباید هیچ نوع نگرانی داشته باشند و کاملا مانند یک فرد سالم باید زندگی کنند. وی افزود: تشخیص اینکه بیمار مبتلا به سرطان سینه پس از عمل جراحی به شیمی درمانی یا رادیوگرافی نیاز دارد یا نه و به چند جلسه شیمی درمانی با رادیوگرافی نیاز دارند ربطی به جراح ندارد و تشخیص آن به عهده متخصص شیمی درمانی و انکولوژیست و رادیوگراف است.
قاسم بلند اضافه کرد: در مواقعی که لازم باشد برای برداشتن کامل تودههای سرطانی، بخشی از تودههای لنفاوی زیر بغل بیمار نیز برداشته میشود اما این بیماران پس از گذشت چند روز از عمل جراحی میتوانند و باید دست خود را کاملا حرکت دهند. در این جلسه تعدادی از زنانی که قبلا دچار سرطان سینه بودند و با جراحی سلامت خود را به دست آوردند نیز صحبت کردند که ماحصل صحبت آنها نشان داد در اکثر موارد معاینه خود زنان از وضعیت سینه خود و احساس یک غده در سینه مهمترین روش تشخیص این بیماری است.
بر اساس اطلاعات موجود شایعترین علامت سرطان پستان بروز یک توده منفرد و بدون درد در پستان است اما این بیماری در مراحل اولیه ممکن است کاملا بدون علامت باشد با این حال تشخیص دقیق این بیماری حتما باید توسط پزشک و پس از ماموگرافی، سونوگرافی یا نمونه برداری باشد.
ترشحات نوک پستان نیز به خصوص اگر همراه با وجود توده در پستان یا در زمان یائسگی باشد شک به وجود این بیماری را بالا میبرد، این ترشحات ممکن است به صورت خونی یا آبکی باشد و اغلب خود به خود و بدون فشار خارج میشوند. سرطان پستان شایعترین سرطان زنان در تمام دنیاست که رشد خارج از کنترل سلولهای غددی یا مجاری شیری پستان محسوب میشود.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
بلوک بلوک زندگی
-
نشست گروه مطالعات زنان به مناسبت روز جهانی زن
-
قاضیپور باید رد اعتبارنامه شود.
-
عملکرد سازمان ملل در حمایت از زنان قربانی ترور
-
لزوم تدوین استراتژی فکری از سوی نمایندگان زن
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)