در پی زلزله اخیر رییس استانی انجمن روزنامه نگاران زن ایران مطرح کرد/ زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص ...
ادامه ...
معمولاً در فوتبال، مردان و زنان بیشتر با هم مقایسه میشود تا ورزشهای دیگری که بین مردان و زنان رایج است. بازیکنان زن فوتبال، اغلب، کُند، مسخره، بچهگانه و ضعیف توصیف میشوند؛ از نگاه مردان، زنان از تکنیکهای فوتبال هیچ نمیدانند و بلد نیستند بازی کنند. مردان اغلب روی چهره و بدن آنها نظر میدهند ...
معمولاً در فوتبال، مردان و زنان بیشتر با هم مقایسه میشود تا ورزشهای دیگری که بین مردان و زنان رایج است. بازیکنان زن فوتبال، اغلب، کُند، مسخره، بچهگانه و ضعیف توصیف میشوند؛ از نگاه مردان، زنان از تکنیکهای فوتبال هیچ نمیدانند و بلد نیستند بازی کنند. مردان اغلب روی چهره و بدن آنها نظر میدهند و گاهی آنها را زشت و گاهی زیبا میدانند. در این موقعیت باخت- باخت برای زنان، اگر مثل مردها بازی کنند، بهعنوان لزبین یا جنس سوم شناخته میشوند و اگر مثل یک زن و با جذابیتهای زنانه بازی کنند، هدف نگاههای خیره مردان قرار میگیرند.
به گزارش مهرخانه، جام جهانی فوتبال زنان با حضور ۲۴ تیم در کانادا برگزار شده است. این پربینندهترین رویداد ورزشی زنانه، ۵۲ مسابقه در ۶ شهر ونکوور، ادمونتون، وینیپگ، مونترئال، اتاوا و مانکتون انجام شده است که ونکوور میزبانی مسابقه فینال را برعهده خواهد داشت. شعاری که کانادا برای این رویداد جهانی انتخاب کرده، "از کرانه تا کرانه" است؛ From coast to coast
تیمهای ملی کانادا و چین روز شنبه ششم ژوئن در ادمونتون بازی افتتاحیه را انجام دادند. مسابقات یکشنبه پنجم جولای با برگزاری مسابقه فینال در استادیوم B.C.Place در ونکوور به پایان خواهد رسید.
زنان کانادا در سال ۲۰۱۲ در المپیک مدال برنز مسابقات فوتبال زنان را از آن خود کردند. کانادا برای میزبانی این دوره از مسابقات برنامههای تماشای فوتبال دستهجمعی و برنامههای شادی را تدارک دیده است، اما انتقاد تیمهای فوتبال در مورد اختصاصدادن زمین چمن مصنوعی برای بازی، متوجه مسئولان این رویداد ورزشی است.
اداره پست کانادا به همین مناسبت تمبری ویژه را در سراسر کشور منتشر کرد. روی این تمبر تصویر دو بازیکن مهم تیم ملی فوتبال زنان کانادا، کریستین سینکلر و کادیشا بوچانان به چشم میخورد. سینکلر مشهورترین فوتبالیست زن کانادا بهحساب میآید که برای تیم ملی کانادا در مسابقات بینالمللی ۱۵۰ گل زده و جام جهانی امسال چهارمین دوره حضور او در جام جهانی فوتبال زنان است. بوچانان هم ستاره نوظهور تیم ملی بهحساب میآید و او را «سینکلر مدافعان» لقب دادهاند.
سال ۲۰۱۵ هفتمین مرتبهای است که مسابقات جام جهانی برگزار میشود. تا به حال ۴ کشور در جام جهانی فوتبال زنان قهرمان شدهاند: آمریکا و آلمان هرکدام دو بار و نروژ و ژاپن هرکدام یکبار. آخرین جام جهانی درآلمان و در سال ۲۰۱۱ برگزار شد.
فوتبال زنان
جام جهانی فوتبال زنان مهمترین مسابقات فوتبال زنان در جهان است. اولین دوره این مسابقات در سال ۱۹۹۱ (۶۰ سال پس از مردان) انجام شد و از آن سال به بعد هر چهار سال یکبار برگزار شده است.
خیزش بازیهای فوتبال زنان بعد از سال ۱۸۶۳ شروع شد؛ زمانیکه انجمن فوتبال انگلیسی، قوانین بازی را استاندارد کرد. با این اقدام، خشونت مسابقات کمتر شد و زنان در انگلستان هم به این عرصه توجه کردند.
در سال ۱۸۹۴ اولین باشگاه فوتبال زنان در انگلیس که مهد فوتبال محسوب میشود، تأسیس شد. این باشگاهBritish Ladies Football Club نام داشت. یک سال بعد در انگلیس چندین تیم فوتبال زنان فعال شدند که در حضور هزاران تماشاگر مسابقه برگزار میکردند. در حین جنگ جهانی اول حتی بازیهای متعددی میان تیمهای مختلف زنان صورت میگرفت. درآمد بهدستآمده از این مسابقات صرف امور خیریه میشد.
در سال ۱۹۲۰ دو تیم زنان در لیورپول مقابل هم بازی کردند که ۵۳ هزار نفر تماشاچی داشت. این دستاورد بزرگی برای ورزش زنان بود، اما تبعات ناخوشایندی برای لیگ زنان انگلستان داشت: انجمن فوتبال انگلیسی زنان را از بازی در زمینی به اندازه زمین بازی مردان منع کردند. این نزول ورزشی تا سال ۱۹۳۰ ادامه داشت؛ زمانیکه ایتالیا و فرانسه لیگ زنان را راه انداختند. این حرکت بعد از جنگ جهانی دوم در اغلب کشورهای اروپا دنبال شد.
منع بازی زنان در زمین فوتبال مردان در سال ۱۹۷۱ برداشته شد و سال بعد با بودجه برابری که در کالجهای آمریکا به ورزش دختران و پسران اختصاص دادند، فوتبال زنان که در آمریکا با نام ساکر شناخته میشد، بیشتر رونق گرفت. با این حال فوتبال زنان در سال ۱۹۹۶ و در المپیک آتلانتا، یک رویداد ورزشی المپیک محسوب شد.
تشکیل جام جهانی زنان، تورنومنت فوتبالی که همه زنان از کشورهای مختلف در آن شرکت میکنند، بزرگترین اتفاق تاریخ فوتبال زنان بود. این تورنومنت اولینبار در چین از ۱۶ تا ۳۰ نوامبر ۱۹۹۱ برگزار شد.
فوتبال زنان؛ موقعیت باخت- باخت برای زنان
معمولاً در فوتبال، مردان و زنان بیشتر با هم مقایسه میشود تا ورزشهای دیگری که بین مردان و زنان رایج است. بازیکنان زن فوتبال، اغلب، کُند، مسخره، بچهگانه و ضعیف توصیف میشوند؛ از نگاه مردان، زنان از تکنیکهای فوتبال هیچ نمیدانند و بلد نیستند بازی کنند. مردان اغلب روی چهره و بدن آنها نظر میدهند و گاهی آنها را زشت و گاهی زیبا میدانند. در این موقعیت باخت- باخت برای زنان، اگر مثل مردها بازی کنند، بهعنوان لزبین یا جنس سوم شناخته میشوند و اگر مثل یک زن و با جذابیتهای زنانه بازی کنند، هدف نگاههای خیره مردان قرار میگیرند.
البته از نظر فیزیولوژیکی، زنان با جثه کوچکتر، ریههای کوچکتری دارند که برای دویدن در ۹۰ دقیقه به اندازه ریه مردان کارایی ندارد. حجم ریه، عملکرد ورزشی را با تعیین اینکه چقدر خون و اکسیژن به ماهیچهها فرستاده شود، محدود میکند. بنابراین زنان نمیتوانند با سرعتی که مردان در میدان میدوند، بازی کنند و این باعث میَشود که بازی کند پیش رود و کمتر حرکتهای انفجاری داشته باشد.
مردان بیشتر تمارض میکنند
داریل راسنبان، پزشک ورزشی، که در زمینهای بازی به مداوای بازیکنان مرد میرفت و میفهمید که حالشان خوب است، به این قضیه مشکوک شد و یک بررسی دانشگاهی را از ۸۹ فیلم بازیهای مردان از چهار تورنومنت مختلف شروع کرد. نتایج این بررسی در ژورنال بینالمللی مدیسن اسپورتس چاپ شد. محققان ۹۸۰ مورد آسیبدیدگی را ثبت کردند که تنها ۷ درصدشان آسیبدیدگی واقعی بود. بهطور متوسط ۱۱ آسیبدیدگی را ثبت کردند که ۷ دقیقه بازی را متوقف کرده بود. بعد از این بررسی به بازیهای زنان پرداختند. با آنالیز فیلم ۴۷ بازی از دو تورنومنت مختلف، راسنبان و همکارانش دریافتند نرخ تظاهر به آسیبدیدگی در زنان نصف مردان است.
در یک بررسی دیگر روی تفاوت فوتبال زنان و مردان، کارشناسان ورزشی به سرپرستی مارتین لامس۵۶ مسابقه فوتبال را مطالعه کردند. در این مطالعه ۱۶مسابقه تیم فوتبال مردان باشگاه بایر مونیخ و ۸ مسابقه تیم زنان باشگاه توربین پتسدام شرکت داشت.
این پژوهش نشان داد با وجود اینکه در مسابقات فوتبال زنان تعداد وقفهها زیاد بود، اما بازیکنان زن همواره سریعتر از مردان به این وقفهها پایان میدادند. به طور میانگین در فوتبال زنان در هر بازی، توپ ۱۴۰ بار متوقف میشد و در بازیهای مردان ۱۱۰ بار، اما مردان در ادامهدادن بازی عجله نمیکردند و به خود به اندازه کافی وقت استراحت میدادند. مثلاً خوشحالی بعد از هر گل برای فوتبالیستهای مرد معمولاً یک دقیقه طول میکشید؛ درصورتیکه زنان تنها به نیمی از این وقت برای ابراز خوشخالی خود احتیاج داشتند. در تعویض بازیکنان باز هم مردان آهستهتر عمل میکنند. هر بار تعویض، ۴۵ ثانیه وقت میبرد، اما زنان در این مورد سریعتر از مردان واکنش نشان میدادند.
پژوهشگران بیشترین تفاوت را هنگام بروز آسیب به یکی از بازیکنان مشاهده کردند. وقتی فوتبالیست مردی زمین میخورد، به طور میانگین حدود ۳۰ ثانیه روی زمین باقی میماند، اما زنان زودتر بلند میشدند و به بازی ادامه میدادند. ظاهراً برای زنان تمرکز روی بازی پراهمیتترین نکته است.
یکدست سرویس قهوهخوری برای قهرمان فوتبال زنان
تفاوت دیگر بازیهای فوتبال زنان و مردان، در میزان پاداش به بازیکنان است. فدراسیونهای فوتبال در صورت موفقیت و کسب عنوان، پاداشی نقدی برای تیم ملی کشورشان در نظر میگیرند که در عرصه فوتبال مردان این پاداش معمولاً مبلغی شش رقمی است، اما وقتی تیم ملی فوتبال زنان آلمان برای نخستینبار در سال ۱۹۸۹ به عنوان قهرمانی اروپا دست یافت، پاداش فدراسیون فوتبال این کشور به زنان ملیپوش یک دست سرویس قهوهخوری بود.
منابع
۱. http://www.dw.com/fa-ir/%D8%AA%D8%A8-%D8%AF%D8%A7%D8%BA-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7/a-18499733
۲. http://www.dw.com/fa-ir/%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D9%88-%D9%86%D8%B4%DB%8C%D8%A8%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%DB%B1%DB%B2%DB%B0-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86/a-18495635
۳. http://www.dw.com/fa-ir/%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%D8%B3-%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D9%81%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D9%86%D9%87/a-15209942
۴. http://sciencenordic.com/why-womens-football-isnt-real-football
۵. http://historycooperative.org/goal-the-story-of-how-womens-soccer-rose-to-fame/
۶. http://rouznameh.net/vdcc.4qia2bqpela82.html
۷. http://news.discovery.com/adventure/extreme-sports/womens-soccer-sports-110713.htm
مطالب مرتبط
- پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره ...
- یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای ...
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)