وی معتقد است: بر اساس آمار ۲ سال گذشته حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و ۱۰۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی بودند که با توجه به مشکل کمبود اعتبارات که همواره دامنگیر نهادها و سازمان های حمایتی بوده و امکان پذیرش پشت نوبتی ها را با مشکل و محدودیت مواجه کرده است ، در حالت خوشبینانه اگر این تعداد به یک میلیون خانواده های زن سرپرست تحت پوشش این دو نهاد حمایتی رسیده باشد، باز هم ۵۰۰ هزار خانوار در کشور وجود دارند که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند.
به گفته معتمدی بعید به نظر می رسد با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت رفاهی و معیشتی در کشور، سازمان ها و نهادهای حمایتی و در راس آنها دولت بتوانند ظرف مدت ۲ سال آینده نیز این خانواده ها را زیر چتر حمایتی قرار دهند. در حالی که صاحب نظران و کارشناسان حوزه آسیب های اجتماعی، فقر و مشکلات اقتصادی را از جمله عوامل تاثیرگذار بر گرایش زنان به آسیب های اجتماعی عنوان می کنند؛ اما این کارشناس با اشاره به تجربیات چند سال اخیر خود در حوزه آسیب های اجتماعی به نکته تامل برانگیزی اشاره می کند و آن این که، با وجود محرومیت ها و مشکلاتی که زنان سرپرست خانوار برای تامین معاش و گذران زندگی خود و فرزندانشان با آنها مواجه اند، اما میزان گرایش زنان سرپرست خانوار به آسیب های اجتماعی بالا نیست.
معتمدی ، دلیل اصلی این اتفاق را فرهنگ بالای این زنان و ایمان و اعتقاد قوی آنها به مسائل معنوی عنوان کرده و معتقد است: شاید همین گرایش و پایبندی این زنان به مسائل مذهبی و معنویات موجب شده گرایش آنان به آسیب های اجتماعی کم باشد که این امر همواره برای من و بسیاری از کارشناسان این حوزه در طول مدتی که در سازمان بهزیستی با این گروه از زنان جامعه هدف ارتباط داشتیم تامل برانگیز و قابل احترام بود.
۱۰۰ هزار نفر پشت نوبت
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در گفتگو با خبرنگار ما، نبود آمار دقیقی از تعداد واقعی زنان سرپرست خانوار در کشور را تایید می کند و می گوید: در حال حاضر ۱۴۷ هزار خانوار زن سرپرست در کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که هنوز ۱۰۰ هزار خانواده زن سرپرست پشت نوبتی این سازمان ، همچنان چشم انتظار دریافت خدمات هستند.
سید محمدی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر دولت و مجلس به وضعیت خاص خانواده های زن سرپرست کشور و تخصیص اعتبارات لازم به سازمان ها و نهادهای حمایتی برای امکان رسیدگی بیشتر به این خانواده ها، از تلاش این سازمان برای تحت پوشش درآوردن این ۱۰۰ هزار خانواده زن سرپرست پشت نوبتی تا پایان سه ماهه اول سال آینده خبر می دهد تا این گروه نیز بتوانند از خدمات هرچند محدود و ناچیز این سازمان شامل مستمری های ماهانه، هزینه درمان، تحصیل، اشتغال، ازدواج و… بهره مند شوند.
این مقام مسوول در حالی به تلاش سازمان بهزیستی برای تحت پوشش درآوردن ۱۰۰ هزار خانواده زن سرپرست پشت نوبتی تا پایان سه ماهه اول سال آینده اشاره می کند که تنها ۵ ماه تا موعد مقرر بیشتر فرصت نمانده است. خانواده های زن سرپرست زیر خط بقا از تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار خانواده زن سرپرست در کشور، تنها ۱۴۷ هزار خانواده تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که مستمری ماهانه پرداختی به آنها با توجه به تعداد اعضای خانوار بین ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان متغیر است و این در حالی است که مابقی خانواده های زن سرپرست که به دلیل کمبود اعتبارات تحت پوشش هیچ سازمان و نهاد حمایتی نیستند، از دریافت همین مستمری ناچیز نیز محرومند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ، با قبول این واقعیت که مستمری پرداختی فعلی به خانواده های زن سرپرست به هیچ وجه کفاف هزینه های زندگی آنها را نمی دهد، می گوید: در حال حاضر به هر خانواده زن سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی با توجه به تعداد افراد خانوار، ماهانه بین ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان مستمری پرداخت می شود که بهزیستی همین مبلغ را نیز با مشکلات فراوان به مددجویان خود پرداخت می کند.
دکتر معتمدی هم معتقد است که تحت پوشش قرار گرفتن یا نگرفتن خانواده های زن سرپرست با این مستمری های اندک، چندان تغییری در وضعیت حاد خانواده های زن سرپرست ایجاد نمی کند، چراکه میزان این خدمات به حدی کم و ناچیز است که کفاف یک زندگی فقیرانه را هم نمی دهد. سیدهادی معتمدی با بیان این که زنان سرپرست خانوار زیر خط فقر نیستند؛ بلکه زیر خط بقا زندگی می کنند، معتقد است که این زنان که اغلب آنها یک خانواده چندنفری را سرپرستی می کنند، با مشکلات متعددی در تامین هزینه های زندگی مواجه اند که همین امر آسیب پذیری شان را در برابر آسیب های اجتماعی دوچندان می کند. به نظر می رسد شاید با وقوع معجزه ای در نحوه تخصیص اعتبارات و عزمی جدی از سوی سازمان ها و نهادهای متولی ، بتوان به تحقق این وعده در موعد مقرر امیدوار بود.
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
-
پاسخی به یک روایت ناصادقانه
-
بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
-
در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
جديدترين خبرها
-
پیام تسلیت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی درگذشت مرحومه بانو منیره گرجی مفسر قرآن وتنها زن عضو مجلس خبرگان رهبری
-
یک بانوی هرمزگانی نخستین مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
-
زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
-
بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
-
شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
-
در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
-
یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
-
گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
-
با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
-
برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
دیدگاه ها (0)