
دکتر رفعتجاه با بیان این که تفکیک جنسیتی در ایران رو به کاهش است، اظهار کرد: با این حال، این که زنی برای ایفای نقشهای اجتماعی خود، متکی به مرد نباشد، هنوز هم نابهنجار است. به عنوان نمونه خط مشی کنونی زندگی شهری، ردهبندیها و امتیازات بیشتری برای مردان قایل و در نتیجه زنان به حاشیه رانده شده و مردان حق انتخاب اولیه دارند؛ در این شرایط در عرصه شهری که کاملاً مردانه ساخته شده است؛ زن آسیبپذیرتر میشود. به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه، مبارزه زن تنها برای برابری در فضای شهری نبوده و در غرب، با صنعتی شدن و جدایی محیط کار از خانه، نابرابریها شدت گرفت. وی با بیان این که در ایران تا یک نسل قبل، خرید و مدیریت اقتصادی خانواده به عهده مرد بوده است، افزود: با تغییرات اخیر و درگیریهای اجتماعی زنان به علت تحصیل کودکان، مسؤولیت آنها نیز بیشتر و مدیریت خرید و مصرف نیز برعهده زنان گذاشته شد؛ لذا زنان با حضور بیشتر در فضای عمومی، از قدرتی نسبی برخوردار شدند.
دکتر رفعتجاه با بیان این که اشتغال و تحصیل زنان در ایران دارای یک تناقض و معماست، گفت: با ورود زنان به دانشگاهها و صرف هزینههای فراوان در این زمینه هنگامی که آنها آماده ورود به بازار کار میشوند بحث محدودیت فرصتهای شغلی مطرح شده و وی را مجبور به ماندن در خانه میکنند در حالی که امروزه بسیاری از زنان شاغل در هزینه اقتصادی خانواده مشارکت دارند.
وی تأمین امنیت روانی را یکی از شروط لازم برای اشتغال زنان توصیف و تاکید کرد: از آن جا که امنیت روانی زنان، حین اشتغال، در مواردی تامین نمیشود، این مساله تمایل آنها به ادامه اشتغال را کاهش داده و آنها احساس میکنند، در محیط کار، محل مناسب و متعلق به زن وجود ندارد، لذا با وجود چنین احساسی ترجیح میدهد که کمتر وارد آن فضا شوند.
در ادامه این نشست معصومه آباد، معاون اداره کل امور بانوان شهرداری تهران و منتخب مردم در دور سوم شورای شهر تهران، با بیان این که جریان حضور فعال زنان از نظر اجتماعی و سیاسی رشد کافی داشته است، با اشاره به سه منبع انسانی، مالی و فیزیکی در فضاهای شهری گفت: باید در مدیریت، بین این سه منبع توازن و ارتباط منطقی برقرار کرد. وی افزود: با ورود جمع کثیری از دختران به دانشگاهها و افزایش مطالبات آنها، احتمال بروز بحرانها به دلیل برآورده نشدن حجمی از خواستها وجود خواهد داشت. دکتر آباد، به نقش زنان در مدیریت شهری اشاره کرد و با بیان این که قرار نیست مدیریت مردانه یا زنانه را در شهر حاکم کنیم ادامه داد: متاسفانه زنان در پستهای مدیریتی به خودباوری کافی نرسیدهاند و با توجه به ویژگی آنها، وظایف تقسیم میشود، در حالی که زنان در عین حضور در جامعه کارمندی، نقش مادری و همسری نیز داشته و باید وظایف خاص خود را انجام دهند.
به گفته آباد، تهران به علت نداشتن عاطفه، عشق، روح و معرفت، شهری بیمادر است و بخشیدن دلبستگی و وابستگی به این شهر، تنها از عهده مدیریتی از جنس زن برمیآید. در ادامه دکتر فاضلی استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز با بیان این که اگر شهر را پایگاه و فضایی بدانیم که ارزش مدرن و مدرنیته در آن قرار میگیرد زن همان جایگاه پست مدرنیته برای شهر را دارد، تصریح کرد: زمانی که عرصه برای ورود زنان به دانشگاهها، اشتغال آنها و نیز فضا برای تفریح و بازی کودکان ایجاد میشود، زنان و مادران وارد عرصه عمومی میشوند، البته ممکن است برخی در این میان از بازنمایی و زنانه شدن فضای شهر ناراحت شوند و آن را ایراد بدانند. بنابراین در این شرایط که تولید انبوه کالا، مصرف انبوه میخواهد و زن به عنوان مدیر خانه برای خرید و انتخاب وارد جامعه میشود زنانه شدن محیط بخشی از فرایند مدرن شدن جامعه است. به گفته وی در چنین شرایطی که جامعه پس از چند هزار سال مذکر بود، ممکن است چنین وضعی را تحمل نکند و ناخودآگاه احساس کند که بحران زیاد شده و نظم بر هم ریخته است.
دکتر فاضلی با اشاره به بروز برخی سوء تفاهمهای فرهنگی که مانع از نزدیکی تفکر زنان و مردان میشود، خاطرنشان کرد: بنابراین زمانی که امکان گفتوگو میان زن و مرد نباشد، فاصله اجتماعی آن دو نیز بیشتر شده و با عواقبی همچون افزایش طلاق روبرو میشویم زیرا این فاصله مانع از شکل گیری زبان مشترک میشود.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
بلوک بلوک زندگی
-
نشست گروه مطالعات زنان به مناسبت روز جهانی زن
-
قاضیپور باید رد اعتبارنامه شود.
-
عملکرد سازمان ملل در حمایت از زنان قربانی ترور
-
لزوم تدوین استراتژی فکری از سوی نمایندگان زن
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)