
جمیله کدیور، رییس انجمن روزنامهنگاران زن ایران (رزا)، طی سخنانی در این نشست با تبریک روز خبرنگار گفت: شیرینی روز خبرنگار متاسفانه با توقیف روزنامه شرق تلخ شد و شاهد بودیم که اینگونه برخوردها با روزنامهنگاران و خبرنگاران از سوی مدعیان مهرورزی صورت گرفت. آنها تشدید سیاستهای انقباضی، برخورد با جوانان، دانشجویان و خصوصا در عرصه خبر تعطیلی روزنامهها، خبرگزاریها و نشریات دانشجویی را در پیش گرفتند.
وی افزود: فلسفه نشست امروز ما با عنوان "زن، انتخابات و رسانه" که مجمع زنان اصلاحطلب نیز میزبان این جلسه هستند و جمعی از زنان احزاب در آن حضور دارند، شامل اهداف کمی و کیفی است. حرکت مجمع زنان اصلاحطلب، حرکتی است در تایید حرکت بزرگ اصلاحطلبان و حرکت ما در راستای تقویت جریان بزرگ اصلاحطلبان برای حضور گستردهتر زنان خصوصا در انتخابات است. همچنین تقاضای اصلی حرکت اصلاحطلبان، دفاع از حقوق شهروندی است.
کدیور در پاسخ به سوالی اظهار کرد: به نظر من بیانصافی است اگر گفته شود مجلس ششم برای زنان کاری نکرده است. وی یادآور شد: فراکسیون زنان مجلس ششم سعی کرد توجه مجلس را به حل مشکلات زنان و به اصلاح قانون طلاق ـ که قبل از آن تنها مرد حق طلاق داشت، بکشاند و اینگونه شد که مرد تنها تحت شرایط خاص میتواند زن را طلاق دهد و زن نیز تحت شرایط خاص میتواند تقاضای طلاق کند.
ما همچنین به اصلاح قانون حضانت پسر در هفت سالگی پرداختیم و نیز طرح فوریتی برای اصلاح قانون ارث ارائه کردیم که متاسفانه به مجلس هفتم خورد و چون مجلس هفتم نیز علاقه به پرداختن به این موضوع نداشت آن را به فراموشی سپرد. تصویب فوریت قانون جامع خانواده نیز به پایان عمر مجلس رسید. همچنین تشکیل کنوانسیون مجمع زنان اعزام زنان مجرد به خارج از کشور از دیگر تلاشهای ما در مجلس ششم بود. زنان نماینده مجلس ششم سعی کردند در حد توان اهداف خود را به عرصه ظهور برسانند و حال اگر مانعتراشی کردند خارج از توان نمایندگان مجلس بود.
فخرالسادات محتشمیپور، سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب، با تبریک روز خبرنگار گفت: رسالت سنگینی بر عهده خبرنگاران است. خصوصا روزهایی که تریبونهای موجود بسیار کم شده است و انشاءالله که بتوانند روزهای خوبی در پیش داشته باشند. به گزارش ایسنا فخرالسادات محتشمیپور نیز در این نشست افزود: این جلسه که مرکب از مدیران زن و زنان احزاب اصلاحطلب است، با هدف حضور کیفی و کمی زنان در انتخابات مجلس هشتم برگزار شده است. زنان اصلاحطلب برای انتقال تجربیات خود به زنان جوانی که آینده بهتری را جستوجو میکنند، گرد آمدهاند و هدفشان توسعه فعالیتهای زنان بوده و از انتخابات شوراها این فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی ادامه داد: هدف کیفی ما تقویت رویکرد عدالت جنسیتی زنان در مجلس هشتم است و هدف کمی ما نیز افزایش منتخبین زن و رشد کمی زنان رایدهنده و نیز افزایش ۳۰ درصدی زنان اصلاحطلب در لیست اصلاحطلبان است. فعالیتهایی که مجمع زنان اصلاحطلب نیز تاکنون داشتهاند برنامهریزی خصوصا برای کاندیداهای مجلس هشتم است. در راستای حضور زنان در لیستهای احزاب اصلاحطلب، گفتوگوهایی با احزاب صورت گرفته که مورد توافق نیز بوده است.
سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب اظهار کرد: ما جلسات رسمی با چهار حزب کارگزاران، اعتماد ملی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و حزب اسلامی کار داشتهایم. همچنین با آقای خاتمی دیدار کردیم. با مجمع مشورتی و کمیتههایی که در این زمینه شکل گرفته نیز دیدار و گفتوگو داشتیم.
وی همچنین با اشاره به دیدار با کروبی گفت: در این دیدار علاوه بر اینکه ایشان دبیرکل حزب اعتماد ملی هستند، سوابق و تجربیاتشان بیشتر برای ما حائز اهمیت بود و نظرات خود را نیز به آنها منتقل کردیم. ایشان هم معتقد بودند که باید صدای زنان و مطالبات آنها شنیده شود و برای آنها برنامهریزیهایی صورت گیرد. محتشمیپور خاطرنشان کرد: میخواهیم به شما خبرنگاران رسانهها نیز گوشزد کنیم که وظیفه شما خصوصا در مساله زنان سنگینتر است. شما صدای حق را به همه جا برسانید و امیدی را که به مرز ناامیدی میرسد خصوصا در شهرهای دور دوباره زنده کنید و کمک کنید روند ناامیدی کندتر شود.
وی ادامه داد: ما ارتباطمان را با سایر احزاب و شخصیتهای موثر خواهیم داشت. این حرکت صرفا زنانه نیست و همه زنان و مردان ایران باید به اهمیت این مساله توجه کنند تا بتوانیم در چارچوب ائتلاف اصلاحطلبان، مسیری را به پایان خوش برسانیم.
سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تا چه حد در تحقق سهمیه ۳۰ درصدی زنان به نتیجه رسیدهاید و چرا تاکید دارید بر اینکه سهمیه ۳۰ درصدی زنان محقق شود؟ گفت: یکی از مسایلی که همواره پیگیر آن هستیم این است که زنان توانمند زیادی داریم که دارای ظرفیتهای بالایی هستند و اکنون تا انتخابات مجلس فرصت خوبی برای جذب آنها داریم و تاکید ما بر این است که کسانی که برای این لیست اصلاحطلبان کار میکنند این فرصت را به زنان بدهند که بتوانند در ظرفیتهای موجود قرار بگیرند و باید در این زمینه صبرو تحمل داشته باشیم اما مطمئنیم که میتوانیم به نتیجه خوبی در سهمیه ۳۰ درصدی زنان برسیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری گفت: اهمیت دادن به مسایل زنان و افزایش تعداد آنان در پارلمان یکی از برنامههایی است که مجمع زنان اصلاحطلب به عنوان یکی از برنامههای خود به آن پرداخته است اما در مجموع میتوان به نامه سرگشادهای که به نمایندگان مجلس هفتم درباره برابری دیه زن و مرد فرستادیم و نیز جلسات متعددی که درخصوص نواندیشی دینی در حوزه زنان برگزار کردیم اشاره کرد. درج مقالات و مصاحبههایی با نشریات، جلساتی با زنان اصلاحطلب در استانها و شهرستانها نیز از دیگر کارهای مجمع تاکنون بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه سختترین کار ما مربوط به زمان معرفی کاندیداهاست و ما برنامههای حمایتی برای زنان داریم، تلاشهای ما مستلزم این است که بتوانیم حمایت و مشارکت زنان را نیز جلب کنیم.
زهرا شجاعی، مشاور سیدمحمد خاتمی در امور زنان در دولت اصلاحات، به این پرسش پاسخ داد: تجربهزنانی که در این جمع حضور دارند که هم در پایتخت فعالیت کردهاند و هم در سایر شهرهای کشور، به ما کمک میکند که بتوانیم اهداف خود را در قالب این تجربیات پیش ببریم. البته متاسفانه برخی از این تجربیات که در قالب منشورها و مستندات هستند، یا در برخی مراکز خاک میخورند و یا در عرصه نابودی و خمیر شدن هستند.
وی ادامه داد: از مجموعه این تجربیات نتیجه میگیریم که ما میتوانیم اهداف و برنامههای منظمی داشته باشیم و یکی از مسایل مهمی را که به عنوان دغدغه اصلی زنان میبینیم این است که یکی از نیازهای اصلی زنان ما متناسب نبودن قوانین مدنی با تحولات و پیشرفتهای حوزه زنان است و آمار و ارقام موجود نشاندهنده این مساله است که در حال حاضر ۸۱ درصد زنان ما باسواد هستند و افزایش ورود دختران و زنان جوان را به دانشگاهها داریم و همچنین تحولات فرهنگی که اخیرا در جامعه و نیز تحولاتی در ساختار خانواده دیده میشود و همه اینها نشان میدهد که به یک بازنگری جدی در زمینهی قوانین مربوط به زنان نیازمندیم که این حرکت در دورهی اصلاحات انجام شد.
وی ادامه داد: مجمع زنان اصلاحطلب نیز درصدد هستند که برنامهای را طرح کنند تا بتوانند بر اساس آن در مجلس آینده اقدامات لازم را انجام دهند. به طور کلی تغییر قوانین به پیشنیاز فکری نیازمند است. همه قوانین در جمهوری اسلامی برخاسته از فقه اسلامی است و این تنها مختص زنان نیست. بنابراین برای رسیدن به این مساله نیز نیازمند زمینههای فرهنگی و اجتماعی و نیز نیازمند اصلاح قوانین و مقررات هستیم و مهم این است که سمت و سوی فعالیت خود را متوجه موضوعاتی کنیم که اکثریت زنان ما از آن نفع میبرند. بنابراین جامعنگری درخصوص زنان باید از شاخصههای نمایندگانی باشد که به مجلس راه پیدا میکنند.
شجاعی درباره برنامه مجمع زنان اصلاحطلب بر ای زنان نخبه نیز گفت: برای ما مهم بهبود وضعیت زنان و توسعه عدالت اجتماعی و اجرای اصول مغفول مانده قانون اساسی است. به نظر من یکی از مصادیق بارز تبعیض، تبعیض علیه زنان است و در راستای تحقق بخشیدن به مطالبات زنان و از بین بر دن این تبعیضها، مجمع زنان اصلاحطلب که به صورت خودجوش ایجاد شده هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی تلاش میکند.
وی افزود: متاسفم؛ در سال ۵۷ یعنی سال اخر فعالیت مجلس شورای ملی ۲۰ نماینده زن در این مجلس حضور داشتند، در حالی که سطح زنان تحصیل کرده ۲۵ درصد بود، اما در سال ۸۶ که سطح سواد زنان تحصیل کرده ۸۱ درصد است تنها ۱۳ نماینده زن در مجلس داریم. ما می خواهیم نمایندگانی که وارد مجلس هشتم میشوند به معنای عدالت جنسیتی واقف باشند و آن را با عدالت جنسی اشتباه نکنند. وی ادامه داد: شناسایی ما برای کاندیداهای زن تنها مختص به زنان احزاب اصلاحطلب نیست، چون در مجلس به متخصصین اجتماعی، اقتصادی و هوادارن محیط زیست و متخصصین حقوقی نیاز داریم، بنابراین به نوعی تلاش میکنیم زنان نخبه را از سراسر کشور در میزهایمان بگنجانیم. من به عنوان یکی از کسانی که در قوه مجریه در دولت گذشته فعالیت میکردم میگویم که تلاشهای زیادی را از مجلس و آقایان وزرا شاهد بودیم و شاهد بودم مثلا در خصوص بودجه زنان، که متاسفانه در دولت فعلی به یک سوم کاهش پیدا کرد، در دولت گذشته چندین برابر شد.
شجاعی تصریح کرد: کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان را یکی ازافتخارات بزرگ مجلس ششم میدانم که متاسفانه در شورای نگهبان رد شد، در حالی که این کنوانسیون با شرطی که گذاشته بود نگرانیهای متدینین را رفع کرده بود و ما ۴ سال برای آن تلاش کردیم. شهربانو امانی: شورای هماهنگی سهمیه ۳۰درصدی زنان را پذیرفته است
همچنین شهربانو امانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شامل چند عضو زن است و چه کارهایی برای زنان خواهد کرد؟ گفت: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شامل ۲۱ حزب است و در واقع این احزاب هستند که نمایندگان خود را به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات معرفی میکنند. اکنون شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سه عضو زن دارد. این شورا و احزاب عضو آن همگی توافق کردهاند تا سهمیه ۳۰ درصدی زنان در لیست ائتلافی اصلاحطلبان قرار گیرد.
امانی ادامه داد: ما برای برآورده کردن مطالبات زنان در مجلس پنجم و مجلس ششم تلاشهای زیادی کردیم که درخصوص این مسایل اکنون میبینیم که در اردوگاه اصولگرایان نیز حرکتهایی آغاز شده است و معتقدم اکنون با توجه به پیشرفتی که در حوزه زنان صورت گرفته آنها میخواهند در عرصه اقتصادی نیز مستقل باشند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا نزدیک انتخابات به یاد مسائل زنان میافتید؟ گفت: انتخابات، فرصتی است که متولیان را متوجه مطالبات به حق زنان میکند. معتقدیم که انتخابات فرصت مناسبی است تا گروهها حاصل تلاش خود را در فاصله بین دو انتخابات اعلام کنند و در اختیار افکار عمومی قرار دهند.
فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید، حال که از مجلس هشتم هیچ دور نمایی ندارید چه میخواهید انجام دهید در حالی که در مجلس ششم هیچ کاری انجام ندادید؟ گفت: ما زنان اصلاح طلب در فراکسیون زنان مجلس ششم با همکاری زنانی که در NGOها فعال هستند و زنانی که در دولت فعال بودند تمام مطالبات زنان و موارد تبعیض علیه آنان را بررسی کردیم ومنتظر لایحه جامع اصلاح موارد تبعیضآمیز نشدیم. با حمایت مرکز پژوهشهای مجلس طرحهایی را به مجلس بردیم که نیمی از آنها تصویب شد و بعضا با رای نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب نهایی رسید. ما به عنوان کسانی که دغدغه اسلام داریم به فرموده حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه اسلام میتواند با مقتضیات زمان خود را وفق بدهد، عمل میکنیم.
وی با بیان این که " فراکسیون زنان مجلس ششم پس از پایان عمر این مجلس بدون وقفه برنامههایش را پیگیری کرد" افزود: خوشبختانه با خانمهای فعال احزاب اصلاحطلب و با سرمایهگذاریهای معنوی برای ایجاد تشکلهای زنان این قضایا را پیگیری کردیم.
راکعی ادامه داد: ما برنامهریزی بسیار گسترده و جدی را برای دیدار با علما جهت طرح تمام موارد مطالبات زنان و موارد تبعیضآمیز داشتهایم و حدود ۱۰۰ مورد آن را در دست بررسی داریم و به تقسیم کار با زنان فعال در NGOهای تخصصی پرداختیم و از زنانی که در کار گروههای خود به صورت خاص به مسائل فقهی وحقوقی پرداختهاند خواستیم با فقها ملاقات کنند. همچنین ملاقاتهایی را در آینده با رییس قوه قضائیه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییسجمهور خواهیم داشت. دبیرکل جمیعت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینکه " دفاع از حقوق زنان، دفاع از نظام جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: اگر به این موارد رسیدگی نشود، افراط و تفریطها هزینههای زیادی را ایجاد خواهد کرد. وی گفت: سخنان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مقام معظم رهبری درباره دیه و احکام مربوط به زنان را به فال نیک میگیریم.
معصومه ابتکار، مشاور رییسجمهور در دولت اصلاحات، طی سخنانی اظهار کرد: پیشنهاد میکنم از زویای مختلف به عملکرد زنان ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی بپردازیم و آنها را با هم مقایسه کنیم و به نظر من مشکل اصلی در رویکرد متفاوت مجلس پنجم و مجلس هفتم به بحث زنان است. در مجلس ششم فضای خاصی ایجاد شد که حتی طیف اصولگرایان نیز جهت گراییهای خوبی در زمینه زنان انجام داد. فعالیت زنان مجلس ششم در زمینه زنان قابل تقدیر بود وملاکهای خوبی را ایجاد کرد، اما قرار نیست همه تحولات در کوتاه مدت انجام شود، بلکه بسیاری از تحولات عظیم نیازمند زمان زیادی است و نباید ما را ناامید کند. به نظرم آینده بسیار روشن است و وقتی چشم انداز را میبینیم چاره نداریم جز آنکه به سوی این چشمانداز حرکت کنیم.
مطالب مرتبط
اخبار زنان
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
با حکم امیرمکری اولین مدیر فرودگاهی زن در ایران منصوب شد
-
بلوک بلوک زندگی
-
نشست گروه مطالعات زنان به مناسبت روز جهانی زن
-
قاضیپور باید رد اعتبارنامه شود.
-
عملکرد سازمان ملل در حمایت از زنان قربانی ترور
-
لزوم تدوین استراتژی فکری از سوی نمایندگان زن
جديدترين خبرها
-
زنان اتصال همیشگی جهان خلقت به فردا هستند ✍زهرا نژاد بهرام
-
برای احمد درخشان، گرافیست مطبوعاتی،غریبسپاری (نویسنده:مینو بدیعی)
-
بیانیه انجمن روزنامه نگاران زن ایران در پی حوادث اخیر
-
محسن امین زاده:جریان تندرو حاکم از موفقیت دیپلماسی ناخشنود میشود/تندروهای مخالف FATF بابت خسارات تصمیماتشان برای قدرت اقتصادی کشور و معاش مردم، مواخذه و مجازات نمیشوند.
-
۴۰٪ زنان و دختران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که دولتهایشان در تحقق برابری جنسیتی کارنامه غیرقابلقبولی دارند
-
انتخابات هییت رئیسه شورای اصلاح طلبان استان گیلان
-
”ائتلاف برای صلح بر پایه عدالت“ دعوت سیدمحمد خاتمی از همه خیرخواهان جهان در نامه به دبیرکل سازمان ملل
-
گزارش آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت؛طلاق شرطی برای مردان
-
-
نشست خبرنگاران استان بوشهر به مناسبت روز خبرنگار
دیدگاه ها (0)