چرا زهرا بهروز آذر؟؟ به قلم زینب پارسافخر /مدیرکل سابق امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان سوابق زهرا بهروز آذر از ...
ادامه ...
انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۱۵ تعداد استارت اپهای فعال حوزه تکنولوژی هندوستان به ۴هزار و ۲۰۰ تا ۴هزار و ۴۰۰ عدد برسد که این رقم نشانه رشد ۴۰درصدی نسبت به سال گذشته است. به گزارش کلیدملی و براساس مطلبی که روزنامه ایران در شماره سوم دیماه خود منتشر کرده است : در سایه ...
انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۱۵ تعداد استارت اپهای فعال حوزه تکنولوژی هندوستان به ۴هزار و ۲۰۰ تا ۴هزار و ۴۰۰ عدد برسد که این رقم نشانه رشد ۴۰درصدی نسبت به سال گذشته است.
به گزارش کلیدملی و براساس مطلبی که روزنامه ایران در شماره سوم دیماه خود منتشر کرده است : در سایه اتخاذ سیاستهای درست دولت، تعداد استارت اپهای هندوستان میتواند رشد داشته و در ۱۰سال آینده تعداد آنها ۵ برابر با ارزشی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار شود. گفته میشود هندوستان تا سال ۲۰۳۰ اقتصادی ۱۰ تریلیون دلاری خواهد داشت که البته این رشد سریع، تنها با کمک کارآفرینان و شرکتهای نوظهور امکانپذیر خواهد بود.
از استارت اپهای موفق جهان میتوان بهSnapchat با ارزش ۱۶تا ۲۰میلیارد دلار،Airbnb با ارزش ۵/۲۵میلیارد دلار، Uber با ارزش ۲/۴۱میلیارد دلار، کمپانی چینی موفق تولید تلفن هوشمند شیائومی با ارزش ۴۶میلیارد دلار اشاره کرد.
کارآفرینان و استارت اپها (شرکتهای نوپا) بخش عمدهای از اقتصاد جهان را در دست دارند و حتی در کشورهای درگیر فقر، جنگ و خشونت نیز میتوان ردپای این گروه را دید.حالا دیگر از «سیلیکون ولی» در امریکا گرفته تا اوگاندا و کامرون، استارتاپها حضوری موفق و دائمی دارند و برخی از کمپانیهای موفق امروز همان استارتاپهای دیروز هستند. از این استارت اپها میتوان بهSnapchat با ارزش ۱۶تا ۲۰میلیارد دلار،Airbnb با ارزش ۵/۲۵میلیارد دلار، Uber با ارزش ۲/۴۱میلیارد دلار و کمپانی چینی موفق تولید تلفن هوشمند شیائومی با ارزش ۴۶میلیارد دلار اشاره کرد. بر همین اساس بسیاری از کشورها تلاش دارند تا در حوزه استارتاپها سرمایه گذاری کنند و شواهد حاکی از آن است که هندوستان به عنوان قدرت تازه نفس به این جرگه پیوسته است.
۱۸هزار استارت اپ در هندوستان
تحقیقات انجمن ملی کمپانیهای نرم افزاری و خدماتی(NASSCOM) هندوستان که وضعیت آی تی و صنایع مرتبط با آن را مورد مطالعه قرار میدهد، حاکی است که این کشور با یک پله ترقی، امسال پس از ایالات متحده امریکا و بریتانیا، رتبه سوم کشورهای دارای سریع ترین رشد در زمینه استارتاپهای مرتبط با تکنولوژی را به خود اختصاص داده است.
هندوستان در حال حاضر ۱۸هزار استارتاپ در حوزههای مختلف به ارزش ۷۵میلیارد دلار دارد که برای ۳۰۰ هزار نفر اشتغال زایی کرده است و انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۱۵ تعداد استارتاپهای فعال حوزه تکنولوژی هندوستان به ۴هزار و ۲۰۰ تا ۴هزار و ۴۰۰ عدد برسد که این رقم نشانه رشد ۴۰درصدی نسبت به سال گذشته است.
این در حالی است که امریکا با داشتن ۴۷هزار شرکت استارتاپ فناوری در جایگاه نخست این لیست جای گرفته و بریتانیا نیز با ۴هزار و ۸۰۰ تا ۵ هزار استارتاپ مرتبط با فناوری بر دومین پله این ردهبندی ایستاده است. محققان این انجمن انتظار دارند که هند اگر با همین سرعت پیش برود،در پایان سال ۲۰۱۶میلادی بتواند در رتبه دوم کشورهای دارای سریع ترین رشد در زمینه استارتاپها قرار بگیرد به همین دلیل تلاش فعالان عرصه فناوری این است که هندوستان در آینده به عنوان برند استارتاپ در جهان مطرح شود. بیش از نیمی از استارتاپهای حوزه فناوری یعنی هزار و ۲۰۰ عدد آنها در حوزه تجارت الکترونیک و در قالب
(B2CBusiness To Consumer) فعالیت میکنند به این معنا که این شرکتها به طور مستقیم با مشتریها در تماس هستند و محصولات خود را از طریق تجارت الکترونیک(e-commerce)، خدمات مشتری یا جمعآوری دادهها و اطلاعات ارائه میکنند. یکی از استارتاپهای موفق هندی که از سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۴ تاکنون ظهور کرده،TaxiSure است و از دیگر استارتاپهای موفق هندی میتوان به Flipkart اشاره کرد که یک سایت مربوط به تجارت الکترونیک در هندوستان با تمرکز بر فروش کتاب و موسیقی است و ارزش آن به ۱۵میلیارد دلار میرسد.
بنگلور مهد استارت اپ ها
هرچند استارت اپها در چند شهر مختلف هندوستان فعالیت دارند ولی بنگلور را میتوان مهد استارتاپها و صنایع مرتبط با فناوری دانست و بسیاری از سرمایه گذاران نیز این شهر را بهترین محل در آسیا برای فعالیت میدانند و در همین راستا نیز میزان سرمایه گذاری در استارتاپهای این شهر به ۳/۲میلیارد دلار رسیده است. البته همسایه بنگلور یعنی کورامانگلا نیز شهری است که بسیاری از استارتاپهای موفق امروز هندوستان و بنگلور، تحقیقات خود را در آن به نتیجه رسانده و رشد کردند و به اصطلاح این شهر یک انکوباتور برای تبدیل شدن به استارت اپ بوده است.
مؤسسه Compass نیز استارت اپهای جهان را بر اساس نوع عملکرد،میزان جذب سرمایه،حضور در بازار و دسترسی آسان مشتریان به خدمات آنها،میزان خروجی،استعدادهای تکنیکی و تجربه استارتاپها و به بیان دیگر« اکوسیستم» دستهبندی میکند؛ این گزارشها از سال ۲۰۱۲ تاکنون در پایان هرسال منتشر میشود و گزارش امسال نشان میدهد بنگلور پانزدهمین اکوسیستم برتر جهان برای حضور استارتاپها محسوب میشود که این رتبه نسبت به سال ۲۰۱۲ چهار پله بالاتر رفته است.
دهلی ومومبایی نیز دو <هاب> دیگر هندوستان در زمینه فعالیت استارت اپهای فناوری محسوب میشوند ولی همچنان از نظر جذب سرمایه گذار از بنگلور عقب تر هستند. همچنین انتظار میرود تا سال ۲۰۱۷ تعداد کاربران هندوستان به ۵۰۰میلیون نفر برسد و به همین دلیل هم هرقدر در زمینه فناوری و آی تی سرمایهگذاری شود باز هم کم است و جا دارد که تعداد استارتاپهای مرتبط با فناوری در این کشور افزایش یابد. وسعت بازار هندوستان و موقعیت جغرافیایی آن و همچنین مهارت جوانان این کشور در صحبت کردن به زبان انگلیسی نیز زمینه ساز بخشی از موفقیتهای هندوستان در زمینه استارتاپها بوده است. ازسوی دیگر هندوستان جوان ترین کشور استارتاپها محسوب میشود که میانگین سن بنیانگذاران، ۳۵سال است و گفته میشود سهم زنان بنیانگذار استارتاپ در هندوستان به ۹درصد میرسد.
افزایش سرمایه گذاری
انجمن ملی کمپانیهای نرم افزاری و خدماتی (NASSCOM) هندوستان همچنین در دومین گزارش خود در زمینه استارتاپهای هندوستان با عنوان « اکوسیستم استارتاپهای هندی» اعلام کرد که میزان سرمایه گذاری در این استارتاپها در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۲۵درصد و تعداد سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز صد درصد افزایش داشته است. در سال جاری بیش از ۵میلیارد دلار در این استارتاپها سرمایه گذاری شده که این رقم در مقایسه با ۳میلیارد دلار سال ۲۰۱۴ رشدی مناسب را نشان میدهد. این گزارش همچنین نشان میدهد که امسال تعداد بیشتری از سازمانهای دولتی هندوستان از این استارتاپها حمایت میکنند و این موضوع، زمینه ساز رشد و موفقیت این شرکتهای نوپا شده است.
البته تعداد شرکتهای استارتاپی که در هندوستان آغاز به کار میکنند بسیار بیشتر از این تعداد است ولی با وجود این اکوسیستم پررونق، نرخ از بین رفتن و مرگ این استارتاپها نیز بالاست و هنوز هم دسترسی به سرمایه مناسب برای بسیاری از این استارتاپ ها، یک رویا محسوب میشود. با توجه به رقابت شدید در بازار آی تی هندوستان، گاه حتی با وجود سرمایه گذاریهای مناسب، به دلیل استراتژیهای ضعیف و وجود نداشتن دیدگاه و بینش مناسب، فعالیت یک استارتاپ میتواند منجر به شکست شود. وجود رقبا و گاه منحرف شدن از مسیر و راه اصلی رشد یکی دیگر از دلایل ناکام ماندن بسیاری از این استارتاپهاست. محققان این انجمن معتقدند که برای غلبه بر این مشکلات، دولت باید معضلات سر راه کمپانیهای نوپا را مورد توجه قرار داده و سیاست خاصی برای کارآمدتر کردن آنها در نظر داشته باشد.بیشترین سیاست مورد انتظار، تمرکز بر تولید، ارتقای نوآوری و همچنین بخشودگی مالیاتی این شرکتهای استارتاپ که بخش عمده آنها هم بدنه بسیار کوچکی دارند است. چرا که این موارد تعداد بیشتری را تشویق میکند که به ایجاد شرکتهای نوپا و کارآفرینی روی بیاورند.
در سایه اتخاذ سیاستهای درست دولت، تعداد استارتاپهای هندوستان میتواند رشد داشته و در ۱۰سال آینده تعداد آنها ۵ برابر با ارزشی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار شود. گفته میشود هندوستان تا سال ۲۰۳۰ اقتصادی ۱۰ تریلیون دلاری خواهد داشت که البته این رشد سریع، تنها با کمک کارآفرینان و شرکتهای نوظهور امکانپذیر خواهد بود.
کاهش فقر در تیررس استارتاپها
البته با وجود موفقیت هایی که در گوشه هایی از هندوستان میبینیم و روزهای پررونقی که در انتظار صنعت آی تی این کشور است همچنان بخش عمدهای از مردم این سرزمین، از فقر رنج میبرند و حدود ۲۲درصداین جمعیت حتی روزانه کمتر از ۲۵/۱دلار درآمد دارند و به همین دلیل بسیاری معتقدند این استارتاپها باید تمرکز خود را بر کاهش فقر قرار دهند.
این رشد توسعه شرکتهای استارتاپ و افزایش سرمایه گذاری در آن با وجود مشکلات موجود، سبب شد تا هندوستان از نظر خروجی فناوری نیز امسال به عنوان تنها کشور آسیایی، در جمع ۵کشور پیشتاز قرار گرفته و حتی از چین نیز پیشی بگیرد. از دیگر کشورهای آسیایی که در این ردهبندی قرار دارند میتوان به چین اشاره کرد که در رتبه ششم قرار دارد، سنگاپور در ردیف سیزدهم و ژاپن در جایگاه هجدهم جای گرفته است. هنگ کنگ در رتبه ۲۳، اندونزی در رتبه ۲۶، مالزی در جایگاه ۲۹ قرار دارد و کره جنوبی نیز سی و چهارمین جایگاه جدول را به خود اختصاص داده است و البته ویتنام و فیلیپین نیز هر دو بر سکوی سی و هشتم جدول ایستادهاند.
طبق تحقیقات مؤسسه Deloitte، سنگاپور با ۳هزار و ۶۰۰ استارتاپ فعال و عملکردی درخشان در تجارت الکترونیک، بازیسازی و همچنین شبکههای اجتماعی یکی از بهترینهای آسیاپسیفیک است و بسیاری از کمپانیهای برتر امریکایی ازجمله گوگل، فیسبوک و Uber در این کشور شعبه دارند. ازآنجا که این کشور بین چین و هندوستان قرار گرفته است، پتانسیل بالایی برای بازار دارد و ۴۷درصد مشتریان استارتاپها نیز در خارج از این کشور قرار دارند. سنگاپور بالاترین ضریب نفوذ تلفن همراه را در جهان دارد و ۹نفر از هر ۱۰ فرد سنگاپوری تلفن هوشمند دارد که همین موضوع فرصتهای بینظیری در حوزه تجارت الکترونیک در اختیار آنها قرار میدهد.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی کلید ملی
مطالب مرتبط
اخبار زنان
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
جديدترين خبرها
- پاسخی به یک روایت ناصادقانه
- چرا زهرا بهروز آذر؟؟
- بیانیه حمایتی روسای ستاد زنان امید کشور از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی+اسامی امضاکنندگان
- در جلسه شورای مرکزی انجمن مطرح شد: افزایش شعب استانی/ارائه گزارش فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری
- حمایت انجمن روزنامه نگاران زن ایران از خانم دکتر صادق گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی
- حمایت نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی از گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی/امیدوار به حل مشکل بزرگ مسکن برای اقشار مستضعف با حضور خانم دکتر صادق هستیم
- پیام تبریک انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی انتصاب سرکار خانم دکتر زهرا بهروز آذر بعنوان معاون زنان و خانواده رئیس جمهور
- بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران ( رزا) به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار
- به قلم زهرا نژاد بهرام /فقر،گشت ارشاد و زنان
- زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
دیدگاه ها (0)