از مجموعه پاسخهایی که فعالان سیاسی اصلاحطلب تا به امروز دادهاند میشود اشتراک آنان را در حمایت از دولت و حسن روحانی مشاهده کرد. این حمایت در حالی ادامه دارد که اصولگرایان و رسانههای تحت اختیارشان در مقاطع مختلف تلاش کردهاند تا این پیام را به افکار عمومی منتقل کنند که حمایت اصلاحطلبان از حسن روحانی، مقطعی و زودگذر خواهد بود. این پروژه عملیات روانی جریان محافظهکار برای شکاف میان اصلاحطلبان و دولت با نزدیک شدن به ایام دو انتخابات مهم مجلس و خبرگان دوباره کلید خورده است. این در حالی است که فعالان سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه اعتماد همچنان از حمایت خود از دولت روحانی خبر میدهند. در همین راستا الهه کولایی و آذر منصوری متفقالقول گفتهاند که پروژه اصلاحطلبان و دولت روحانی در راستای منافع عمومی کشور و اصلاح رویههای نادرستی است که دولت گذشته پایهریزی کرده بود.
اصلاحطلبان تا کجا از روحانی حمایت میکنند و چرا؟
الهه کولایی: با توجه به صدمات همهجانبهای که در سالهای اخیر به کشور وارد شده وظیفه اصلاحطلبان کمک به جریانی است که امروز در دولت، قدرت اجرایی کشور را بر عهده گرفته تا به جبران آنچه از دست رفته و در واقع ترمیم آسیبهای وارد شده بپردازد بنابراین اگر این شرایط را مورد توجه قرار بدهیم اصلاحطلبان بر اساس وظیفهای که برای بهبود همهجانبه کشور برای خود قایل هستند حمایت از دولت و تلاشهای آن را به عنوان اولویت تلاشهای خود در شرایط کنونی مورد توجه قرار دادهاند و از آنجا که اساسا در به قدرت رسیدن دولت هم رویکرد اصلاحطلبان بسیار تعیینکننده بوده و در واقع کنارهگیری آقای دکتر عارف بر اساس یک اجماع و در واقع صلاحدید بزرگان اصلاحات زمینهساز به قدرت رسیدن دولت آقای دکتر روحانی شد بنابراین در مسیر تحقق منافع مردم و در واقع اجرای اهداف رشد و توسعه همهجانبه کشور که در این زمینه در واقع مشکلات و موانع جدی که با توجه به سیاستهای سالهای گذشته به وجود آمده به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار دارد و جبران این صدمات در کوتاهمدت و حتی میانمدت به سادگی میسر نیست بنابراین این حمایت ادامه خواهد یافت تا زمانی که تلاشهای دولت در مسیر برآورده کردن خواستهها و انتظارات مردم تنظیم و هدایت شود.
آذر منصوری: اساسا با توجه به رویکردی که اصلاحطلبان در انتخابات ۹۲ داشتند، حمایت قاطع این مجموعه از دکتر روحانی در آن انتخابات و با توجه به تاکیدشان بر ائتلاف و نقشآفرینی شخصیتهای اصلی اصلاحطلبان در این انتخابات قاعدتا همین رویکرد و مقدمه حضور اصلاحطلبان در انتخابات ۹۲ باعث میشود که دولت یازدهم به عنوان مجموعهای جدای از اصلاحطلبان قلمداد نشود هرچند بنا بر گفته رییس دولت یازدهم این دولت به نوعی با توجه به رویکرد اعتدالی تلاشش بر فراجناحی عمل کردن در مسوولیتی است که بر عهده دارد اما این نافی رویکردی که اصلاحطلبان در انتخابات داشتند و تلاش برای روی کار آمدن این دولت و تداوم این رویکرد تا زمانی که این دولت حضور دارد و قوت بخشیدن به دولت یازدهم نخواهد بود؛ بنابراین این رویکرد ادامه فعالیت دولت یازدهم به عنوان رویکرد جدی اصلاحطلبان مدنظر قرار خواهد گرفت. به دلیل اقداماتی که دولت تاکنون در دستور کار خود داشته است و نوع فعالیتی که دولت، چه در حوزه سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی داشته است قاعدتا این حمایت ادامه خواهد داشت. از ابتدا هم اصلاحطلبان مبنایشان سهمخواهی از دولت یازدهم نبوده بلکه تاکید و اصرار جدیشان دورکردن کشور از آسیبها، بحرانها و مشکلاتی که میراث دولت گذشته بود مبنای عمل قرار گرفت. در ادامه هم همین رویکرد قاعدتا وجود خواهد داشت ضمن اینکه این حمایت به معنی نقد منصفانه و مشفقانه اصلاحطلبان از دولت یازدهم نیز هست زیرا هیچ دولتی نمیتواند منکر ضعف و اشکال در عملکرد خود بشود بنابراین در مقاطعی که احساس شود عملکرد دولت یازدهم در درجه اول موجب تضعیف خود دولت خواهد شد و زیرمجموعه دولت به نحوی دارد عمل میکند که به دور شدن دولت از اهداف خود منجر میشود، آنجا قاعدتا اصلاحطلبان با نقد منصفانه و مشفقانه ایراداتی که به نحوه عملکرد دولت است را بیان میکنند تا رفع بشود.
به نظر شما پروژه اصلی دولت آقای روحانی چیست؟
الهه کولایی: به نظر میرسد رویکرد توسعه همهجانبه که جنبههای مختلف تامین حقوق مردم ایران را نیز دربردارد و مورد تایید کامل اصلاحطلبان نیز باشد هرچند در روشها و شیوههای اجرای این سیاستها، تحقق خواستهها و مطالبات کلی مردم به طور طبیعی اختلافنظرها و تفاوتهایی وجود دارد اما به نظر نمیرسد با در نظر گرفتن گذشته و درسهای آن شکافی بین این مجموعه از نیروهای تحولخواه قابل تصور باشد. به نظر میرسد اصلاحطلبان و دولت و عوامل اجرایی بلندپایه کشور در شرایط کنونی ضرورت این همراهی و یکپارچگی را بیش از گذشته مورد توجه قرار داده باشند چراکه شکافها و اختلافهای حاشیهای که در گذشته محور و مبنا شد هزینههای گزافی برای همگان دربر داشته که به نظر میرسد این درسها امروز فراروی جریان تحولطلبی و توسعهگرایی در کشور قرار داشته باشد که باعث یکپارچه شدن کشور و نزدیکی روزافزون نیروهای اصلاحطلب با دولت اعتدال و توسعه شده است. به نظر میرسد بین این دو مجموعه با تمام تفاوتها و تنوعها ضرورت حرکت یکپارچه امروز مورد توجه قرار گرفته باشد که پیشرفتهای آتی آنها را تضمین میکند.
آذر منصوری: این را قاعدتا خود دولت باید به عنوان کسی که قوه مجریه را به عهده گرفته و به عنوان یکی از نهادهای قدرت در کشور به آن پاسخ بدهد اما به نظر میرسد با توجه به رویکردی که مجموعه جریان سیاسی اصلاحطلب در انتخابات ۹۲ دنبال میکرد اولویت و بحث جدی دولت هم اعمال عقلانیت در اداره کشور در حوزههای داخلی و خارجی است و قاعدتا با توجه به عملکرد دولت از شروع کارش به نظر میرسد اصلاح روندهایی که به مصالح ملی آسیب رسانده و منافع ملی را در خطر قرار داده و به خصوص به آشتی و وحدت ملی آسیب رسانده مورد بازسازی قرار گرفته است. به نظر میرسد که دولت دارد تلاش میکند تا با قوت بخشیدن به رویکرد اعتدالی زمینه وحدت و آشتی را در فضای داخلی کشور فراهم کند ضمن اینکه در این مسیر قاعدتا آنچه مدنظر دولت قرار گرفته و باید قوت بخشیده بشود این است که مطالبات مردم و مطالبات بدنه اجتماعی دولت و اکثریت مردم که قاعدتا امید بستند به دولت یازدهم تامین شود و تامین این مطالبات به عنوان یکی از اهداف جدی این دولت است و هر دولتی بخواهد حضورش استمرار داشته باشد در صحنه سیاسی کشور و قدرت باید تامین اهدافش را مد نظر قرار بدهد.
این پروژه کجای بازه کف و سقف مطالبات اصلاحطلبان قرار میگیرد؟
الهه کولایی: از آنجا که جریان اصلاحات با همه تنوعها و تفاوتهای درونی آن به دنبال شرایط مناسب برای حیات مادی و معنوی ایرانیان است و در واقع دولت نیز بر اساس رویکرد حاکم بر آن، حرکت در این مسیر را دنبال کرده و میکند. حرکت در این مسیر با همه انتقادهای وارد آمده بر عملکرد آن با در نظر گرفتن این حمایت به نظر نمیرسد شکافی میان اصلاحطلبان و دولت دکتر روحانی برای دستیابی به اهداف توسعه همهجانبه قابل تصور باشد، هم دولت و هم اصلاحطلبان پروژهای را که با هم شروع کردهاند در جهت تامین منافع عمومی کشور و بهبودی روزافزون مردم ادامه خواهند داد.
آذر منصوری: قاعدتا ما شعارمان در انتخابات ۹۲ تاکید بر مطالبات حداقلی و مشارکت حداکثری بود و قاعدتا فضای کشور به این نحو بود که با توجه به تجربهای که هشت سال اصلاحطلبان پشت سر گذاشته بودند و هشت سال کشور متاسفانه در مسیر بیتدبیریها قرار گرفته بود این مطالباتی حداقلی بود و من فکر میکنم در ادامه دولت یازدهم آنچه مدنظر است کف مطالبات اصلاحطلبان است و انتخابات ۹۲ یک نقطه عزیمت بوده برای تحقق این مطالبات و در یک مسیر گام به گام که گره خورده با اهدافی که دولت یازدهم در پی تحقق آن است و تحقق گام به گام این مطالبات باید تداوم پیدا کند و کشور و اصلاحطلبان به سمتی بروند که به صورتی بتوانند پروژه دموکراتیزاسیون را در کشور جامه عمل بپوشانند. قاعدتا تا اطلاع ثانوی به اعتقاد من شعار و تاکید اصلاحطلبان تاکید بر مطالبات حداقلی و مشارکت حداکثری در انتخابات و حضور مردم در این صحنه خواهد بود.
آیا در شرایط فعلی دولت آقای روحانی باید اهداف اصلاحطلبانه را پیگیری کند؟
الهه کولایی: به هر حال اهداف اصلاحطلبانه از مشی و سیاستهای دولت جدا نیست چرا که تلاش برای تغییر وضع موجود و حرکت به پیش همان مفهوم اصلاحات را در بر دارد. با توجه به اینکه تمام این تلاشها در چارچوب موازین قانونی کشور صورت میگیرد به نظر میرسد آنچه در دستگاه اجرایی و در نهاد دولت شکل گرفته با توجه به این بخش مورد اشاره همان پیگیری اهدافی است که در جریان اصلاحات مورد توجه قرار دارد اما همانگونه که اشاره شد بدون شک تفاوتهایی در شیوه و اولویتگذاری و روش وجود دارد که به نظر نمیرسد جنبه محوری داشته باشد و اولویت این توجه امروز همه نیروها را که خواستار بهبود شرایط عمومی کشور و دستیابی به حقوق حقه خود در همه سطوح هستند در برمیگیرد و میتواند زمینه مناسب را برای آن فراهم کند و مانع بروز سستی و نارسایی در این جریان شود.
آذر منصوری: قاعدتا همین طور است و اهداف اصلاحطلبان چیزی جز اصلاح روندهای نامطلوب و ناصحیحی نیست که میزان قرار گرفتن رای مردم را بیخاصیت میکند. با توجه به اهدافی که مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی است بیشک این اهداف مبنای عمل اصلاحطلبان در ادامه راه قرار خواهد گرفت و تاکید اصلاحطلبان اصلاح رویههایی است که کشور را از اهداف انقلاب دور میکند.
توقع اصلاحطلبان از دولت آقای روحانی چیست؟
الهه کولایی: به طور طبیعی انتظار از آقای دکتر روحانی توجه به ظرفیتهای همهجانبهای است که در کشور به ویژه در چارچوب توسعه انسانی و سرمایههای اجتماعی وجود دارد و پرهیز از عوارض توسعهنیافتگی و مورد توجه قرار دادن ضرورتهای پیشرفت کشور در عمل، نه در صحبت و شعار بلکه ایجاد فرصتهای برابر برای همه افراد به گونهای که بتوانند وظایف و نقش خود را در رفع آثار عقبماندگی به خوبی به انجام برسانند یعنی ایجاد فرصتهای برابر برای همه نیروها و افرادی که در سطوح مختلف با کسب مهارتهای لازم ظرفیت و آمادگی همکاری و همراهی با نهادهای اجرایی را دارند و باید فراتر از الزامات جوامع کمتر توسعه یافته مورد توجه قرار بگیرند و به کار گرفته شوند. ایجاد فرصتهای برابر برای همه ایرانیان و مبارزه با فساد و رانت به نظر میرسد یکی از مهمترین اولویتهایی است که زمینه تحقق اهداف توسعه همهجانبه را میتواند فراهم سازد و از این منظر اجرای قانون بیش و پیش از هر چیزی میتواند تحقق یافتن اهداف اصلاحطلبان را تضمین کند. به نظر میرسد اگر موازین قانونی و الزامهای توسعه همهجانبه در سطح نیروهای انسانی و نخبگان به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد و شرایط مناسب برای استفاده از این ظرفیت عظیم در کشور فراهم شود طی کردن این راه برای نهادهای عالی قدرت در سطح اجرایی نیز هموارتر و آسانتر و ثمربخشتر باشد.
آذر منصوری: به نظر من اصلاحطلبان انتظاری را که در مغایرت با منافع ملی و قوت بخشیدن رای مردم باشد از دولت روحانی ندارند؛ این انتظار اساس روی کار آمدن اصلاحطلبان در انتخابات ۹۲ بود. به هر ترتیب رویکردی وجود دارد که درصدد مصادره کردن رای مردم و بیاثر کردن آن در چند دهه اخیر فعالیت خودش را به عنوان جریان سیاسی آغاز کرده و تلاش دارد رکن جمهوریت را بیاثر کند؛ جمهوریتی که در تلازم با اسلامیت نظام و استقلال کشور و حفظ آزادیهایی است که در فصل سوم قانون اساسی بر آن تاکید شده است. تلاش اصلاحطلبان و انتظارشان از روحانی تحقق وحدت و آشتی ملی، اجرای بدون تنازل قانون اساسی و اصلاح روندهایی است که در طول هشت سال قبلی کشور را در سراشیبی بحرانها و آسیبهایی قرار داد که هنوز در حوزههای مختلف این آسیبها دارد مردم را رنج میدهد و تلاش این دولت باید کاهش آسیبها و تحقق اهدافی
گفته شده باشد.
منبع: روزنامه اعتماد
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
جديدترين خبرها
- زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
- برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
دیدگاه ها (0)