مسئله پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان موردی است که همیشه از سوی جریان تندرو مورد حمله قرار میگیرد و اصلاح طلبی را جریان با یک پایگاه خاص و محدود میدانند، مسئله که البته به تناوب زیر سوال رفته و قوام پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان بارها اثبات شده.
اما پرسش اصلی این است که آیا پایگاه اصلاح طلبان همچنان پابرجاست و این امکان وجود دارد که این پایگاه از زنان و جوانان اصلاح طلب که این بار همت کرده و در پی ورود به عرصه مدیریت هستند حمایت کند؟
«نادره رضایی» کنشگر سیاسی و فعال اجتماعی از چهرههای جوان جریان اصلاح طلبی است که با تمام جوانی خود تجربه قابل توجهی به همراه دارد. او اکنون عضو حزب«اتحاد ملت ایران اسلامی» و عضو کمیته زنان بنیاد باران است. سوالات خود را با وی در میان گذاشتیم و گفتوگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه از نظر میگذرد:
فضای سیاسی کشور به خصوص در محدوده نزدیک به ۱۶ آذر دستخوش تنشهای حاصل از بر هم زدن سخنرانی چهرههای اصلاح طلب توسط گروههای تند رو بوده است، به نظر شما این گروهها چه اهدافی را دنبال میکنند و آیا به این اهداف دست یافتند؟
با توجه به اهمیت انتخابات در هفتم اسفند امسال، ۱۶ آذر امسال برگزاری برنامه ها در طیف های مختلف سیاسی پررنگتر بود و همانطور که اشاره شد تندروها تلاش کردند برنامه های چهره های اصلاح طلب در دانشگاها دچار اختلال کنند. به هرحال ۱۶ آذر از روزهایی است که در تقویم سیاسی اجتماعی ایران ماندگار است و با توجه به اینکه دانشجو به عنوان عنصر نخبه و پیشرو جامعه است، جامعه از دانشجو انتظار دارد به عنوان نیروی مدیر فردا و اداره کننده کشور در عرصه سیاسی اجتماعی پیشرو باشد و آگاهی بخشی کند.
جریانی که خودش می داند اقبالی به حضورش در عرصه سیاسی نیست و مردم اقبالی به آنها ندارند تمام تلاش خود را در ۱۶ آذر امسال انجام داد، چون واقعا خودشان هم می دانند که نه حرف خاصی دارند نه اتحادی می توانند بوجود بیاورند و نه کارنامه خوبی برای ارائه به مردم دارند.
تنها امید این جریان عقب راندن اصلاح طلبان، اعتدالیون و حتی اصول گرایان میانهرو است که معتقدند مجلس آینده باید با محورعقلانیت و کارآمد و با اولویت منافع ملی شکل بگیرد .
امسال هم دیدیم سعی کردند اختلال در برنامه های ۱۶آذر ایجاد کنند، مانع برگزاری بعضی از برنامه ها شدند، بعضی از برنامه ها را به خشونت کشیدند ولی به هر ترتیب بعضی از برنامه ها هم برگزار شد و پیام جریان اصلاح طلبی و نیروهای حامی دولت با تکیه بر اهمیت دانشگاه و حضور دانشجوها و انتخابات دهم مجلس به گوش دانشجو و دانشگاه و مردم رسید و افرادی که داخل و بیرون دانشگاه به دنبال سکوت و رخوت این فضا هستند و برد خود را در عدم نشاط و پویایی دانشگاه می دانند نتوانستند مانع حضور اصلاحطلبان بشوند.
با توجه به اینکه اشارهای به پایگاه اصلاحطلبان در دانشگاه داشتید، وضعیت پایگااه مردمی اصلاح طلبان را به خصوص در فضا پس از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ چگونه ارزیابی می کنید؟
اصلاح طلبان به واسطه ی پیشینه و عملکرد نسبتا موفق در دولت اصلاحات که به گواه آما مثبت بودن این عملکرد بیشتر عیان می شود و شعارهایی که در چارچوب قانون گرایی و مشی و روش اصلاح طلبی دارند که به دنبال کارآمدی بیشتر و اولویت منافع ملی با تنش کمتر برای جامعه هستند همچنان پایگاه قابل توجهی در میان مردم دارند و ما تاثیر و نمود این پایگاه مردمی را ما در حمایت تمام قد جریان اصلاح طلبی از اقای روحانی و به ثمر نشستن این تلاش در روی کار آمدن دولت اعتدالی روحانی دیدیم.
تجربه این سال ها نشان داده است که هروقت مشارکت حداکثری در انتخابات بوده است و مردم بیشتر پای صندوق ها امده اند اصلاح طلبان نتایج بهتری گرفته اند، در نتیجه تلاش هایی که به دنبال عدم حضور اصلاح طلب ها و سکوت و رخوت در فضای سیاسی هستند بر همین مبنا برنامه ریزی میکنند.
به نظر شما میتوان امید داشت تا نمود این پایگاه را در انتخابات اسفند هم مشاهده کرده؟
نظرسنجی های اخیر که در سطح کشور برگزار شده نشان می دهد که اقبال مردمی در نقاط مختلف کشور بیشتر به سمت اصلاح طلبان و گروه های حامی دولت است، پس فضا این را به ما نشان می دهد که احتمالا مجلسی خواهیم داشت که بهدنبال حمایت از دولت خواهد بود.
مردم هنوز هم با گذشت دوسال و نیم از عملکرد آقای روحانی با درک اینکه دولت کشور و مدیریت را در چه شرایط سختی تحویل گرفت و عملکرد عقلانی داشت که منجر به گشایش هسته ای و عملکرد مثبت در سیاست خارجه و امید به پیشبرد بهتر امور در سیاست داخلی شد، آگاهانه به دنبال این هستند که افرادی به مجلس راه پیدا کنند که کمتر حاشیه سازی کنند.
با این اوصاف ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود؟
مردم به دنبال مجلسی کارآمدتر و عقلانیتر هستند و باتوجه به این که دیگر نمیخواهند تجارب سخت گذشته برای کشور اتفاق بیفتد اقبالشان نسبت جریان اصلاح طلبی و اعتدالیون بر کشور بیشتر خواهد بود.
به نظر می رسد مجلسی داشته باشیم با گروه های مختلف که در آن اصلاح طلبان و اعتدالیون و گروه های حامی دولت و اصولگرایان میانه رو و معتدل اقبال بیشتری داشته باشند و حضور نیروهای غیرعقلانی و هیاهوطلب که دنبال منافع ملی نیستند و هزینه هایی بر کشور تحمیل کردند کمرنگتر خواهد شد.
از دست آوردهای انتخابات ۹۲ نقش آفرینی تازه جوانان و زنان در عرصه سیاست ایرن بود، بر همین اساس اکنون شعارهایی مبنی بر مشارکت دادن ویژه جوانان و زنان در انتخابات مجلس به گوش میرسد، به طور کلی شرایط زنان و جوانان را در عرصه سیاست را در این چند سال اخیر چگونه ارزیابی میکنید؟
با توجه به عدم به کارگیری بخش عمده ای از نیروهای باتجربه و کارامد کشور در دولت نهم و دهم، در جریان اصلاح طلبی به تبع، زنان و جوانان این جریان هم نتوانستند در عرصه های مختلف تصمیم گیری و مدریت ساختار اجرایی کشور ورود پیدا کنند ولی با حمایت جریان اصلاح طلبی از اقای روحانی در انتخابات ۹۲ و روی کار امدن دولت اعتدال، امید به حضور زنان و جوانان و پیشبرد مطالبات این بخش از جامعه هم بیشتر شد که می تواند یکی از نمودهای آن در انتخابات مجلس دهم باشد.
در سال هایی که اشاره شد متاسفانه زنان نه در مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطالباتشان آنچنان که باید پیگیری شد و نه حتی در کابینه دولت احمدی نژاد تنها زن وزیر توانست تا انتها حمایت و پشتیبانی دولت را با خودش داشته باشد و کار خودش را به انتها برساند.
در این سال ها زنانی هم که به مجلس ورود پیدا کردند هم به لحاظ کمی عددشان قابل توجه و زیبنده نبود و هم به لحاظ کیفی نتوانستند آنچنان که باید عمل کنند. این زنان همانطور که دیدیم یا پیشنهاد دهنده ی طرح ها و نظرات ضد زن بودند و یا حامی طرح ها و لوایح این چنینی، و گاهی حتی بیشتر از مردان هم در پیشبرد قوانین ضد زنان تلاش کردند و اطلاعات کم آنها از حقوق زنان و عدم تلاششان در جهت استیفای حقوق زنان جامعه ،نتوانست انچنان که باید اثرگزار باشد.
از طرفی با وجود اینکه احمدی نژاد جوانگرایی را سرلوحه کار خود قرار داد و تعداد قابل توجهی از جوانان در پست های مختلف قرار داد اما متاسفانه اکثراین افراد از آنجایی که از رانت استفاده کردند و دارای تجربه ی تشکیلاتی و تخصص کافی نبودند خسارت هایی را در قسمت های مختلف وارد کردند که این خودش هزینه هایی به کشور وارد کرد که بخشی از بی اعتمادی را در بکارگیری جوانان بوجود آورد که هنور هم چالشی پیش روی جوانان است.
با توجه به این موارد و رویکرد حمایتی اصلاحطلبان از این دو گروه آینده چکونه خواهد بود؟
در این انتخابات جریان اصلاح طلبی از مدت ها قبل که کارخودش را شروع کرده و در جلسه هایی که برگزار شده به ضرورت حضور جوانان و زنان تاکید شده، حتی ما در شاخصهای مصوبی که برای ارزیابی کاندیداهای انتخابات دهم در شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان میبینیم ،در شاخص های ۷گانه، در دو بندی که تاکید بر چرخش نخبگان بر پایه سن و جنسیت و توانمندی علمی دارد مشخصا تاکید بر ضرورت بر حضور زنان و جوانان شده است.
امیدواریم این ضرورت تا انتها در دستور کار قرار بگیرد و نتیجه را در حضور قابل توجه زنان و جوانان در لیست های انتخاباتی ببینیم که این مانور برای حضور سهمیه ۳۰ درصدی زنان بوده و حتی نمودش را در ثبت نام ها، تعداد قابل توجه زنان دیدیم که رکورد حضور زنان کاندیدا را در ادوار مجلس شکستند و جوانان هم به نظر می رسد تعداد حضورشان قابل توجه باشد که امیدواریم این اتفاق ادامه دار باشد و ما در نهایت در کرسی های مجلس زنان و جوانان شایسته و با صلاحیت را در کنار مردان و چهرهها با باتجربه این جریان داشته باشیم.
اگر اصلاح طلبان جوانان را در لیست های نهایی خود قرار دهند، چه باید کرد تا اعتماد مردم به این جوانان جلب شود ؟
انتظار می رود همانطور که چهره های شاخص اصلاح طلبی تا اینجای کار در موقعیتهای مختلف اشاره و تاکید کردند بر ضرورت حضور جوانان در لیست های انتخاباتی داشتند تا انتهای کار این حمایت را داشته باشند و از سوی دیگر جوانانی که در کنار بزرگترها در این جریان رشد پیدا کردند در نطقهای انتخاباتی خود و در فضاهایی که برای تبلیغات شکل می گیرد تا انتها مورد حمایت باشند تا آن اعتماد لازم به دست بیاید.
به هر حال بزرگترین سرمایه هر فرد برای ورود به مجلس جلب اعتناد مردم است که این اعتماد به جوانان برای اداره کشور ضروری است و این نیازمند سهیم کردن نسل جوان دراداره کشور است. همانطور که نسل گذشته سالها از کشور هزینه کرد تا بتواند تجربه کند و توان خدمت به کشور را داشته باشد و برای این کسب تجربه صبوری شد، در مورد این نسل هم اتفاق بیفتد و بتوانیم جوانانی داشته باشیم که در عرصه های مختلف تصمیمی گیری و تصمیم سازی کنند.
باید بپذیریم که جوانان به واسطه ی ویژگی هایی که دارند می توانند کلید شتاب پخشیدن به توسعه کشور باشند و امید است که این جوانان بتوانند چالش ناکارامدی و عدم بهره وری در بخش هایی در ساختاراجرایی کشور را رفع کنند.
از طرفی هم انتظار می رود جوانانی که پا به عرصه گذاشتند و می خواهند در قسمت های مختلف اثرگذار باشند بیش از پیش برای ورودشان به عرصه های جدید آماده باشند و مجهز به سلاح دانش و تخصص در کنار توان و انگیزه جوانی نویدبخش فردایی روشن تر و کارامد تر برای کشور باشند.
حجت نظری / پایگاه خبری تحلیلی پویش
مطالب مرتبط
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی ...
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت ...
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت ...
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی ...
اخبار زنان
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
جديدترين خبرها
- زمین غرید تا صدای بی صدایان باشد/مطالبه ی اختصاص اعتبار ویژه در جلسه ی آتی هیات دولت را داریم
- بیانیهی ائتلاف احزاب زنان اصلاحطلب (صدف) در اعتراض به تصویب و اجرای قانون حجاب
- شعله خشونت علیه زنان را خاموش کنیم
- در سایت خبری رزا بخوانید :تئوری وفاق و تحقق آن در بیان پزشکیان
- یادداشتی از زهرا نژاد بهرام/🟥الزام پزشکیان به ایجاد پلی میان سیاست و انتظارات
- گزارش تصویری از نشست نه به خشونت علیه زنان
- با مشارکت انجمن رزا برگزار شد /همایش چشم انداز مدرسه و وفاق ملی
- برگزاری نشست چشم انداز مدرسه و وفاق ملی با مشارکت انجمن روزنامه نگاران زن ایران در اهواز
- انتصابات زنان باتوصیه حل نمی شود باید سهم مشخصی در رده های مختلف تعیین گردد
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
دیدگاه ها (0)