فریده غیرت وکیل دادگستری در همایشی که به مناسبت روز جهانی زن از سوی کانون گفتوگو و اندیشهی دانشگاه امیرکبیر برگزار شده بود، گفت: واقعیت این است که زنان امروز جامعهی ما خواستههای جدیدی دارند که باید به آنها رسیدگی شود.
مردم نیز اکنون خواهان نگاه دیگری به زن هستند. بخشی از قوانین ما ناقص و ناکافی هستند و نمیتوانند جوابگوی این نیازها باشند. وی افزود: در قرآن که بزرگترین مربی و راهنمای ماست تفاوتی در خلقت زن و مرد وجود ندارد، پس نباید امتیاز متفاوتی برای این هر دو جنس قائل شد. عدهای متأسفانه با توسل به دین میگویند مرد جنس اول و زن جنس دوم است، در حالی که هرگز در جایی از قرآن این تعبیر نیامده و این تلقی غلط است.
غیرت در ادامه در پاسخ به پرسش دانشجویی گفت: همهی صحبت من این است که موازین شرعی با مسائل روز تطبیق داده شوند اما متأسفانه نظر موجود مخالف تساوی زن و مرد است و موانعی که برخی برای ما در همهی سطوح ایجاد کردهاند، نمایانگر این مسأله است که نمیخواهند این تساوی را بپذیرند. من مخالف قرائتهای مختلف از دین نیستم اما باید اینها را با شرایط روز تطبیق داد چراکه کندی قوانین و مقررات ما متناسب با رشد فزایندهی زنان جامعه نیست.
این وکیل دادگستری تأکید کرد: ما راه درازی را پیمودهایم تا به اینجا رسیدهایم، باید مقابله کرد تا بتوانیم دیگران را به توانایی خود متقاعد کنیم، نباید عقبنشینی کرد، ترسید یا جا زد. وی در پاسخ به پرسش دانشجوی دیگری دربارهی مبنای تفاوت ارث زن و مرد در اسلام یادآور شد: قوانین ارث جزء قوانین ابداعی اسلام نبوده، بلکه ابتدائا از یهود آمده است.
در اسلام شرایط زمان این گونه ایجاب میکرد چراکه زن درآمدی نداشته، کاری انجام نمیداده و به طور معمول نانآور خانه نبوده و وظیفهای در این باره نداشته است، به همین دلیل سهمالارث مرد را بیشتر قرار دادند اما نباید تفاوتی در سهمالارث زن از شوهر وجود داشته باشد، آیتالله صانعی در این رابطه اعتقادات دیگری دارد، در حالیکه قوانینی در این باره وضع شده است. غیرت در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره حجاب در اسلام ابراز عقیده کرد: حجاب اکنون جزء قوانین ماست و ما مکلف به اجرای قانون هستیم، حتی اگر اعتقادی هم به آن نداریم، باید آن را رعایت کنیم، چرا که در قانون برای آن ضمانت اجرا آمده است. بسیاری از زنان ما در اول انقلاب خود حجاب را پذیرفته بودند اما حجاب اجباری مسأله دیگری است و من با هرگونه اجباری مخالفم، همانطور که در سال ۱۳۴۳ نیز با رفع حجاب اجباری مخالفت کردیم.
این وکیل دادگستری سوال یک دانشجوی دیگر دربارهی فمنیسم غربی را اینگونه پاسخ داد: فمنیسم غربی نمیتواند مشکلات ما را حل کند چراکه مقررات هر مملکتی به آداب، رسوم و سنت آن کشور بستگی دارد و قوانین آنها نمیتواند الگوی ما قرار بگیرد.
غیرت در واکنش به این که آیا فمنیسم غربی میتواند راهگشای ما باشد نیز خاطرنشان کرد: همانطور که گفتم این جواب مشکل ما نیست اما مخالف این هستم که هرگاه صدای حقخواهی زنی بلند میشود که تساوی زن و مرد را میخواهد به او انگ لامذهب و غربی بزنیم. مخالفان جنبش زنان همواره تا صدای زنان بلند شده، بیعفتی و بیعصمتی را به آنها نسبت دادهاند اما آنها باید بدانند که حقخواهی، بیعفتی و بیعصمتی نیست، ربطی هم به مسائل سیاسی ندارد. در مقابل اگر هم زنی بخواهد فعالیت سیاسی کند لزومی ندارد به نام جنبش زنان این کار را انجام دهد، بلکه باید جهتگیری صحیحی در این رابطه وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: البته عدهای از زنان هم همواره ادعای مساواتخواهی میکنند اما زمانی که نوبت ازدواجشان میرسد چیزهایی را از مرد طلب میکنند که نشان میدهد مساواتخواهی تنها داعیهی آنهاست هرچند که طلب کردن مهریههای سنگین به دلیل عدم تضمینی است که زن در ازدواج دارد ولی اینگونه زنان نمیتوانند ادعای مساوات کنند.
این وکیل دادگستری در پایان در پاسخ به سوال یک دانشجوی دیگر دربارهی لزوم اجازهی پدر برای ازدواج دختر، گفت: اجازهی پدر برای ازدواج دختر در قوانین موجود است و از شرع منبعث شده اما تنها جنبهی احترام دارد، چرا که اگر غیر از این بود و اجبار حقوقی وجود داشت ازدواج دختر موکول به اجازهی پدر میشد در حالیکه اینگونه نیست. اجازهی پدر تنها لازم است و اگر هم نباشد دختر میتواند ازدواج کند.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)