همین ویژگی باعث شده است که شماری خواهان واگذاری آموزش و بهداشت به بخش خصوصی باشند، با این همه که آموزش و بهداشت چگونه تولید شده و با چه مکانیسمی توزیع می شود مسائلی بحث برانگیز است. آموزش مطلوب و کافی باعث می شود تا ظرفیت اقتصاد برای جذب فن آوری مدرن و تازه افزایش یابد. بهبود بهداشت عمومی (به خصوص در مورد زنان) موجب افزایش بازدهی نیروی کار خواهد شد و از ترکیب این دو نیز توان تولید کنندگی اقتصادی نیز افزایش می یابد. در این رابطه در عرصه بهداشت عمومی مسائل زیر مورد توجه قرار می گیرند: میزان مرگ و میر اطفال بیماری ها انتظار زندگی همه این عوامل از توزیع درآمد و ثروت، توزیع خدمات بهداشتی و امکانات آموزشی تاثیر می گیرند.
همچنین در پیوند با آموزش می توان به حوزه های زیر توجه کرد: میزان نام نویسی در موسسات آموزشی در سطوح مختلف نسبت معلم به شاگرد در دوره های مختلف آموزشی توزیع امکانات آموزشی بر اساس جنسیت مقوله جنسیت و امکانات آموزشی در شماری از کشورهای در حال توسعه اهمیت قابل توجهی دارد.
شواهد آماری موجود نشان می دهد که در اقتصاد خانوارهای ثروتمندتر مقولات آموزش و بهداشت اهمیت بیشتری دارد. عضو فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایونا در این خصوص می گوید: زنان از این جهت که نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و هم در تربیت و ساماندهی نیمی دیگر از جامعه نقش دارند هر چقدر در زمینه ی آموزش و فرهنگ آنها سرمایه گذاری شود نه تنها این سرمایه به هدر نمی رود بلکه بصورت بازدهی خیلی عالی برگردانده می شود. وی ادامه می دهد: اگر برای زنان در زمینه های مختلف آموزشی سرمایه گذاری شود با توجه به مسوولتی که در خانه و خانواده در جهت تربیت فرزندان دارند سود قابل توجهی را متوجه دیگر اعضای جامعه می کنند.
لاله افتخاری در زمینه اقدامات مجلس و فراکسیون زنان در این رابطه اظهار می دارد: مجلس در هر جای که نیاز به قانون بوده چه داخلی و چه بین المللی اقدامات بسیاری انجام داده، در مجلس یک مصوبه تصویب شد که دولت را ملزم می کرد با توجه به دیدگاه های اسلامی عمل کند و در کنار این قضیه دولت امکانات بسیاری را در عرصه های مختلف برای زنان فراهم کرد . در مورد بودجه هم تصمیم گرفته شد که بودجه قابل توجهی را در نظر بگیرند مخصوصا در مورد زنان سرپرست خانوار اقدامات خوبی صورت گرفت.
در بحث آموزش شکاف جنسیتی وجود دارد در اغلب کشورهای توسعه نیافته، دختران معمولا کمتر از پسران آموزش می بینند و اما این سوال مطرح می شود که اهمیت آموزش زنان و دختران در چیست؟ و آیا این مسئله تنها مقوله ای در عرصه عدالت اجتماعی است یا این که عدم توجه به آموزش زنان و دختران پیامدهای دیگری هم دارد؟
شواهد زیادی نشان می دهد که نابرابری بر مبنای جنسیت در آموزش، یکی از موانع جدی بر سر توسعه اقتصادی یک کشور است . در این راستا به چند عامل می توان اشاره کرد: نرخ بازگشت سرمایه گذاری در آموزش زنان زنان بیشتر است. سرمایه انسانی بیشتر برای زنان موجب می شود که بازدهی کار زنان بیشتر شده و نرخ مشارکتشان در بازار کار بیشتر می شود. سرمایه انسانی بیشتر برای زنان باعث می شود که سن ازدواج در جامعه افزایش می یابد. سرمایه انسانی در مورد زنان باعث می شود تا نرخ زاد و ولد نیز در جامعه کاهش یابد.
در خاتمه می توان نتیجه گرفت: با توجه به زنانه شدن فقر در شماری از جوامع در حال توسعه، موثر ترین شیوه مقابله با مقوله فقر بطور کلی و زنانه کردن فقر به طور اخص این است که به سرمایه انسانی زنان توجه بیشتر مبذول شود و نابرابری آموزشی بر اساس جنسیت تخفیف پیدا کرده و حذف شود.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)